Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Przegapiłem niestety swój sygnał na M15 i przez to muszę czekać na potwierdzenie na H4. Na wypadek otworzyłem pozycję na 30% wielkości short.

Tak to wygląda moimi oczyma. Czekamy. Bardzo ważny moment gdyż sygnał na H4 został potwierdzony pinbarem. Brakuje tylko przełamania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli i tym razem poziom 1.37 zostanie odrzucony i wejdziemy w obszar konsoli to będzie dla mnie to równoznaczne z zanegowaniem silnego sygnału na H4 a tym samym stanie się silnym sygnałem buy i zmienię swoją strategię szukania krótkiej pozycji w tej konsoli na łapanie długiej pozycji. Dodatkowo uznam te konsole jako odmianę korekty pędzącej.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Mamy dość mocne spadki na indeksie SP500, który ostatnio dodatnio korelował się z EURUSD. EURUSD póki co laguje i trzyma się poziomu 1.3770
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

54 minuty do zamknięcia świecy H4 a oni już pokonali tak ważny poziom. Może ja już jestem przewrażliwiony, ale zazwyczaj to robią na zamknięciu świecy. Oczywiście patrząc na świeczki GMT -5. Nie podoba mi się to :)

*UPDATE*

By nie powielać postów. Jestem w krótkiej pozycji od poziomu .1.3795 ze SL przestawionym na BE. Zostawiam jedno zlecenie oczekujące BUY i SELL obok istotnych poziomów i wychodzę.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Trochę poskalpuje póki sytuacja jest niejasna. Tak więc Buy po 1.3783.

*UPDATE*

BE
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Grube zlecenie oczekujące Sell po 1.3885 SL 1.3910. Nakłada mi się tam parę prawdopodobieństw i wzmacnia ten poziom. Jeśli świeca 4godzinna zamknie się powyżej tego poziomu to już tylko BUY.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

GBP_USD mocno pociągnął nam Euro do góry. Przez mój poziom przeszliśmy jak przez masło. No nic. Czekam na korektę i gram Buy tak jak pisałem w poprzednim scenariuszu.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Sell przy poziomie 61.8. Myślałem że go źle wykreśliłem i dlatego cena zareagowała trochę wcześniej. Nic bardziej mylnego. Wywaliło na stop. Gdyby nie takie pozycje które minimalnie zahaczają o SL byłbym co najmniej o 500pkt do przodu w tym miesiącu.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Mała piramida za 1/3 pozycji każda jej część.

Dałem Sell a nie BUY na tej szpilce, gdyż RSI nie dało mi sygnału na M5 że jest to nowy impuls a także podobną sytuację mieliśmy wczorajszego dnia z samego rana, kiedy to Japońce zamykali swoje pozycje a potem wystrzeliliśmy w górę. Dzisiaj sytuacja była odwrotna z racji tego że Japońce grali na spadki.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Analizując tylko kanały w jakich poruszamy się w ostatnim czasie. Odmierzam szerokość kanału wzrostowego i nakładam na wykres. Póki co zawsze działa.

I tak wyznaczyłem kolejne potencjalne przystanki.

*UPDATE*

1 Target osiągnięty.
fx-forum

ODPOWIEDZ