Szwajcar prosiłbym Ciebie abyś to rozwinął,czy to co napisałeś dotyczy też TP oraz zleceń z palca..?
Pozdrawiam.
Dodano po 5 minutach:
Ps. czasami mam odczucie że to co napisałeś dzieje się też przy Take Profit oraz z palca...dobrze by było aby ktoś doświadczony to przypilnował i opisał myślę szerzej o MM nie o Bossie,transakcje zawieram mało więc nie czuję się autorytetem aby się w tej sprawie wypowiadać.Dlatego zastanawiam się nad STP lub ECN....
Pozdrawiam.
BOSSAFX
Zobacz sobie 27 październik godzina 3:10 ;Mighty Baz pisze:Na jakim wykresie to zauwazyles? Mozesz dac zrzutke z ekranu? Moze miales na mysli rekwoty? Albo zmienny spread rzedu kilku pipsow?grzesio pisze:Strasznie jest dużo luk cenowych jak patrze na feed w porównaniu np do Admiral Markets. Czy to będzie tak zawsze? czy może broker chce w przyszłości coś z tym zrobić?
Pokaz wykres, na ktorym to zauwazyles,bo to powazny zarzut. Jesli roznice sa duze, to ...nie swiadczy to dobrze o BOS.
26 październik 10:30;
Po prostu pooglądaj wykres na 1min
Pamiętaj zz, że u MM jest zawsze tak, że TP jest po twojej cenie a SL po cenie z kwotowań.
W STP jest TP i SL po cenie z rynku, choć uważaj, bo na rynku jest kilku brokerów podających się za STP/NDD, ale realizują zlecenia u jakiegoś MarketMakera.
Ja wiem o co ci chodzi. Domyślam się, że chcesz, żeby w trakcie średnio szybkiego spadku kursu broker realizował twoje zlecenie momentalnie w pierwszej dostępnej cenie zarówno SL jak i TP. Masz pewność, że cię nie oszukują i szybko wchodzisz i wychodzisz z rynku bez requot.
W STP jest TP i SL po cenie z rynku, choć uważaj, bo na rynku jest kilku brokerów podających się za STP/NDD, ale realizują zlecenia u jakiegoś MarketMakera.
Ja wiem o co ci chodzi. Domyślam się, że chcesz, żeby w trakcie średnio szybkiego spadku kursu broker realizował twoje zlecenie momentalnie w pierwszej dostępnej cenie zarówno SL jak i TP. Masz pewność, że cię nie oszukują i szybko wchodzisz i wychodzisz z rynku bez requot.
Dzięki Szwajcar.
Co do tego ..
Pozdrawiam.
Co do tego ..
Sądzę że jest to awaria systemu ponieważ u mnie wykres jest wycięty z ok. 12 godzin.grzesio pisze:Zobacz sobie 27 październik godzina 3:10 ;
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Z tego co kojarzę w BOSSA sl/tp realizowane są po cenie rynkowej, więc nie wiem skąd ten mocny kwantyfikator.Szwajcar pisze:Pamiętaj zz, że u MM jest zawsze tak, że TP jest po twojej cenie a SL po cenie z kwotowań.
Na jakim instrumencie były te gapy? Korzystam z bossy, czyżbym coś przeoczył?zz pisze: Co do tego ..
grzesio napisał:
Zobacz sobie 27 październik godzina 3:10 ;
Sądzę że jest to awaria systemu ponieważ u mnie wykres jest wycięty z ok. 12 godzin.
-
- Stały bywalec
Witam serdecznie
Pozdrawiam
Zlecenia typu limit (buy/sell limit i t/p) realizowane są u nas po cenie klienta natomiast zlecenia stop (buy/sell stop i s/l) po cenie rynkowej - czyli mówiąc prościej po luce cenowej jeżeli taka wystąpi na rynku. (nawiasem mówiąc dokładnie tak jest na każdym ECNie czy GPW)levy pisze:Z tego co kojarzę w BOSSA sl/tp realizowane są po cenie rynkowej, więc nie wiem skąd ten mocny kwantyfikator.
O tej godzinie jeden z naszych dostawców danych miał awarię - więc nasza wina, jak jakiś order zrealizowałby się na tym gapie - uznalibyśmy reklamacje.grzesio pisze:Zobacz sobie 27 październik godzina 3:10 ;
tutaj była publikacja danych w UK - luka wystąpiła także u naszych dostawców płynności - często przy publikacji danych tak się dzieje i jest to normalna sytuacja rynkowa.grzesio pisze:26 październik 10:30;
Pozdrawiam
Ja pracuje tylko na najpłynniejszych walutach,to się dzieje np. na E/$ i tak.....levy pisze:Na jakim instrumencie były te gapy? Korzystam z bossy, czyżbym coś przeoczył?
wykres urywa w 2009 roku się na godzinie 16,39 minut,potem jest potem jest luka i dziwne notowanie 1.50280 na 1.38058 o godzinie 7,40 dzisiaj.
Jest to na pewno awaria systemu.
Pozdrawiam.
Ps. co do niepłynnych instrumentów np. produktów rolnych to mogą takie sytuacje występować ponieważ softy oparte są na kontraktach futures notowanych na CME. i wystepuje tam masa luk cenowych i dziwnych szpulek gdyż tak sie wlaśnie dzieje na rynku bazowym.
Pozdrawiam.
- Mighty Baz
- Pasjonat
Ps. na 5 minutowym też takie cuda się dzieją.....,dopiero od 15 minutowego wykresu jest OK.
Pozdrawiam.
Dodano po 5 minutach:
Ps. ciekawe jak takie cuda...przekładają się na automatyczne systemy,czy one wtedy nie głupieją.....
?,ile jest takich sytuacji u innych brokerów że się nie przyuważy wykresu tickowego lub1 minutowego?.
Ciekawy temat może by ktoś to wyjaśnił?.
Pozdrawiam.
Dodano po 5 minutach:
Ps. ciekawe jak takie cuda...przekładają się na automatyczne systemy,czy one wtedy nie głupieją.....

Ciekawy temat może by ktoś to wyjaśnił?.
-
- Stały bywalec