BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
pipsy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pipsy »

sonny pisze:
Mustafa pisze:@Szymon80 dwa razy nie, już było o tym sto razy

@sonny -> http://kiedykasa.pl/
ok dzięki
tylko to ja wiem, sesje sesjami, a czytałem gdzieś, że wpłaty na rachunek forex nie są z automatu dlatego pytam ;)
Czy wpłatę przypadkiem nie księguję ktoś ostatecznie w biurze? Nie uważam, żeby sesja sama spowodowała pojawienie się wpłaty na rachunku inwestycyjnym.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

pipsy pisze:Nie uważam, żeby sesja sama spowodowała pojawienie się wpłaty na rachunku inwestycyjnym.
To oczywiście prawda. W ramach sesji Elixir tylko banki między sobą wymieniają zbiorcze kwoty środków wysyłanych przez ich klientów. Następnie księgują one odpowiednie kwoty na rachunkach odbiorców przelewów - a to w zależności od procedur danego banku trwa pewien czas od momentu przyjęcia sesji. DM BOŚ w tym przypadku jest takim właśnie odbiorcą przelewów. W przypadku zasilania rachunków inwestycyjnych mamy jeszcze jeden etap polegający na zaksięgowaniu wpłaty otrzymanej na rachunek DM BOŚ na indywidualnym rachunku inwestycyjnym zlecającego wpłatę Klienta. Zgodnie z tym co napisałem wcześniej, DM BOŚ wykonuje takie księgowania tego samego dnia, w którym pieniądze Klientów trafiają na nasze rachunki w BOŚ Banku.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Nie przeczytałem całego wątku ale na ostatnich stronach na szybko nie znalazłem więc pytam: też macie problemy z pozycjami na BE ? tzn jeszcze ani jedna nie zamknęła mi się na 0 ale zawsze jakiś minus. Już zacząłem ustawiać minimalnie przed BE aby był jakiś zapas ale jak mi się mija o prawie cały pips to już sił brakuje ...
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

A co masz napisane w historii w komentarzu przy takich zleceniach?
Domyślam się, że próbowałeś zamykać po cenie która nie była kwotowana przez BoŚ, np. byl ruch 1.30000 -> 1.30011 to nie zamkniesz po 1.30005.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

OK wiem dlaczego nie zamknęło się po ustawionej cenie ;) ale pytam czy też macie podobne sytuacje. Z BOSSAFX korzystam przy okazji tego konkursu a wcześniej od prawie roku jestem klientem FXPRO i mając otwarte oba MT4 widzę jak często dla BOSSAFX są delikatne luki na wykresie M1.
Czyli to że mają takie kwotowania to standard dla nich ?
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Z moich doświadczeń to zależy od brokera. Niektórzy realizują SL z dokładnością do 0.1 pipsa a niektórzy po cenie ticku. Chyba jeszcze Broco robi tak jak BoŚ.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Poczytaj temat. Cały czas SL przeskakuje. Jeszcze nie miałem go zamkniętego po cenie jaką ustawiłem. Trochę na tym broker kosi klientów.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za odp.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Poczytaj temat. Cały czas SL przeskakuje. Jeszcze nie miałem go zamkniętego po cenie jaką ustawiłem. Trochę na tym broker kosi klientów.
Ja też to zauważyłem. Może nie zawsze ale bardzo często. Są to ułamki pipsa ale jest to norma niestety i to wcale nie na danych bo na danych to miałem przeskok 8 pipsów.

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

hmm, u mnie zamyka dokladnie jak ustawilem... moze godziny maja znaczenie, moje transakcje sa po 17.

ODPOWIEDZ