Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Moritz
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Moritz »

tantric pisze:
HunterPL pisze:(ostanie wejscie bylo chyba SL 9 pipsow dzięki SAR, czasem pomaga mimo troche spoznionego wejscia jak narazie mnie nei zawodzi...)
Witaj,a'propos SAR ,to znalazłem kiedyś strategię skalpu,wymyślona przez kogoś tam, oparta jedynie na dwóch SAR o innych parametrach,przyznam ,że wygladało ciekawie.Pozdro
Hej, czy nie chodziło tu o ustawienia pierwszego standardowe i drugiego PSAR'a to 0,26 - 0.29 ?

pozdro

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: HunterPL »

tantric pisze:Witaj,a'propos SAR ,to znalazłem kiedyś strategię skalpu,wymyślona przez kogoś tam, oparta jedynie na dwóch SAR o innych parametrach,przyznam ,że wygladało ciekawie.Pozdro
moj kumpel cos probuje z podobnym systemem ale wiem ze slabo mu idzie i juz powoli rezygnuje... to od niego dowiedzialem sie o SAR... ale mi jest potrzebny tylko do ograniczania ryzyka i przesuwania SL... do tego sprawdza sie wysmienicie..

Dodano po 3 minutach:
Moritz pisze:Hej, czy nie chodziło tu o ustawienia pierwszego standardowe i drugiego PSAR'a to 0,26 - 0.29 ?

pozdro
w SAR nie tylko parametry sie licza ale tez jakiego interwału te parametry dotyczą... dlatego napisalem o m5 - m15... wiec oprocz parametrow sprecyzuj interwal...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Moritz
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Moritz »

HunterPL pisze:
tantric pisze:Witaj,a'propos SAR ,to znalazłem kiedyś strategię skalpu,wymyślona przez kogoś tam, oparta jedynie na dwóch SAR o innych parametrach,przyznam ,że wygladało ciekawie.Pozdro
moj kumpel cos probuje z podobnym systemem ale wiem ze slabo mu idzie i juz powoli rezygnuje... to od niego dowiedzialem sie o SAR... ale mi jest potrzebny tylko do ograniczania ryzyka i przesuwania SL... do tego sprawdza sie wysmienicie..

Dodano po 3 minutach:
Moritz pisze:Hej, czy nie chodziło tu o ustawienia pierwszego standardowe i drugiego PSAR'a to 0,26 - 0.29 ?

pozdro
w SAR nie tylko parametry sie licza ale tez jakiego interwału te parametry dotyczą... dlatego napisalem o m5 - m15... wiec oprocz parametrow sprecyzuj interwal...
mówimy tu o szybkim scalpie - m5

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Post autor: tantric »

Moritz pisze:mówimy tu o szybkim scalpie - m5
Nieco odskoczylismy w tej dyskusji od oryginalnej strategii NLA,moze sie to niektórym traderom nie spodobać :-).W kazdym razie jak znajdę tę strategię SAR ,to zapodam w dziale "systemy-strategie' ,jeżeli bedzie ktoś zainteresowany.Pozdro
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TeXs »

No i zostaliśmy napiętnowani, czyli nasz wątek został przyklejony
Super i dziękuję Wszystkim, którzy się do tego przyczynili.

pozdrawiam,
TeXs
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Oczywiście wychodzę SARem n1 m5... ale czasem sie zastanawiam czy nie powiekszyc znacznie zysków kosztem mniejszego cięcia strat... ale chyba nie będe zbyt skąpy..

Dodano po 12 minutach:

sprawdźmy jak wyglądałby tu wariant texsa na temat fibo czyli wejście na poziomie 30 iles fibo (niepamietam:P) a SL na poziomie 50 ...

Dodano po 3 minutach:

ooo cholera to nei wariant texsa :P tylko mojego kumpla z kola naukowego FX sorry jeśli cie pomylilem texs z kimś innym kto też bardzo lubi używać poziomy fibo:P:P

Dodano po 4 minutach:
TARKIN pisze:Krys - dwie strony wcześniej TeXs o tym pisał :

Cytat:
wejście w okolicach 38 a stop kilka pipsów ponad 50.
lol a to jednak twój wariant TEXS zwracam honor :P:P:P i przepraszam za to ze sie pomylilem ale ostatnio poznaje za duzo różnych tehcnik inwestowania i myli mi sie co jest kogo :P

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TARKIN »

HunterPL
na ScreenShot008.jpg dajesz sell gdy H1 jest zielona - ryzukujesz - "łapiesz spadający nóż" to mało ma wspólnego z NLA
w ScreenShot009.jpg strasznie słabo widac ale ( teraz strzelam) sygnał sell jest dopiero na 38,2 przy otwarciu nowej H1 (tej czerwonej)
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

TARKIN pisze:HunterPL
na ScreenShot008.jpg dajesz sell gdy H1 jest zielona - ryzukujesz - "łapiesz spadający nóż" to mało ma wspólnego z NLA
w ScreenShot009.jpg strasznie słabo widac ale ( teraz strzelam) sygnał sell jest dopiero na 38,2 przy otwarciu nowej H1 (tej czerwonej)
pisalem gdzies o tym wczesniej ze to pewny moj wariant NLA... pisalem ze nei patrze za bardzo na świece H1 i na kanał średnich jeśli jest podparty poziomami fibo... oprocz tego dodalem SAR... w sumie masz racje mało zostało z tego oryginalnego NLA;p(praktycznie tylko podstawowa koncepcja trzymanai się ogólnego trendu i wchodzenia na korektach)... masz racje będe starał się podkreślać że to moja pewna wariancja NLA żeby początkujący się nie pogubili... uważam że bardzo ważne żeby trzymać się oryginału na początku nauki systemu (przez kilka miesięcy) w późniejszym okresie radzę wam modyfikować oryginalne pomysły bo "garnitur powinnien być szyty na miarę".

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Post autor: emulin »

HunterPL

Jakiego ustawienia SAR'a używasz? jakies spostrzeżenia, mógłbyś opisać coś swojej filozofii na ten temat?? :)

Mam problem z za szybmim wychodzeniu z pozycji, dziś na przykład brałem za każdym razem o conajmniej połowę mniej pipow niż powinienem :roll: dlatego na początek szukam czegoś mechanicznego do przestawiania SL, a SAR wydaje się być dobrym rozwiązaniem.

Gratuluje bardzo szybkich wyników, i pozdrawiam. :)
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Microbi »

Witam, Dzisiejsze moje zagranie na kablu, Pa i NLA interesuje się od niedawana, szukam czegoś dodatkowego dla siebie :-)

ODPOWIEDZ