GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
redart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redart »

Krys pisze:Piękne dwa templaty do gmma. Tylko podziwiać. Pewnie przydatność jest bliska zeru.
No nie wiem :-) Jak ze wszystkim, weźmy siekierę, można dużo pożytecznych rzeczy nią zrobić albo można kogoś zabić i być potępionym przez masy.
Nagłówki w gazetach gotowe - siekierą zabił.
Tak samo jest w tym przypadku. Wg mnie można popatrzyć na wykres w trochę inny sposób dzięki takiemu przedstawieniu ceny. Jednemu coś uda się znaleźć a drugiemu nie :-) Każdy może popatrzeć inaczej.
Ja tam widzę na pierwszym screenie formację wodospadu :-)
A tak poważnie. Cena się liczy a reszta to tylko sposób reprezentacji (rodzaj wykresu) lub pochodna (wskaźniki). Różnym ludziom różne sposoby pasują ale wg mnie warto patrzeć z różnych stron bo może się "głowa otworzyć".

leszalek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: leszalek »

Witam ponownie.
Mam na wykresie strzałki ,Macd .+osma.,i Ma in color ale tych wachlarzy
ni cholery .Co mam zrobić?

Awatar użytkownika
Daisy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Daisy »

leszalek pisze:Witam ponownie.
Witam.
Wprowadzałam ręcznie, każdą MA po kolei zmieniając dane, czyli 12 razy. :)
Jest to opisane kilka razy w tym wątku.

Dodano po 5 minutach:
leszalek pisze:Ni cholery nie mam tego .Może ktoś inny spróbuje mi wyklarować.
Trzeba wejść w katalog platformy jaką masz , po otwarciu zobaczysz kilka katalogów i tam znajdziesz "tamplates" a otwierając "experts" znajdziesz "indicators".

leszalek
Stały bywalec
Stały bywalec

Na której stronie jest ten temat Daisy?

Awatar użytkownika
Daisy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Daisy »

leszalek pisze:Na której stronie jest ten temat Daisy?
Pierwsze pytanie tego typu i odpowedź znajdują sie już na stronie numer 4, potem jest jeszcze kilka tego typu ale wybacz, jestem właśnie po lekturze całego wątku i nie będę Ci szukać, musisz to zrobić niestety sam. :D

gogus
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: gogus »

leszalek pisze:Witam ponownie.
Trzeba włączyć szablon - ostatni po prawej w pierwszym pasku narzędzi, bo nie znajdziesz go we wskaźnikach. Ten sam błąd robiłem.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 22:02 przez gogus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

Krys pisze:Kiedy Sunrise w tym roku?
22-24/07/2011 :mrgreen:

prawdopodobnie zawitam...wiec jesli tez sie zjawisz mozna byc sie poznac...spic browara i pogadac o pipsach przy dziwiekach muzy....heheheh

oczywiscie z tymi pipsami to zart...szkoda imprezy...lepiej odplynac :mrgreen:

a moze ktos jeszcze z forum preferuje takie dzikie klimaty?? 8)

leszalek
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki gogus -zadziałalo :D

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

szulczas pisze:22-24/07/2011

prawdopodobnie zawitam...wiec jesli tez sie zjawisz mozna byc sie poznac...spic browara i pogadac o pipsach przy dziwiekach muzy....heheheh

oczywiscie z tymi pipsami to zart...szkoda imprezy...lepiej odplynac

a moze ktos jeszcze z forum preferuje takie dzikie klimaty??
Dwie ostatnie imprezy do bani z powodu pogody, ale 2008 to czyste szaleństwo
:D
Poza tym daleko nie ma, pisz na priva. K-G, Mielno dwa bratanki i do bitki i do szklanki :D jeszcze są derby (chyba) :D

Dodano po 33 minutach:
redart pisze:No nie wiem Jak ze wszystkim, weźmy siekierę, można dużo pożytecznych rzeczy nią zrobić albo można kogoś zabić i być potępionym przez masy.
Nagłówki w gazetach gotowe - siekierą zabił.
Tak samo jest w tym przypadku. Wg mnie można popatrzyć na wykres w trochę inny sposób dzięki takiemu przedstawieniu ceny. Jednemu coś uda się znaleźć a drugiemu nie Każdy może popatrzeć inaczej.
Ja tam widzę na pierwszym screenie formację wodospadu
A tak poważnie. Cena się liczy a reszta to tylko sposób reprezentacji (rodzaj wykresu) lub pochodna (wskaźniki). Różnym ludziom różne sposoby pasują ale wg mnie warto patrzeć z różnych stron bo może się "głowa otworzyć".
Masz rację jest wodospad sierpień-wrzesień 2008 roku, pewnej niedzieli na poniedziałek Azjaci przebili wsparcie i poszło (byłem wtedy na longach jak się zaczęło na GU). Pamiętam post Jacka Maliszewskiego o poranku napisał "obudziliśmy się w nowej rzeczywistości" trwało to ok. pół roku koszący lot w dół, tylko krótkie. Nie wiem czy pamiętasz ale otwarcie NY giełdy na EJ to było 150-200 pipsów w 5 minut. 500 góra-dół standard. Krótko mówiąc hardcore na maxa.

I jeszcze jedno EU spadało i UJ też spadał. Niewielu wiedziało co się dzieje.

Na wykresie każdy widzi to co chce widzieć. Jedni trend, drudzy korektę. Ci od trendu mają łatwiej!!!
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Dla wszystkich zainteresowanych przerobiłem MA_Crossover_Signal tak że sygnały na SELL pokazuje gdy średnia WMA 100 jest malejąca i BUY gdy rośnie.

Dzięki temu mamy mniej fałszywych sygnałów kosztem utraty niektórych zyskownych.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ