Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

ja(rek) pisze:Witam,

Dzisiaj nie moglem znalezc zadnych ciekawych setupow, mowa tu o D1. Jesli macie jakies propozycje to prosze podrzuccie screeny.

Zastanawialem sie nad eur/chf. Cena od jakiegos czasu przebijala pewien poziom dobrych kilka razy. Natomiast zanim udalo jej sie przebic w gore za kazdym razem konsolidowala sie zeby wyskoczyc. Ciekaw jestem czy mozna to bylo jakos bezpiecznie wykorzystac zeby zagrac w long. Ogolny trend jest spadkowy co na pewno temu nie sprzyja. Napiszcie co o tym myslicie a moze ktos gral w gore w tych sytuacjach. Jesli tak to jaki ustawial SL?

Pozdrawiam
@ja(rek) - nie rozumiem dlaczego pytasz czy ktoś wszedł w L skoro sam widzisz, że mamy do czynienia z trendem spadkowym? :lol:

Sygnał do wejścia był pod pinbarem na poziomie ok. 1,3580 i nie w L tylko w S :) Pierwsze wsparcie (TP) na poziomie 1,3449 następne na 1,3333.

Skomplikowane? :lol:

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

SzykownyJac pisze:dzisiaj elegancko wszedlem po przelamaniu trendline sl przesuniety na be idealnie zgarniety profit na 50% fibo co prawda poszlo do 61.8% - wsparcie 1.3610

@SzykownyJac
- gratuluje podoba mi się to zagranie!

Chodź sam gram na większym interwale - co zresztą zawdzięczam ASMO :)

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

oj nocnyjastrzab, nocnyjastrzab...

niezmiernie mi miło ze ty juz takich blędów nie popełniasz ale niestety ja mimo blisko 2 lat na forexe nadal się ucze...

a w odpowiedzi na twoje stwierdzenia odpowiem ze nie wszedłem w konsolidacji jak sie przyjzysz mojemu screnowi to zobaczysz...
co do trendu stwierdzasz ze jest spadkowy a ja ci mówie zobacz na D1...
co do luk jakbys uwaznie czytał Nisona wiedziałbys ze nawiekszym oporem jest środek luki i tam najczesciej zatrzymuje sie cena, aczkolwiek przy walutach ma to mniejsze znaczenie z uwagi na ciągłość notowań

ps tak przeglądam twoje posty i nie widziałem zebys wrzucił jakiś swój trejd..
więc wrzuc coś swojego z konta real wtedy pogadamy :wink:

Awatar użytkownika
whisper
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whisper »

Dzisiejsze zagranie. Co z tego wyjdzie? zobaczymy...
Cena ładnie odbiła się od fibo 61,8 swingiem. Zlecenie oczekujące ustawiłem 2pipsy powyżej doji przed swingiem. TP 1.3654
Zlecenie weszło, ale na razie kisi mi się w okolicach wejścia, ale zobaczymy... ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mylić się jest rzeczą ludzką.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Dzisiaj bez transakcji. Co powiecie na taki setup :

- SR
- ukryty pinbar
- Fibo 61,8

Dywergencji nie zauważyłem ale wydaje się ze jest dużo przestrzeni na spadki.

@Pełnomocnik

Twoje wejście uważam za prawidłowe a setup nie idealny ale poprawny. Powinienes sie wyratowac conajmniej na BE. Sam się w podobny sposob niedawno wyłożyłem (zapodałem na forum). IMO w takich sytuajach z pomocą przychodzi odpowiedni MM i reagowanie na to co cena własnie robi. Jeżeli już wchodzić w mniej pewne trejdy to z mniejszą pozycją jak np. czyni to Kerimb. Ale podobno mamy byc wybredni i marudzic ;).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 00:52 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Przypomnienie.

Regularna Dyveregencja używana jest jako sygnał do zwrotu.

Kidy cena robi niższe doły ale oscylator robi wyższe wtedy mamy do czynienia z bullish regular diveregence. Na ogol przytrafia w trendzie spadkowym. Po utworzeniu dołu , oscylatorowi się to nie udaje. Następuje szansa na potencjalne odwrócenie ceny.

Obrazek

Jeśli cena robi wyższe góry ale oscylator robi niższe doły wtedy mamy do czynienia z regularna dywergencja niedźwiedzi.

Taki rodzaj dywergencji przytrafia się w trendzie wzrostowym. Kiedy cena robi wyższa gore oscylator robi niższa gore. Możemy spodziewać się odwrócenia trendu.

Obrazek

Lekarz farmaceuta zaleca używać razem z S/R i PA ;)

Happy Trading : )
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 01:41 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 2 razy.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Ukryta dyweregencja

Dyweregencje nie tylko wskazują na potencjalne odwrócenie trendu ale także kontynuacje. Pamiętaj, trend jest twoim przyjacielem i jeżeli otrzymasz sygnał kontynuacji tym lepiej dla ciebie : ) !

Ukryta dywergencja byków pojawia sie kiedy cena robi wyższe doły ale oscylator robi niższy dol.

Obrazek

Ukryta dyweregencja niedziwiedzi pojawia sie wtedy kiedy cena robi nizsza gore ale oscylator robi wyższa gore. Pewnie zgadłeś ze pojawia sie to w trendzie spadkowym.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 01:46 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 7 razy.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pełnomocnik pisze:witam

zeby nie było tak kolorowo...
dzis ku swojemu niezadowoleniu spróbowałem zejsć na nizsze TF-y tzn 30 min co nie wyszło na dobre... :x
Na poziomie SR pojawił się pin, który był skorelowany z 50 fibo ruchu wzrostowego... - brak niestety innych czynników tj dywergencj, ect..
planowany TP miał być na poziomie 1.37136, z uwagi na luke TP przeniesony ostrażniej na środek luki..
Jak widać cena nie zdołała przebić obszaru konsolidacji jak się póżniej okazało dość znaczacego obszaru..
Historia kończy się na poziomie SL pod pinem :cry:
Szybko zszedłeś na niższe TF, mam nadzieje ze demo. Bardzo gwałtowny spadek a potem pin który bardziej wygląda jak wzięcie profitu. Na poziomie oznaczonym Fibb 61.8 w tym miejscu było pierwsze miejsce problemów. Na pewno stop na B/E po osiągnięciu tego miejsca. Osobiście uważam ze ochrona konta jest najważniejsze. Jak przyjdzie i wystopuje to ok w każdym wypadku.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

ja(rek) pisze:Witam,

Dzisiaj nie moglem znalezc zadnych ciekawych setupow, mowa tu o D1. Jesli macie jakies propozycje to prosze podrzuccie screeny.

Zastanawialem sie nad eur/chf. Cena od jakiegos czasu przebijala pewien poziom dobrych kilka razy. Natomiast zanim udalo jej sie przebic w gore za kazdym razem konsolidowala sie zeby wyskoczyc. Ciekaw jestem czy mozna to bylo jakos bezpiecznie wykorzystac zeby zagrac w long. Ogolny trend jest spadkowy co na pewno temu nie sprzyja. Napiszcie co o tym myslicie a moze ktos gral w gore w tych sytuacjach. Jesli tak to jaki ustawial SL?

Pozdrawiam
Wczoraj dyskutowaliśmy tego pina i zgodziliśmy sie ze 1.345xxx Bedzie pierwszym obszarem TP. Teraz nie wiem co sie wydarzy ale wygląda to na dłuższą konsolidacje w obszarze 1.55xxx

Happy Trading :)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 01:24 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

bigben pisze:Ale podobno mamy byc wybredni i marudzic ;).
Macie być jak najbardziej atrakcyjna dziewczyna na przyjęciu, kręcić nosem, przebierać w kandydatach i wybierać najlepsze ;)

Macie być jak snajper czekający na cel w ukryciu.

Macie być jak Tommy Lee Jones w ściganym.

8)

ODPOWIEDZ