Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera
BUY LIMIT 1.3865. SL przesunąłem już w razie czego na BE. Zagrałem na dolne ograniczenie całkiem sporego kanału wzrostowego. 70% wielkości pozycji ze względu na mocno niepewny obszar. Chociaż transakcja jest bardzo obiecująca. r/r jeśli przebijemy 1.3900 bardzo obiecujący.
RSI zamieniłem na bardziej czułego Stocha z racji niepewnego obszaru. Potrzebuję w razie czego szybkiego sygnału odwrotu. Ustawienia Stocha podejrzałem u GreenFx. Osobiście nigdy nie stosowałem tego wskaźnika chociaż ostatnio sporo czytałem na jego temat i mniej typowych rozwiązań jego zastosowania. Dzięki !
RSI zamieniłem na bardziej czułego Stocha z racji niepewnego obszaru. Potrzebuję w razie czego szybkiego sygnału odwrotu. Ustawienia Stocha podejrzałem u GreenFx. Osobiście nigdy nie stosowałem tego wskaźnika chociaż ostatnio sporo czytałem na jego temat i mniej typowych rozwiązań jego zastosowania. Dzięki !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum
- klonmarcin
- Maniak
Ja bym się tutaj dopatrywał odbicia od 61 i s/r. Ale zobaczymy.MkubuxK pisze:Zagrałem na dolne ograniczenie całkiem sporego kanału wzrostowego

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Zamknąłem na +26pkt. Spadła strasznie dynamika wzrostów a Stoch na M15 jest już wykupiony. Poczekam na korektę i zobaczę jak daleko ona dotrze.
Postaram się zliczać na bieżąco liczbę pipsów. I tak dzisiaj odpowiednio wliczając wczorajszy wieczór:
-14pkt
-44pkt -wczorajsza szpilka tyle mnie kosztowała. Sl zrealizował się ale z bardzo dużym poślizgiem. Gdyby nie to byłbym na małym kilkupunktowym plusie.
26pkt
15pkt
-17pkt
26pkt
26pkt
-20pkt
-10pkt
+7pkt
Łącznie -5pkt
Postaram się zliczać na bieżąco liczbę pipsów. I tak dzisiaj odpowiednio wliczając wczorajszy wieczór:
-14pkt
-44pkt -wczorajsza szpilka tyle mnie kosztowała. Sl zrealizował się ale z bardzo dużym poślizgiem. Gdyby nie to byłbym na małym kilkupunktowym plusie.
26pkt
15pkt
-17pkt
26pkt
26pkt
-20pkt
-10pkt
+7pkt
Łącznie -5pkt
fx-forum
Dzisiejszy dzień już lepszy. Z samego rana automatyczne zlecenie wywalilo na -15p. Cena zatrzymała się 5p dalej i potem wystartowała o 130pkt w górę. Potem z ręki wrzuciłem zlecenie BUY i teraz dodałem 2 BUY które zamknąłem na plus 15pkt.
Pozycja z rana zabezpieczona na +60pkt.
Także póki co +60pkt dzisiaj.
Poziom Miesięczny Wolumenu po raz kolejny zadziałał. Dobrze że szukałem tego BUY
Pozycja z rana zabezpieczona na +60pkt.
Także póki co +60pkt dzisiaj.
Poziom Miesięczny Wolumenu po raz kolejny zadziałał. Dobrze że szukałem tego BUY
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum
Zamknąłem właśnie wszystkie Longi po wybiciu nowego szczytu i powrocie pod poziom 1.4050. Brakuje siły na wszystkich parach więc wybicie nowego szczytu już teraz jest mało prawdopodobne. Wydaje mi się spadniemy z powrotem w rejony 1.39 i tam się wszystko rozegra. Także odwróciłem pozycje na 1.4040.
Dzisiejsze pozycje ( poprawione co do pipsa ):
-16.6
-19 ( oba nocne automatyczne zlecenia )
+12.7
+0.4
+21.1
+111.9
Łącznie:
+110,5 pkt
+6pkt jeszcze i teraz wszystko mam już zamknięte i czekam na obrót sytuacji do jutra. Nie pasuje mi ten układ fal do spadków. Jak dla mnie lecimy pod 1.4150 z możliwą korektą w wykonaniu Japończyków. By nie stracić nic z ewentualnych spadków zabezpieczyłem się na USD/AUD i zostawiłem tam krótką pozycję w miejscu, które jest dla mnie kluczowe ( s/r na wysokości szczytu )
Dzisiejsze pozycje ( poprawione co do pipsa ):
-16.6
-19 ( oba nocne automatyczne zlecenia )
+12.7
+0.4
+21.1
+111.9
Łącznie:
+110,5 pkt
+6pkt jeszcze i teraz wszystko mam już zamknięte i czekam na obrót sytuacji do jutra. Nie pasuje mi ten układ fal do spadków. Jak dla mnie lecimy pod 1.4150 z możliwą korektą w wykonaniu Japończyków. By nie stracić nic z ewentualnych spadków zabezpieczyłem się na USD/AUD i zostawiłem tam krótką pozycję w miejscu, które jest dla mnie kluczowe ( s/r na wysokości szczytu )
fx-forum
The US midterm elections resulted in a political gridlock. Republicans gained control of the House of Representatives while Democrats managed to retain the majority in the Senate. This implies that President Obama will face strong opposition in the future to launch additional stimulus packages and will have to build consensus on economic policy.
Today, all eyes will be on the Federal Reserve, as it will unveil the total amount and time frame of its second quantitative easing program (QE2). According to recent surveys, market participants are expecting the Fed to purchase between $500 billion and $750 billion of government bonds. Here are 3 possible scenarios of what may (or may not) happen.
1. The Fed meets consensus forecasts. This would be welcomed by market participants and prices of stocks and commodities could rise, while dollar could fall. However, this move could be limited as much of these expectations are already priced in the markets.
2. The size of the program is below consensus or the Fed is too cautious in its implementation. In this case, the yield curve would steepen violently and, as a consequence, the dollar would appreciate against all currencies. Such move would hurt risky assets and stocks and commodities prices could slide.
3. The Fed chooses to be more aggressive in its commitment. In this case, inflation worries would be heightened and would accentuate the fall of the dollar and the increase of all commodities prices. However, the Fed is unlikely to follow this path, after it pledged at the G-20 meeting that it will avoid engaging in competitive devaluation of its currency.
Today, all eyes will be on the Federal Reserve, as it will unveil the total amount and time frame of its second quantitative easing program (QE2). According to recent surveys, market participants are expecting the Fed to purchase between $500 billion and $750 billion of government bonds. Here are 3 possible scenarios of what may (or may not) happen.
1. The Fed meets consensus forecasts. This would be welcomed by market participants and prices of stocks and commodities could rise, while dollar could fall. However, this move could be limited as much of these expectations are already priced in the markets.
2. The size of the program is below consensus or the Fed is too cautious in its implementation. In this case, the yield curve would steepen violently and, as a consequence, the dollar would appreciate against all currencies. Such move would hurt risky assets and stocks and commodities prices could slide.
3. The Fed chooses to be more aggressive in its commitment. In this case, inflation worries would be heightened and would accentuate the fall of the dollar and the increase of all commodities prices. However, the Fed is unlikely to follow this path, after it pledged at the G-20 meeting that it will avoid engaging in competitive devaluation of its currency.
fx-forum
Panowie coraz bardziej skomplikowane algorytmy wymyślają - zrobili tak samo jak ostatnio najpierw 40pkt w dół a potem rakieta w górę. I na to byłem przygotowany. Ale potem znów była rakieta w dół i teraz znów w góre. Łącznie około 10-15SL się posypało. Pkt podliczę później. No nic, nie wyszło tym razem 
W tej chwili nie mam pojęcia w którą stronę może wybić się ale żeby wszystkie SL które przed chwilą zaliczyłem nie poszły na marne odnowiłem pozycje po obu stronach.

W tej chwili nie mam pojęcia w którą stronę może wybić się ale żeby wszystkie SL które przed chwilą zaliczyłem nie poszły na marne odnowiłem pozycje po obu stronach.
fx-forum