BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

reptile pisze:Jakiej firmy? Nie od dziś istnieje outsourcing firm większych na zlecenie u firm typu Jan Krzak
Współpracujemy z jedną z największych firm świadczących tego typu usługi na polskim rynku a interesy zarówno Panstwa jak i nasze są zabezpieczone odpowiednimi zapisami umownymi (wynikają one nie tylko z szacunku dla zaufania jakim darzą nas Klienci ale także z przepisów prawa obowiązujących firmy inwestycyjne działające w Polsce).
reptile pisze:Czyli lepiej udać się do oddziału..
Na pewno jest szybciej niż za pośrednictwem kuriera. Lista oddziałów dostępna jest na naszej stronie.
reptile pisze:Wg mnie nie powinno tak być
Jeśli ma Pan na myśli otwieranie zapakowanej przesyłki przez osobę ją doręczającą to oczywiście zgadzam się i napisałem to już wcześniej (niezależnie od tego co w przesyłce jest). Jeśli chodzi o hasło w umowie to pamiętajmy że służy nam ono do identyfikacji Klienta w kanale telefonicznym i ze względów praktycznych umieszczamy je na umowie. Utrata (zapomnienie) tego hasła ze względów bezpieczenstwa uniemożliwia obsługę telefoniczną i Klient zmuszony byłby udać się do naszej placówki aby je odzyskać.
reptile pisze:Nie widzę w umowie informacji, że dealer może zamknąć transakcje po spadku Margin Level poniżej 100%.
Proszę zwrócić uwagę na par. 50 pkt. 10 Regulaminu OTC.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

ale z tym hedgingiem to jest przegiecie, wczoraj ustawiłem sobie oczekujące short i long i poszedlem sobie zrobic kawke Ku memu zdumieniu, zamiast profitu wypadłem na SL mojego shorta. Powód?

Wykres przeciął shorta i poleciał w dol, a ponieważ TP ustawiłem ponizej longa, a wykres do niego nie dotarłszy, przebił longa, i...szok. Long sie w ogóle nie załączył, a wykres poleciał do góry łapiąc sie na SL shorta.

Jak na razie testuje sobie demo, wiec straty nie ma, ale na rzeczywistym koncie...koszmar.
Czy wyobrażacie sobie, ze takie ograniczenie zmusza człowieka do siedzenia non stop przy kompie? To ma byc kara, czy co?
Wniosek jest odstraszający dla graczy:
NIE WOLNO USTAWIAC PRZECIWWSTAWNYCH ZLECEN OCZEKUJACYCH!
Obowiazuje zasada: wlacz jedno, potem zamknij, wtedy pozwolimy ci na otwarcie drugiego zlecenia. Po prostu jaja sobie robicie!
Chyba sie wstrzymam, az zmienicie warunki, bo takie ograniczenie jest TYLKO u was. Zatem rzeczywiscie macie wyjatkowe podejscie do klienta.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Mighty Baz Nie wiem czemu się żalisz, firma ma taką politykę i było już o tym pisane, nie pasuje to inny broker których nie ma takich regulacji. Mnie osobiście też one się nie podobają, ale ja problemu z tym nie mam, gram u innego brokera :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

Z tego co piszesz wynika że SL-a na shorcie zaliczyłbyś nawet gdyby hedge był możliwy. Jedyna różnica w tym że miałbyś dodatkowo otwartego longa który być może by zarobił.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Mighty Baz pisze:NIE WOLNO USTAWIAC PRZECIWWSTAWNYCH ZLECEN OCZEKUJACYCH!
a graleś kiedys na kontraktach na gpw? tam też otwarcie pozycji odwrotnej do już otwartej powoduje zamknięcie istniejącej i jakoś nikt nigdy na to nie narzekał.

Poza tym tak jak MrYogi napisał "firma ma taką politykę..." trafniej się nie da.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

kris007 pisze:
Mighty Baz pisze:NIE WOLNO USTAWIAC PRZECIWWSTAWNYCH ZLECEN OCZEKUJACYCH!
a graleś kiedys na kontraktach na gpw? tam też otwarcie pozycji odwrotnej do już otwartej powoduje zamknięcie istniejącej i jakoś nikt nigdy na to nie narzekał.

Poza tym tak jak MrYogi napisał "firma ma taką politykę..." trafniej się nie da.
u nas politykow nie traktuje sie powaznie :roll:
Mr Yogi, calkowicie sie zgadzam, tez wybralem innego brocka, nikt na sile grac w bossafx nie musi.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

kris007 pisze:a graleś kiedys na kontraktach na gpw? tam też otwarcie pozycji odwrotnej do już otwartej powoduje zamknięcie istniejącej i jakoś nikt nigdy na to nie narzekał.
ale zazwyczaj są notowane 3 serie i jest możliwość dać przeciwną na tej mniej płynnej serii.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Farmer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Farmer »

Miałbym pytanie do przedstawicieli bossy , którzy poprzednio się wypowiadali.
par.50 pkt.10 mówi o tym ,że broker może zamknąć transakcję gdy Margin Level spadnie poniżej 100% , jak często w praktyce jest to stosowane . Jakie muszą wystapić przesłanki abyście z tej mozliwości skorzystali.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Farmer pisze:par.50 pkt.10 mówi o tym ,że broker może zamknąć transakcję gdy Margin Level spadnie poniżej 100% , jak często w praktyce jest to stosowane . Jakie muszą wystapić przesłanki abyście z tej mozliwości skorzystali.
Przedział wartości Margin Level pomiędzy 100% a 30% to swoista "rezerwa kapitału" wymaganego pod otwarte pozycje, którą udostępniamy, aby Klienci mieli czas na podjęcie decyzji, co dalej ze swoją stratną pozycją zrobić - zamknąć, zredukować czy też dopłacić kapitału aby ją utrzymać (wskaźnik musi wtedy wrócić do poziomu min. 100%). Na ograniczenie tej rezerwy mogą wpłynąć te same czynniki, które mogą uniemożliwiać skuteczne zastosowanie mechanizmu stop-out, a więc bezpośrednio zwiększają prawdopodobienstwo spadku salda rachunku Klienta poniżej zera. Należą do nich np. silny wzrost zmienności cen danego instrumentu, spadek płynności handlu czy też zbliżające się zamknięcie rynku (np. na weekend, zwłaszcza obfitujący z ważne wydarzenia gospodarcze). Nasi Klienci dotąd raczej potrafili samodzielnie oceniać ryzyko długotrwałego utrzymywania pozycji z dźwignią wielokrotnie przekraczającą wartości maksymalne wynikające ze specyfikacji instrumentów, ewentualnie wykorzystywany był mechanizm stop-out.

symu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: symu »

macie dostępną wersje mobilna MT???

ODPOWIEDZ