XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Witam,
Nie jest aż tak źle, nie samym foreksem człowiek żyje. Na sidomie na GPW ma najniższą prowizję na rynku. Albo pohulać na CFD na akcje dla GPW to 0,2% prowizji albo wieczorem gdy jest szaro i ciemno a do domu daleko to wytrawni gracze mogą pobawić się CFD-kami z NYSE. I nie trzeba mieć dużo szmalu, o na przykład taki Citi, minimalna ilość 100, depo ok.118zł, prowizja trochę za duża 28zł. Fakt nie które instrument mogą pokaleczyć paluszki tylko trzeba umiejętnie dobrać je do posiadanego kapitału.Reasumując broker daje dostęp do różnego rodzaju rynków, czyli mamy wybór i sami decydujemy gdzie chcemy spekulować to też są plusy.
Pozdrawiam

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Przestrzegam Was przed tym pseudo brokerem!.
Nie napiszę nic nowego lecz przestrzegam sprawdzajcie spred.Zawierałem dzisiaj u nich transakcje na EUR/GBP jednocześnie zawierałem transakcje na STP i Bossie różnica na korzyść STP i Bossy 10 pip.
Nic się w XTB nie zmieniło,dalej nastawieni są na strzyżenie frajerów....
Na szczęście w przyszłym roku będą w polsce trzy banki FX oraz Duka z polską platformą.Na razie jestem na etapie testów i eksperymentów,jeżeli zawierałbym poważne transakcje to by mnie k...... zalała.
Jeszcze raz przestrzegam przed nimi.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

ZZ Cały czas marudzisz, a jakoś nadal u nich siedzisz i grasz. Zamknij konto i graj u brokera gdzie nie masz problemów, no chyba że z racji polskiego nadzoru jaki ma XTB u nich grasz, no bo przecież inne są beee
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

zz pisze:Nie napiszę nic nowego lecz przestrzegam sprawdzajcie spred.Zawierałem dzisiaj u nich transakcje na EUR/GBP jednocześnie zawierałem transakcje na STP i Bossie różnica na korzyść STP i Bossy 10 pip.
Nic się w XTB nie zmieniło,dalej nastawieni są na strzyżenie frajerów....
deko pogrążyłeś się tym zdaniem.
wartość logiczna = jesteś frajerem
warto pomyśleć zanim się coś napisze.

ja akurat jestem klientem XTB od blisko 6 lat.
nie narzekam. inwestuję LT.

może wystraczy napisać, że: "XTB nie jest dla mnie ponieważ..."
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...

zz
Maniak
Maniak

MrYogi pisze:no chyba że z racji polskiego nadzoru jaki ma XTB u nich grasz, no bo przecież inne są beee
Wiesz Yogi zanim zacznę inwestować poważną kasę to warto przetestować brokerów jednocześnie zawierając transakcje gdzie indziej w tym samym momencie jednocześnie porównując spred jaki mają w regulaminie.

neer pisze:wartość logiczna = jesteś frajerem
Oczywiście że jestem frajerem grając u nich wyrażnie to napisałem,na moją obronę jest to że zaczynały pojawiać się pochlebne recenzje typu że teraz się poprawili i jest lepiej,poza tym mając doświadczenia wcześniejsze nie inwestowałem u nich powanych pieniędzy tylko ich testowałem ,a to jest różnica.
ja akurat jestem klientem XTB od blisko 6 lat.
nie narzekam. inwestuję LT.

Potrzymuję to co napisałem,chyba że jesteś ich pracownikiem to zmienia postać rzeczy i w takim razie przepraszam.Kady orze jak może..... :P

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

o to już mamy drugiego pracownika bo ja też nim zostałem :) - może tu sami pracownicy ech

ZZ jesteś cool gość, zmień brokera i idź się wyżalać gdzie indziej bo jesteś zwykłą marudą. Może teraz innych MM pojedziesz bo jesteś nudny. Na pewno inni są też bee, na pewno wystrzygą frajerów!

typowo polskie marudzenie za którym nie stoją żadne konkrety. Stary - nie pasi to zmień kanał.

BTW , mógłbyś mi laikowi wyjaśnić to co napisałeś "Zawierałem dzisiaj u nich transakcje na EUR/GBP jednocześnie zawierałem transakcje na STP i Bossie różnica na korzyść STP i Bossy 10 pip"
o co chodzi ?

zz
Maniak
Maniak

forex_lover pisze:typowo polskie marudzenie za którym nie stoją żadne konkrety
Stoją konkrety.
forex_lover pisze:BTW , mógłbyś mi laikowi wyjaśnić to co napisałeś "Zawierałem dzisiaj u nich transakcje na EUR/GBP jednocześnie zawierałem transakcje na STP i Bossie różnica na korzyść STP i Bossy 10 pip"
o co chodzi ?
Chodzi o to że w tym samym momencie zawierałem transakcje na trzech różnych platformach ..różnica między nimi dochodziła do 10 pipsów na niekorzyść XTB....mądremu dość...... :P

Pozdrawiam.

Ps. zwróć uwagę że nie rozmawiamy o egzotykach tylko o najpłynniejszych walutach...

Dodano po 12 minutach:

Ps. aby było jeszcze jaśniej...transakcje na tej samej parze i te same ilości...,przypominam Tobie że w regulaminie mają zapisane 3 pipsy spredu na tej walucie..... :P ,sytuacja rynkowa była normalna żadne dane nie były podawane.
Abyśmy się jasno zrozumieli raz tylko zrobiłem takie doświadczenie i od razu taki wał wyszedł...,chodzi mi o to to co w takim razie się dzieje...kiedy tego nie pilnujemy i nie zwracamy uwagi na to ?....

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

różnica na niekorzyść? WTF ?
kurs miałeś 1,3655
i 1,3665 v 1,3645 ?

S czy L robiłeś ?

jakby były takie różnice to arbitraż robisz na platformach i jesteś zarobiony
Ostatnio zmieniony 16 lis 2010, 15:41 przez forex_lover, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz pisze:na EUR/GBP
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

TM
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TM »

zz pisze:Na szczęście w przyszłym roku będą w polsce trzy banki FX oraz Duka z polską platformą.
Pozdrawiam.

zz, skąd masz takie info? zaglądam na forum sporadycznie, ale zaciekawiłeś mnie tym zdaniem, czyżby wkońcu zachodni standard także u nas? wiesz może kto planuje, na jakiej platformie uruchomić FX ? Rozumie, że z tych trzech banków masz na myśli już dwa, czyli Bossa i BPH ; )

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ