Never Lose Again by DRAGON33
Zgadza się,spojrzałem na lewy górny róg i tam jest M60 ale to z indyka TF.Zerknąłem teraz na TF na dole platformy i faktycznie świeczki sa co 15 minut,sorki.PozdroTARKIN pisze:to wykres m15 (oryginalne chude świeczki)
te grube to odwzorowanie H1 za pomocą wskaźnika TRO
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
oto moje wejscie ze wczoraj...
ale to jest lekko zmodyfikowany NLA pode mnie a dokładniej:
-czesto olewam świece H1 (wg mnie nie koniecznie musi byc zgodna z ogolnym trendem ale zupelnie poczatkujacym tym systemem polecam h1) ale akurat w tym wejsiu jej posluchalem
-czesto olewam kanal MA to znaczy czasami gram lekko w nim albo lekko pod nim jesli jest to podparte jakims znaczacym poziomem fibo... tu akurat nie posluzylem sie fibo bo sygnal byl pod...
- ostatnie i najwieksza rewolucja w moim systemie chodz w sumie to szczegol to SAR na podstawie ktorrgo przesuwam mojego SL (to te kropki czarne),
PODSUMOWANIE:
-od 3 tyg na plus jeszcze ten tydzen i to bedzie pierwszy moj miesiac na plus przy uzyciu NLA
-NLA ucze sie od okolo 4 miesiecy i jestem poczatkujacym...
Dodano po 6 minutach:
aha i tym razem nie posluchalem SARA tylko wyszedlem recznie bo bylem na kolko FX w mojej uczelnie i bateria mi juz padala w lapku
gdybym polsuchal 2 wersje wydarzen:
-SAR NA M5 (bardzo wrazliwy i bezpieczny) +15 pipsow wiecej
-SAR na m15(ostre wielogodzinne trzymanie pozycji troche ryzykowne ale bardzo zyskowne) +30 pipsów więcej
ale to jest lekko zmodyfikowany NLA pode mnie a dokładniej:
-czesto olewam świece H1 (wg mnie nie koniecznie musi byc zgodna z ogolnym trendem ale zupelnie poczatkujacym tym systemem polecam h1) ale akurat w tym wejsiu jej posluchalem
-czesto olewam kanal MA to znaczy czasami gram lekko w nim albo lekko pod nim jesli jest to podparte jakims znaczacym poziomem fibo... tu akurat nie posluzylem sie fibo bo sygnal byl pod...
- ostatnie i najwieksza rewolucja w moim systemie chodz w sumie to szczegol to SAR na podstawie ktorrgo przesuwam mojego SL (to te kropki czarne),
PODSUMOWANIE:
-od 3 tyg na plus jeszcze ten tydzen i to bedzie pierwszy moj miesiac na plus przy uzyciu NLA

-NLA ucze sie od okolo 4 miesiecy i jestem poczatkujacym...
Dodano po 6 minutach:
aha i tym razem nie posluchalem SARA tylko wyszedlem recznie bo bylem na kolko FX w mojej uczelnie i bateria mi juz padala w lapku

-SAR NA M5 (bardzo wrazliwy i bezpieczny) +15 pipsow wiecej
-SAR na m15(ostre wielogodzinne trzymanie pozycji troche ryzykowne ale bardzo zyskowne) +30 pipsów więcej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pieniądze są krwią tego świata...
HunterPL - gratuluje wyników
krótki komentarz do tego co napisałeś:
- szanuj H1 bo inaczej szukasz miejsc przełamania terendów - tracisz trend jako przyjaciela
- co do kanału EMA to jak świeczki w trakcie odbijania sie od kanału o niego zahaczą to mi także nie przeszkadza - zawsze sprawdzam jak sytuacja wygląda na wyższym TF
ale nigdy nie kupuje poniżej kanału i nie sprzedaje powyżej
-TP i SL w tym systemie to chyba każdy ma inny - wiekszość starych wyjadaczy używa PA
a teraz moje wejścia z wczoraj :

krótki komentarz do tego co napisałeś:
- szanuj H1 bo inaczej szukasz miejsc przełamania terendów - tracisz trend jako przyjaciela
- co do kanału EMA to jak świeczki w trakcie odbijania sie od kanału o niego zahaczą to mi także nie przeszkadza - zawsze sprawdzam jak sytuacja wygląda na wyższym TF
ale nigdy nie kupuje poniżej kanału i nie sprzedaje powyżej
-TP i SL w tym systemie to chyba każdy ma inny - wiekszość starych wyjadaczy używa PA
a teraz moje wejścia z wczoraj :
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
piekne wejwscia TARkIN tylko z tym pierwszym to miales wiele szczescia jednak przy otwarciach nowych i zamknieciach gield trend raczej przynajmniej taki kilku godzinny do nastepnej sejsji sie zmienia (spojrz na historie na roznych parach z do kilku mieseicy) tylko od czasu do czasu pozostaje ten sam ale wtedy najcześciej ulega znacznemu wzmocnieniu(tak siestalo w tym przypadku)...
ogololnie niezle ryzykowales:p ale wazne ze to wiesz
Dodano po 2 minutach:
jesli chodzi o ustalanie TP tez mam z tym problem
Dodano po 3 minutach:
a niebylo tak w tym przypadku
Dodano po 1 minutach:
jednak nie bvylo (CHODZI MI O WZMOCNIENIE)
ogololnie niezle ryzykowales:p ale wazne ze to wiesz
Dodano po 2 minutach:
jesli chodzi o ustalanie TP tez mam z tym problem
Dodano po 3 minutach:
a niebylo tak w tym przypadku
Dodano po 1 minutach:
jednak nie bvylo (CHODZI MI O WZMOCNIENIE)
TeXs - późno coś trejdujesz 
a teraz moje przygody:
błąd polegał w za szybkim wejściu - interpretowałem zielona świeczkę m15 jako odbicie a jednak lepiej jest jak H1 - dynki rysują odbicie od kanału
cierpliwie bym poczekał 3 godziny i bym miał TP a tak ...

a teraz moje przygody:
błąd polegał w za szybkim wejściu - interpretowałem zielona świeczkę m15 jako odbicie a jednak lepiej jest jak H1 - dynki rysują odbicie od kanału
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Witaj,według mnie zinterpretowałeś dobrze,ja bym tak samo wszedł.Teraz widzisz to inaczej-historia jest wyraźna zawszeTARKIN pisze:błąd polegał w za szybkim wejściu - interpretowałem zielona świeczkę m15 jako odbicie a jednak lepiej jest jak H1 - dynki rysują odbicie od kanału

Złapalo ci na samym szczycie,SL o 5 pips wiekszy i polecialo by w niezły profit

"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
Czy ja wiem, setup był o 6:16 więc nie tak znowu wcześnie (zegar wewnętrzny mnie obudził i kazał usiąść do kompaTARKIN pisze:TeXs - późno coś trejdujesz![]()

Co do Twojego wejścia to nie wiem jaki SL ustawiłeś, że Ci wybiło
Rysujcie fibo,
wejście w okolicach 38 a stop kilka pipsów ponad 50.
kurde texs polowalismy na ten sam sygnal wczoraj:) tylko ze mi padl net cholera! dopiero pare godzin pozniej przywrocilili myslalem ze mnie szlag trafi... jakbym zdazyl wejsc a by mi padl net zapierniczal bym do jakiegos znajomego na kompa
Dodano po 46 sekundach:
a tak to zrezygnowalem
chodziaz do dzis mnie to boli 

Dodano po 46 sekundach:
a tak to zrezygnowalem