Witam
moje dzisiejsze wyniki:
eur/jpy 57
usd/chf -18
eur/chf -16
gbp/usd 94
eur/usd -9
usd/jpy -13
eur/gbp 8
usd/chf 14
eur/chf 15
usd/jpy 2
usd/cad -1
eur/jpy 5
dziś był dla mnie bardzo dobry dzień
dolly daje dobre sygnały w 70% - jak dla mnie - rewelacja
jeszce 2 tygodnie na demo i jak wszystko będzie ok to sprbuję na real
pozdrawiam
Dolly
Zależy jakie towary masz na myśli, np na ropie wyniki są znośne,a le daleko im do zadowalających (mnie), natomiast towary o dużej płynności odpadają. Ogólnie istnieją lepsze systemy an towary tworzone z myślą o nich.
Co do Dolly, trochę potestowałem na Cable i GBPJPY i uważam, ze jest to system dobry,a el brakuje mu tego czegoś, czyli w dniach, kiedy rynek jest "niewyraźny" zawodzi. Moim zdaniem nie można korzystać bezmyślnie z jego sygnałów. Uważam, ze wymaga jednak trochę AT. Lepiej gdy dodamy linię trendu i wtedy już wiemy w jakie pozycje wchodzić, bo GMACD nie spełnia założeń przedstawiania trendu. Przynajmniej w moim odczuciu (długoterminowe perfect, ale średnioterminowa konsolidacja to już raczej nie)
Co do Dolly, trochę potestowałem na Cable i GBPJPY i uważam, ze jest to system dobry,a el brakuje mu tego czegoś, czyli w dniach, kiedy rynek jest "niewyraźny" zawodzi. Moim zdaniem nie można korzystać bezmyślnie z jego sygnałów. Uważam, ze wymaga jednak trochę AT. Lepiej gdy dodamy linię trendu i wtedy już wiemy w jakie pozycje wchodzić, bo GMACD nie spełnia założeń przedstawiania trendu. Przynajmniej w moim odczuciu (długoterminowe perfect, ale średnioterminowa konsolidacja to już raczej nie)
Trade what you see, NOT what you hear or think
witam, całą niedziele spędzilem czytając wątek i próbując rozgryźć Dolly - niestety w weekend rynek nie działa więc nie mogłem się doczekać, aż wreszcie ruszy. Dziś rano spoglądam w moje konto na XTB i widzę, że słupki na większości wykresów są już głęboko w polach sell/buy. Czy dobrze rozumiem, że system ten pozwala tylko na jedną transakcję dziennie - i jak wykres wejdzie głęboko w sell/buy -tak jak w załączniku - to można dopiero liczyć na następny sygnał po godzinie 00.00?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
wszystko zależy od sytuacji na rynku. nie ma jakiejś generalnej zasady, że jedna transakcja dziennie i o północy reset. dużo też zależy od interwałów, na których zdecydujesz się operować. na H1 będzie występować stosunkowo mniej sygnałów niż na przykład na M15. warto jednak obserwować jak sytuacja wygląda w różnych przedziałach czasowych.Maciej.Z pisze:Czy dobrze rozumiem, że system ten pozwala tylko na jedną transakcję dziennie - i jak wykres wejdzie głęboko w sell/buy -tak jak w załączniku - to można dopiero liczyć na następny sygnał po godzinie 00.00?