Czy wpłatę przypadkiem nie księguję ktoś ostatecznie w biurze? Nie uważam, żeby sesja sama spowodowała pojawienie się wpłaty na rachunku inwestycyjnym.sonny pisze:ok dzięki
tylko to ja wiem, sesje sesjami, a czytałem gdzieś, że wpłaty na rachunek forex nie są z automatu dlatego pytam
BOSSAFX
To oczywiście prawda. W ramach sesji Elixir tylko banki między sobą wymieniają zbiorcze kwoty środków wysyłanych przez ich klientów. Następnie księgują one odpowiednie kwoty na rachunkach odbiorców przelewów - a to w zależności od procedur danego banku trwa pewien czas od momentu przyjęcia sesji. DM BOŚ w tym przypadku jest takim właśnie odbiorcą przelewów. W przypadku zasilania rachunków inwestycyjnych mamy jeszcze jeden etap polegający na zaksięgowaniu wpłaty otrzymanej na rachunek DM BOŚ na indywidualnym rachunku inwestycyjnym zlecającego wpłatę Klienta. Zgodnie z tym co napisałem wcześniej, DM BOŚ wykonuje takie księgowania tego samego dnia, w którym pieniądze Klientów trafiają na nasze rachunki w BOŚ Banku.pipsy pisze:Nie uważam, żeby sesja sama spowodowała pojawienie się wpłaty na rachunku inwestycyjnym.
Nie przeczytałem całego wątku ale na ostatnich stronach na szybko nie znalazłem więc pytam: też macie problemy z pozycjami na BE ? tzn jeszcze ani jedna nie zamknęła mi się na 0 ale zawsze jakiś minus. Już zacząłem ustawiać minimalnie przed BE aby był jakiś zapas ale jak mi się mija o prawie cały pips to już sił brakuje ...
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
OK wiem dlaczego nie zamknęło się po ustawionej cenie
ale pytam czy też macie podobne sytuacje. Z BOSSAFX korzystam przy okazji tego konkursu a wcześniej od prawie roku jestem klientem FXPRO i mając otwarte oba MT4 widzę jak często dla BOSSAFX są delikatne luki na wykresie M1.
Czyli to że mają takie kwotowania to standard dla nich ?

Czyli to że mają takie kwotowania to standard dla nich ?
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
Ja też to zauważyłem. Może nie zawsze ale bardzo często. Są to ułamki pipsa ale jest to norma niestety i to wcale nie na danych bo na danych to miałem przeskok 8 pipsów.Poczytaj temat. Cały czas SL przeskakuje. Jeszcze nie miałem go zamkniętego po cenie jaką ustawiłem. Trochę na tym broker kosi klientów.