Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

Pierwszy raz z takim czymś się spotykam,jestem w szoku normalnie.Chociaż z tego co widzę to nadal lekko wojuje.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

ostatni raz marzec 2009 roku

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Bart-ek pisze:Pierwszy raz z takim czymś się spotykam,jestem w szoku normalnie.Chociaż z tego co widzę to nadal lekko wojuje.
Po jaką cholerę gracie na danych ?? Czy nie wystarczy, że można zgarnąć bardzo ładny wynik w ciągu dnia ? - w trakcie danych jeśli chcemy trzymać pozycję - maxsymalnie ją zabezpieczamy - i należy się liczyć z zamknięciem jej w ciągu kilku sekund.

Gra na dane to wyższa szkoła jazdy i żeby nie umoczyć trzeba mieć naprawdę duże doświadczenie i depo. Więc po co się szarpać - nie wystarczyło rano wejść w L ?
Przecież to było oczywiste jak to, że po nocy nastanie dzień - przynajmniej dla mnie.

podsumowując - odpuście sobie grę w takim okresie jak publikacja danych - szkoda depo i nerwów.

ps. stestowaliśmy high formacji diamentu i prawdopodobnie jeszcze tam wrócimy w najbliższym czasie - tj do poziomu 4150.

A to wszystko ponieważ mamy trend up. Kolejny przystanek - 1,43 - mniej więcej :)

pozdrawiam Marcin
8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

@ Marcin

Nie grałem na danych tylko obserwowałem co się dzieje, więc calm down ;)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:ps. stestowaliśmy high formacji diamentu i prawdopodobnie jeszcze tam wrócimy w najbliższym czasie - tj do poziomu 4150
Ładnie tam zmierzamy :) 8)
No pain - No gain

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Bart-ek pisze:Pierwszy raz z takim czymś się spotykam,jestem w szoku normalnie.Chociaż z tego co widzę to nadal lekko wojuje.

Zrób screena i powieś by nie zapomnieć. Pamiętaj że podczas ważnych danych jeśli rynek długo się konsolidował takie rzeczy się właśnie dzieją.

Mojej strategi nie wklejałem tutaj by nikt się nie zasugerował i potem ewentualnie nie miał pretensji. Plan był taki. Ogoólnie scenariusze były 3:

Dla konsolidacji przed danymi
Dla wzrostów przed danymi
Dla spadków przed danymi.

Zrealizował się wariant pierwszy i wklejam screena. Co się potoczyło po czerwonej linii widzimy teraz. Brak silniejszej reakcji.

Zaskoczył mnie niesamowicie kangur. Wydawał mi się najlepszy pod takie dane - charakteryzował się bardzo silnymi zdecydowanymi ruchami. A zrobił jeszcze lepszy rollercoster niż EURUSD - tutaj strata wraz ze slippage na każdej pozycji wyniosła najwięcej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki za cenne informacje ,na pewno się przydadzą ;) Póki co próbuje sobie poradzic z własnymi emocjami na realu. Jak to mówią raz na wozie,a raz pod ;) Byle do przodu. Przyjmuje również założenie ,że nauka kosztuje i zbytnio stratami się nie przejmuje ( nie chce odebrac prowadzenia w rankingu strat niektórym osobom)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Bart-ek pisze:Póki co próbuje sobie poradzic z własnymi emocjami na realu
A jeśli można wiedzieć jak długo byłeś na demo i jak długo jesteś na real ??

ps. gdzie masz konto real ??
No pain - No gain

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

MkubuxK pisze:Dzisiejszy dzień już lepszy. Z samego rana automatyczne zlecenie wywalilo na -15p. Cena zatrzymała się 5p dalej i potem wystartowała o 130pkt w górę. Potem z ręki wrzuciłem zlecenie BUY i teraz dodałem 2 BUY które zamknąłem na plus 15pkt.

Pozycja z rana zabezpieczona na +60pkt.

Także póki co +60pkt dzisiaj.

Poziom Miesięczny Wolumenu po raz kolejny zadziałał. Dobrze że szukałem tego BUY
Hej, możesz mi powiedzieć skąd wziąłeś ten "poziomy" volumen i jaki jest to soft? i skąd dane o vol zostały pobrane? Z dukasa czy jakieś inne źródło?

Chodzi mi dokładnie o ten chart który zamieściłeś niedawno:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=29008

Możliwe że już to pisałeś ale od niedawna śledzę dziennik...

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Zamknąłem właśnie całą piramidę BUY, nie na moje nerwy trzymanie tych pozycji. Zamykam tam by wyjść na 0 po wczorajszej wpadce z danymi.

Kierunek UP odnowię ale już ze zwiększym spokojem.

Wolumen jest wzięty z Futures na Chicago Mercantile Exchange. Soft to MT4

Podobnie do raportów, które niektórzy traderzy umieszczają dotyczących otwartych commercial positions i noncommercial ( spekulacyjne ) - bardzo przydatny notabene.
fx-forum

ODPOWIEDZ