GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Ral1n pisze:Podsyłam Ci tylko indyki...
Witam,
Ral1n, bez tempatki ciężko będzie to ruszyć. Trzeba znać ustawienia wszystkich wskaźników.
Może spróbuj zrobić operację przywracania systemu do stanu kiedy wszystko chodziło OK.
Ale chciałem poprosić o opisanie tego wskaźnika - ProbMeter_v1.1, w jaki sposób go czytać? Z góry dziękuję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

witam
tu jest link z indykami i opisem po polsku do strategii
http://codebase.mql4.com/4006
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

fx_rambo pisze:witam
tu jest link z indykami i opisem po polsku do strategii
http://codebase.mql4.com/4006
pozdrawiam
Dzięki za podpowiedź, ale opis i strategię znam. Chodzi mi o ten konkretny wskaźnik. Jak można zauważyć w oryginale strategii tego indyka nie ma. Chciałbym wiedzieć jak działa i jak go czytać
Pozdrawiam
Krys

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

tego indyka w oryginale nie było nigdy
opis w pdf
pozdrawiam

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Spróbujcie wrzucić ten szablon - zobaczcie czy działa?!

Nie wiem czy potrzebne są jakieś dodatkowe indyki. Template jak i ewentualne inne indyki można znaleźć na FF w temacie THV. :wink:

Dodano po 2 minutach:

Prob meter ma 2 opcje wyświetlania wersję mini i regularną. Na wykresie jest bez oznaczeń. We właściwościach można wskazać rozszerzone view.

Awatar użytkownika
Sylvan
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sylvan »

Witam wszystkich.
Znalazłem taki opis wskaźnika ProbMeter v1.1

Głównym zadaniem tego wskaźnika jest zebranie informacji ze wskazań poszczególnych elementów i jasne pokazanie siły trendu. Wskazanie 75 % - 80 % oznacza bardzo dobry sygnał do wejścia i właśnie ta prosta rzecz oznajmia nam ze mamy wejść w danym momencie w pozycje. Kolor zielony daje sygnał wejścia w pozycje KUPNA a czerwony SPRZEDAŻY.

Opis poszczególnych elementów tego wskaźnika :

Multi-Info+

Określa siłę trendu na podstawie 13 wskaźników standardowych i 7 interwałów czasowych. Pokazuje wartości między 50 a 100 zabarwione na zielony lub czerwony kolor w zależności od trendu w górę lub w dół.

Indice Strength

Na podstawie cen danej pary walutowej z ostatnich 24 godzin, pokazuje wartości od 0 do 9 zabarwione na kolor zielony, żółty, pomarańczowy lub czerwony w zależności od siły pary. Wskazanie bliżej 9 wskazuje na potencjał danej pary walutowej do silnego trendu w górę lub bliższe 0 do silnego trendu w dół.

Currency Pair Range

Na podstawie cen 19 par walutowych (8 walut) w ciągu ostatnich 24 godzin, pokazuje siłę poszczególnych walut z bieżącej pary. Wartości od 0 do 9 zabarwione na kolor zielony, żółty, pomarańczowy lub czerwony w zależności od siły poszczególnych walut. Im większy zakres "rozjazdu" między wskazaniami poszczególnych walut, tym silniejszy jest trend.

MACD i Stochastic

Te dwa popularne wskaźniki, czyli MACD i Stochastic są w tym systemie dostarczone z bardzo nie typowymi ustawieniami, ale po wielu testach te ustawienia są najbardziej wiarygodne w porównaniu ze standardowymi ustawieniami. Ustawienia tych wskaźników można dowolnie zmienić.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Krys

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Ral1n pisze:Spróbujcie wrzucić ten szablon - zobaczcie czy działa?!

Nie wiem czy potrzebne są jakieś dodatkowe indyki. Template jak i ewentualne inne indyki można znaleźć na FF w temacie THV. :wink:

Dodano po 2 minutach:

Prob meter ma 2 opcje wyświetlania wersję mini i regularną. Na wykresie jest bez oznaczeń. We właściwościach można wskazać rozszerzone view.
Ral1n - grasz tym systemem? Jeżeli tak to przesuwasz stopa tak jak pokazywał guppy?

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Nawet nie wiem jak robi to Guppy!!! :lol: :lol: :lol: Ja mam problem ze zbyt szybkim zamykaniem pozycji, czyli popełniam podstawowy błąd - nie pozwalam zyskom rosnąć.

Generalnie gram w oparciu o modyfikację systemu TEBa (FF) Ema 5/12 a tęcza jest tu tylko pomocnicza, tzn, nałożyłem ją na ten sys, plus trixy z THV. Do skalpu jednak trochę narzędzi (lepszych/gorszych) potrzeba jest. Dopiero się wgryzam... i nie wykonałem jeszcze 1000 transakcji, hehehe. :P :P

Co do stopa to staram się w miarę szybko na BE plus kilka pipsów przesunąć w miarę kontynuacji ruchu na plus. Jestem na etapie nauki wejść oraz próby minimalizacji DD po otwarciu. Najlepiej jakby się udawało wchodzić z stopem do 10 pipsów (a nie 15-20).

Z pozdrowieniami. :wink:

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Jak chcesz zobaczyć co autor Daryl Guppy ma do powiedzenia to napisz do mnie pw.

Zastosowanie GMMA jest bardzo szerokie, ogólnie gra ma się odbywać na pullbackach:

a: gra z trendem m5
b: trend gmma, scinanie oscylatorem
c: 3 wstegi srednich aby lepiej wejsc w trejda
d: piramidowanie
e: wejscie na pierwszym pullbacku i stosowanie BE a nastepnie trail stop wedlug Guppy'ego
f: są wersje z m1 jako trend a gra na 5sec/10sec

oraz jeszcze kilka innych pomysłów stosowania tego systemu, ma duży potencjał, obecnie nie zajmuje się GMMA ale może w niedalekiej przyszłości zamieszczę kilka skrinów.

ODPOWIEDZ