7LS part 1

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Norman pisze:A ja sie zapytam jaki cel jest pisanie tego dziennika dalej ....
moze czas na ujawnienie rabka tajemnicy zblakanym owieczka .....
Kolego Norman,

chętnie odpowiem w swoim imieniu,
mnie motywuje ten dziennik, pokazuje, że można i że czas który poświęcam nie jest straconym czasem.

co do systemu, to przecież każdego dnia Kerimb wskazuje co i jak
nie wiem jak inni ale mi to wystarcza, dla przykładu.
<kerimb> pisze:Władowałem S na 50% na GBPUSD na 1.6036 ... Moje ryzyko ... Liczę, że SL wystarczy i skośni się wystraszą MN a D1 ciachnie bez knota ...
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 850#249850

A poniżej wynik tego wejścia +96
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2010, 10:08 przez TeXs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

Norman pisze:A ja sie zapytam jaki cel jest pisanie tego dziennika dalej , codzienne info o XXL+ pipsiorow zrobilo sie troche bezbarwne , moze czas na ujawnienie rabka tajemnicy zblakanym owieczka , :roll: tak czy siak jesli to nie jest pic na wode fotomontaz to gratulki
<kerimb> pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziennik

Nigdzie nie znajduję w definicji "dziennika" abym musiał opisywać w nim swoją strategię ... Ten kto czytał pierwszy dziennik powinien doskonale się orientować jak inwestuję ...
<kerimb> pisze:Poza tym masz sygnały za free ... Czy z nich korzystasz czy nie to już Twoja sprawa ... Ja na tym co gram nieźle wychodzę i nie dbam o to czy ktoś też zagra czy nie ... Jeśli też zagra tak jak ja i zarobi wtedy jest COOOOOOOOOOOOOLLLLLL! :mrgreen: .
Kwestia zaufania, nic więcej!

wszycho i na temat ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Trudno oczekiwać, żeby Kerimb zajął się edukowaniem innych. Nie można mieć do niego o to pretensji. Chociaż również uważam, że mógłby czasem, albo tylko raz zrobic wyjątek i napisać:
"Zagrałem wtedy i wtedy ponieważ......" Do tego jakiś screen.
Ale ja chciałbym poruszyć inny aspekt (nie nadużywając mam nadzieję gościnności autora tego journala).Jak mianowicie godzicie trejdowanie z zawodowym (szkolnym) życiem, ewentualnie prywatnym.
Tu znowu odniosę się do Kerimba. Odnoszę wrażenie, że masz ogromną łatwość grania. Zajmujesz pozycje rano, w nocy jak trzeba (przy okazji siku :lol: ), późnym wieczorem. Właściwie cały dzień. Ja niestety mam z tym ogromny problem. Mimo, że z reguły spędzam sporo czasu przed ekranem, to jednak dosyc absorbująca praca skutecznie mnie dekoncentruje. Tracę wtedy " czucie rynku" i cała masa fajnych setów(niezłej kasy przechodzi mi kolo nosa. :cry: ) To właściwie jest dla mnie największy problem. Jak trzymam pozycję (zwłaszcza niepewną), to wszystkie inne sprawy odsuwam na bok. Wtedy nic nie jest dopilnowane. I tu skucha i tu. To jasne, że taki stan nie jest komfortowy.
Ciekaw jestem, jak Wy macie? Tylko nie piszcie, że muszę wybrać między FX, a pracą zawodową :wink: Bo wybiorę FX. :lol:

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Tylko nie piszcie, że muszę wybrać między FX, a pracą zawodową Bo wybiorę FX.
Ja tak zrobiłem,wybrałem FX długo nad tym myślałem( ok 1 rok) ale warto było-potraktuj FX jak nową pracę skup się na jednym.pzdr

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

JAREK67 pisze:....

Zeby trejdowac dochodowo nie trzeba siedziec przed wykresami po xx godzin dziennie, wyznacz interesujace poziomy > ustaw alarmy czy zagladaj co godzine, ustaw limity lub zajmij pozycje recznie kiedy cena osiagnie te poziomy i pozwol sie rynkowi rozegrac od czasu do czasu zagladajac. Im mniej ogladasz wykres i ingerujesz po zajeciu pozycji tym mniej stresu i cisnienia do przedwczsnego zamkniecia dochodowej pozycji ;)

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

inwestor86 pisze: Im mniej ogladasz wykres i ingerujesz po zajeciu pozycji tym mniej stresu i cisnienia do przedwczsnego zamkniecia dochodowej pozycji
:564:

Podstawą jest wiedzieć kiedy możemy spodziewać się ruchu na Rynku i wtedy, jeśli w tych momentach wszystko układa się według założeń naszej strategii nie ma chwili na zastanawianie się ... Walimy i czekamy aż statystyka zrobi swoje ... Tak jak pisałem wcześniej ... Ja podglądam zlecenia na komórce i mam na niej naniesione najważniejsze elementy te które mogę wraz z alarmami ... Jeśli któryś się odezwie, to wiem, że albo muszę przestawić na BE, albo mam stopa zdjętego albo zbliżam się do poziomu kiedy powinienem rozglądać się za poziomem zdjęcia zlecenia ... Nic trudniejszego itd ...

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

inwestor86 pisze:
Im mniej ...... ingerujesz po zajeciu pozycji tym mniej stresu i cisnienia
popieram i dalabym wiekszy nacisk na slowo ingerujesz i chyba wykuje to w kamieniu jako swoja zasade

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

JAREK67 pisze: Ale ja chciałbym poruszyć inny aspekt (nie nadużywając mam nadzieję gościnności autora tego journala).Jak mianowicie godzicie trejdowanie z zawodowym (szkolnym) życiem, ewentualnie prywatnym.
Mozna tez zaostrzyc MM, ja wyrobilem norme tygodniowa w 2 dni, w srode cos zagralem ale dostalem be a w czw i ptk juz mi sie nie chcialo, chociaz sygnaly mialem tez dobra z tym ze je przegapilem.

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

pan_martino pisze:Mozna tez zaostrzyc MM
A jeśli dostaniesz po dupie za przeproszeniem? Chęć odrabiania za wszelką cenę może wziąć górę nad naszą psychiką ... Pazerność czyha za rogiem ... Ona mówi ... Zagraj, zagraj, zagraj za więcej, za więcej, szło przecież tak zajebiście ... Odrobisz jednym trejdem przecież ... No co? Nic nie będziesz grał? Będziesz? Normalną stawką? Ocipiałeś? Przecież teraz się będziesz musiał bujać miesiąc aby w taki sposób odrobić ... Musisz przecież to odrobić jak najszybciej ... To przecież nie Twoja wina, że wtopiłeś ... Graj! Graj! Musisz coś śledzić na ekranie ... Musisz widzieć pipsy niezależnie od tego czy na plus czy na minus ... Musisz grać! ... Właź w Rynek teraz! ... Już! ... Za chwilę będzie za późno ... One uciekną! Uciekną! Słyszysz? Ktoś puka ...

... Puk! Puk! Kto tam? To ja ... :mrgreen:

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
<kerimb> pisze:
pan_martino pisze:Mozna tez zaostrzyc MM
A jeśli dostaniesz po dupie za przeproszeniem? Chęć odrabiania za wszelką cenę może wziąć górę nad naszą psychiką ... Pazerność czyha za rogiem ... Ona mówi ... Zagraj, zagraj, zagraj za więcej, za więcej, szło przecież tak zajebiście ... Odrobisz jednym trejdem przecież ... No co? Nic nie będziesz grał? Będziesz? Normalną stawką? Ocipiałeś? Przecież teraz się będziesz musiał bujać miesiąc aby w taki sposób odrobić ... Musisz przecież to odrobić jak najszybciej ... To przecież nie Twoja wina, że wtopiłeś ... Graj! Graj! Musisz coś śledzić na ekranie ... Musisz widzieć pipsy niezależnie od tego czy na plus czy na minus ... Musisz grać! ... Właź w Rynek teraz! ... Już! ... Za chwilę będzie za późno ... One uciekną! Uciekną! Słyszysz? Ktoś puka ...

... Puk! Puk! Kto tam? To ja ... :mrgreen:
Hehehe dobre Kerimb!!! Dajcie to do wątku "Psychologia inwestowania" :D

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Zablokowany