BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

No ta platforma właśnie wygrała u mnie.

Gratuluje pomysłu. Fajnie że nie akceptujecie automatów. Każdy kto ma coś ciekawego do pokazania ( mówię o systemie manualnym ) z pewnością ma szansę.

Pozdrawiam.

Jesteście pierwszą prawdziwą polską platformą do gry na FOREX. Oby wam palma nie odbiła, bo wiadomo co się wtedy dzieje.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Szymon80 pisze:Jesteście pierwszą prawdziwą polską platformą do gry na FOREX. Oby wam palma nie odbiła, bo wiadomo co się wtedy dzieje.
Nasza 15-letnia historia obecności na rynku, mimo że wielokrotnie dawała nam powody do dumy i zadowolenia, nigdy nie wywołała zjawiska o którym Pan pisze. Ale w dalszym ciągu bardzo miło nam słyszeć takie opinie.
alinoe pisze:Szkoda tylko, że tak krótko trwa, tylko jeden miesiąc. Myślę, że to może zniechęcić do udziału w konkursie osoby, których strategie pokazują swoją prawdziwą wartość dopiero w dłuższym terminie co nie znaczy, że takie strategie są gorsze bo mogą cechować się za to dużą stabilnością zysków.
Dla porządku dyskusji odpowiedziałem na ten temat w wątku konkursowym:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 876#240876

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

mam niewinne pytanko, czym sie rozni uzywanie skryptow od automatow?

W koncu automat cos otwiera lub zamyka, o ile spelni jakis scisle okreslony warunek. Prosba o wyjasnienie, skoro zezwalacie na uzywanie EA, to nie rozumiem tego wyjatku, bo EA to w sumie taki automat: "jesli...to..."

Rozumiem, ze tylko na potrzeby konkursowe obowiazuje automatyczna prohibicja? Bo wlasnie zamierzalem sobie otworzyc account, ale niekoniecznie z mysla o wspolzawodnictwie z najlepszymi graczami w Polsce :P chyba za słaby jestem 8)

s_zadora pisze:Nasza 15-letnia historia obecności na rynku, mimo że wielokrotnie dawała nam powody do dumy i zadowolenia,
Bankowe zaplacze daje wam mozliwosc odpalenia innego standardu - ECN, zaloze sie o kazde pieniadze, ze gros graczy z checia wroci do Polski z pokaznym kapitalem. Bo tych naciagaczy MM jest "z metra" czy "kilograma"

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Mighty Baz pisze:mam niewinne pytanko, czym sie rozni uzywanie skryptow od automatow?
Najogólniej mówiąc skrypt musi być zainicjowany przez inwestora ("ręcznie" wywołany), dzięki czemu wykonuje on określone przez programistę czynności i najczęściej kończy swoją pracę (aż do powtórnego wywołania). EA po zainicjowaniu na określonym wykresie działa trwale, wykonując określone w kodzie czynności przy każdorazowej zmianie ceny oglądanego na wykresie instrumentu (a przy odrobinie inwencji programisty może je wykonywać nawet gdy ta cena się nie zmienia).
Precyzyjnie mówiąc o warunkach konkursu - w konkursie nie będą działały funkcje MQL służące składaniu, modyfikacji i kasowaniu zleceń o których pisałem wcześniej w tym wątku. Ponieważ zwykle to na nich opiera się kod każdego EA, mówimy i piszemy o "wyłączeniu automatów". Takie podejście jest jedynym technicznie możliwym rozwiązaniem, które ogranicza działalność EA a więc realizuje założenie konkursu.
Funkcje te jednak mogą być (ale nie muszą) stosowane także w skryptach (przykład to dostępne w platformie BOSSAFX skrypty do otwierania i zamykania pozycji). Siłą rzeczy, ze względu na nieaktywność tych funkcji, takie skrypty również nie będą poprawnie działały.
Mighty Baz pisze:Prosba o wyjasnienie, skoro zezwalacie na uzywanie EA, to nie rozumiem tego wyjatku
Jeśli dobrze rozumiem Pana pytanie o założenia konkursu, to proszę o lekturę nieco wcześniejszego postu oraz linków:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 495#240495
Mighty Baz pisze:Rozumiem, ze tylko na potrzeby konkursowe obowiazuje automatyczna prohibicja
Dokładniej mówiąc - będzie ona obowiązywać tylko w czasie trwania konkursu i tylko na kontach konkursowych. W czasie trwania konkursu użytkownicy innych niż konkursowe rachunków mają możliwość korzystania z nich na standardowych zasadach.

Awatar użytkownika
adk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adk »

Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum, aczkolwiek biernie uczestniczę w nim juz dluższy czas.
Mam pytanie, od jakiej kwoty mogę zacząć grę na platformie bossafx, jaki jest minimalny depozyt, pytam bo nie mogę w wątku znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.

Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

adk pisze:Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum, aczkolwiek biernie uczestniczę w nim juz dluższy czas.
Mam pytanie, od jakiej kwoty mogę zacząć grę na platformie bossafx, jaki jest minimalny depozyt, pytam bo nie mogę w wątku znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.

Dziękuję i pozdrawiam.
a jakbyś wszedł na strone bossy to byś znalazł :) 5tys pln
s_zadora pisze:Po zakończeniu konkursu, zgodnie z jego Regulaminem (konkretnie par. 5 pkt. 21) rachunki konkursowe zostaną zamknięte a wszystkie zgromadzone na nich środki zostaną przeksięgowane na rachunek podstawowy BOSSAFX uczestnika konkursu. Rachunki podstawowe oczywiście pozostaną otwarte i aktywne, ale handel na nich będzie się odbywał na standardowych zasadach i w ramach obowiązującej specyfikacji instrumentów finansowych (np. brak mikrolotów, dostępna automatyzacja handlu etc.)
swoją drogą z racji konkursu chyba możesz spróbować otworzyć za mniejszą kwotę niż 5tys, otwierasz konkursowy za 1tys, powiedzmy że nie bierzesz udziału w konkursie (nie ulegasz presji rywalizacji jeśli nie czujesz się na siłach) tylko grasz normalnie (tymczasowo na mikrolotach), po zakończeniu konkursu w myśl regulaminu rachunek przekształcą Ci w rachunek podstawowy, dopłacisz sobie wtedy wedle uznania (bo 1 tys na 0,1 lota to niewiele) mimo to nie przekraczając owych 5 tys (jeśli to problem) i rachunek otwarty.

Pozdrawiam

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Panowie z Bossa.pl !

Przeglądając listę instrumentów zauważyłem, że stała się rzecz straszna ! Ktoś ukradł magiczną formułę Waszych autorskich indexów walutowych !!!.
Jeszcze wczoraj była tu na stronie:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... d=981#demo

dziś obrazka z wzorem niet. Jakiś wstrętny hacker go zakosił ?

A tak serio to wzór rzeczywiście znikł i dobrze byłoby to poprawić.

Edit:

Widzę, że reakcja była szybka, gratulacje. Utracona formuła została odzyskana :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grzesio »

Strasznie jest dużo luk cenowych jak patrze na feed w porównaniu np do Admiral Markets. Czy to będzie tak zawsze? czy może broker chce w przyszłości coś z tym zrobić?

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

grzesio pisze:Strasznie jest dużo luk cenowych jak patrze na feed w porównaniu np do Admiral Markets. Czy to będzie tak zawsze? czy może broker chce w przyszłości coś z tym zrobić?
Na jakim wykresie to zauwazyles? Mozesz dac zrzutke z ekranu? Moze miales na mysli rekwoty? Albo zmienny spread rzedu kilku pipsow?

Pokaz wykres, na ktorym to zauwazyles,bo to powazny zarzut. Jesli roznice sa duze, to ...nie swiadczy to dobrze o BOS.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

SL przeskakuje. Jeśli demo to w miarę dokładne odzwierciedlenie real to występuje czasem przeskok rzędu 3 pips.
Testowo sprawdzałem jak działa tabela depozytów.
zz
Z TP nie ma problemu i jest realizowany po ustawionej cenie. Jeśli nawet cena go przeskoczy to i tak mamy zamknięte po naszej cenie.
No taki jest już urok brokerów MM.
A zlecenia po markecie bardzo szybko wchodzą i requoty jeszcze nie miałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 09:07 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ