Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Hiszpan
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Hiszpan »

Nie ustawiałem sell stop.

Ok metoda daromanchester jest bardzo dobra :).
Dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Może nie akurat w tym przypadku, ale czasem broker ( najczęściej przed ważnymi danymi ) daje limit na takie zlecenia tzn. min. odległość zlecenia od aktualnej ceny może być "kosmos". Jeśli zlecenie będzie w zbyt małej odległości to też będzie pisało Zły SL, Zły TP ( mimo tego że to nie o to chodzi ).
Hiszpan zapoznaj się również czym różni się zlecenie oczekujące SELL LIMIT i SELL STOP, bo jeśli chcesz postawić nie takie jak trzeba to też TP i SL będą złe.
Solą życia jest kasa.

link90
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: link90 »

Witam , mam pytanie odnośnie rynku forex ,
gram na razie na +500 , na demo i chciałem się spytać jak mogę na tym stracić bo nie wiem za bardzo , kupiłem USD/PLN po 2,8037 i jak kurs bedzie niższy to wiem że tracę ale nie po to się gra aby tracić ,i jak sprzedam po wyższym kursie to będzie zysk , wieć gdzie tu jest chaczyk i gdzie tracę ?

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Haczyk jest tu, że kurs wcale może już nie polecieć wyżej. Może zacząć spadać i zamkniesz pozycję ze stratą. Strata będzie większa im niżej spadnie kurs i będziesz się wtedy drapał po głowie : zamykać już ,czy poczekać itd....
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

link90 pisze:wieć gdzie tu jest chaczyk i gdzie tracę ?
Pograj tydzień, a wtedy na pewno nie będziesz musiał już zadawać takiego pytania... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

personov pisze:kurs wcale może już nie polecieć wyżej
Byli już tacy co twierdzili, że obstawią cokolwiek, a kurs i tak tam kiedyś wróci.
Błąd. Czasem tak jest, ale nie zawsze. Po pierwsze : można czekać całymi miesiącami, a wtedy zżerają nas punkty swapowe.
Po drugie zobacz sobie kurs USDJPY jakoś ponad rok wstecz. Pamiętam jak kupiłem po 110 i czekałem aż wróci.....i nie wrócił :(
Do dzisiaj bym czekał , a szanse, że wróci do poziomu 110 są raczej marne.
Czasem będziesz musiał zamykać ze stratą, ale najważniejsze jest żeby te straty były mniejsze niż zyski :).
Powodzenia.
Solą życia jest kasa.

link90
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: link90 »

Dzięki Panie Personov za odpowiedz , wiem że kurs może nie wzrosnąć ,
Raponso no muszę chyba pograć dłużej i wtedy pewne sprawy wyjdą same :D

ACH zapomiałem jeszcze spytać (przypuśćmy taką sytuacje)

Kupujesz 100 baryłek ropy po cenie rynkowej 60,00 USD ze zleceniem
gdy cena ropy osiągnie 66,00 USD.
Całkowita kwota zakupu wyniosła: 100*60,00 USD= 6000 USD
Depozyt początkowy wymagany dla ropy wynosi 10%: 600 USD
Depozyt obowiązkowy wymagany do zachowania pozycji Ropa wynosi 5%: 300 USD

czyli jak będę miał depozyt obowiązkowy te 300 USD ,i spadnie do 0 albo będzie minus czy zamkną mi pozycje ze stratą ?
I czy depozyt obowiązkowy zawsze wynosi 5 procent ,tyczy się to też walut ?

Awatar użytkownika
drapichrust
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drapichrust »

jak będę miał depozyt obowiązkowy te 300 USD ,i spadnie do 0 albo będzie minus czy zamkną mi pozycje ze stratą ?
kazdy broker ma cos takie jak poziom stop-out, jesli depozyt zabezpieczajacy zjedzie do tego poziomu to zamyka wszystkie pozycje, rozni brokerzy rozne poziomy, jedni maja 30% jedni 10%,

wiec jesli jesli na swoim koncie masz 300USD i Twoj brok ma np poziom stop-out 30%, to zamknie CI wszystkie pozycje jesli poziom depo zjedzie do 30USD
czy depozyt obowiązkowy zawsze wynosi 5 procent ,tyczy się to też walut ?
wszystko zalezy od lewarów jakie oferuje Twoj broker
gram na razie na +500
radze Ci otworzyc sobie konto demo u dowolnego brokera uzywajacego MT4, pobaw sie otworz maksymalna pozycje przeciwko trendowi to zrozumiesz jak dziala poziom stop- out :lol:
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona."
- Albert Einstein

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

drapichrust pisze:wiec jesli jesli na swoim koncie masz 300USD i Twoj brok ma np poziom stop-out 30%, to zamknie CI wszystkie pozycje jesli poziom depo zjedzie do 30USD
Niekoniecznie wszystkie. Niektórzy mogą pierw zamykać najbardziej stratną, a po przekroczeniu innego progu (na skutek luki bądź gwałtownej zmiany) wszystkie bez względu na ich bilans.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

stodofox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: stodofox »

hej,
powiedzcie prosze czy ja dobrze myśle. Na świeczkach jest podana cena kupna, tak ?Więc przy longu TP wchodzi "wolniej" SL "szybciej", a przy shortcie TP i SL wchodzą odrazu kiedy na wykresie cena dotknie ich poziomów?

ODPOWIEDZ