BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mustafa »

@Szymon80 dwa razy nie, już było o tym sto razy

@sonny -> http://kiedykasa.pl/

sonny
Gaduła
Gaduła

Post autor: sonny »

Mustafa pisze:@Szymon80 dwa razy nie, już było o tym sto razy

@sonny -> http://kiedykasa.pl/
ok dzięki
tylko to ja wiem, sesje sesjami, a czytałem gdzieś, że wpłaty na rachunek forex nie są z automatu dlatego pytam ;)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: s_zadora »

Wpłaty na rachunek brokerski są księgowane w tym samym dniu, w którym środki docierają do Banku Ochrony Środowiska. W praktyce, wziąwszy pod uwagę różne sesje Elixir jak również różne tzw. cut-off time w bankach (czasy do kiedy należy wysłać przelew aby został on wysłany w określonej sesji) należy sobie zarezerwować na to 1 dzień roboczy.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Post autor: reptile »

Mighty Baz pisze:tiaa...hedging is prohibited. Na jednej parze proba hedgowania konczy sie automatycznym zamknieciem tychze zlecen.
Na demo normalnie [Hedge is prohibited] bez żadnego odwracania.. nic nie zamyka. Nie wiem co kombinował waść, że tak było.

Ten MC przy 100% i brak hedge mi się nie podoba.
A po za tym moim okiem broker tandeta jak reszta z mt4. :D

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mighty Baz »

tiaaa...bez tych "drobiazgow" ciezko jest grac ze szpilkami.

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: grzesio »

Czy umowę otwarcia rachunku OTC można podpisać w oddziale BOŚ banku i czy przyśpieszy to otwarcie rachunku w porównaniu z przesyłką dokumentów kurierem?

Czy przelewy z rachunków inwestycyjnych BOŚ na rachunek bieżący w banku BOŚ są szybciej księgowane?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

grzesio pisze:Czy umowę otwarcia rachunku OTC można podpisać w oddziale BOŚ banku
Nie, ale można ją podpisać w oddziale Domu Maklerskiego BOŚ S.A. Lista naszych oddziałów dostępna jest na naszej stronie:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... _cat_id=16
grzesio pisze:czy przyśpieszy to otwarcie rachunku w porównaniu z przesyłką dokumentów kurierem?
Rachunki dla których umowy podpisywane są w oddziałach otwierane są tego samego dnia.
grzesio pisze:Czy przelewy z rachunków inwestycyjnych BOŚ na rachunek bieżący w banku BOŚ są szybciej księgowane?
Tak, przelew nie musi czekać w takiej sytuacji na sesję rozliczeniową Elixir, bo nasze rachunki również prowadzi BOŚ Bank S.A.

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: grzesio »

Dzwoniłem na infolinię, no i tam mi powiedzieli, że można otworzyć rachunek OTC w oddziale BOŚ banku. No i już nie bardzo wiem czy w końcu można czy nie...

Niestety w moim 400 000 tyś mieście nie ma oddziału Domu Maklerskiego BOŚ.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Myślę że sytuacja opisana przez Pana jest skutkiem nieporozumienia związanego z tym że albo oddział DM BOŚ został pomylony z oddziałem BOŚ Banku (wiemy że te instytucje często są utożsamiane przez Klientów) albo z tym że nie do końca precyzyjnie został wskazany rodzaj rachunku maklerskiego. W oddziałach BOŚ Banku można bowiem zawrzeć umowę o prowadzenie rachunków papierów wartościowych, co ma związek z tegorocznymi ofertami publicznymi PZU, Tauronu oraz GPW. Możliwe więc, że uzyskał Pan informację odnoszącą się do takiego właśnie rachunku.
Natomiast umowy BOSSAFX podpisać można albo w oddziałach DM BOŚ albo korespondencyjnie.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: kris007 »

zz pisze:Dlatego proponuję monitorować temat i jak coś wiecie to wrzucajcie.
odnośnie badticków to miał miejce następny, no mnie akurat nie złapał ale sprawdzcie sobie historie czy przypadkiem nie poleciało na nim jakieś zlecenie.
Dla porównania image z xtb.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ