BOSSAFX
No ta platforma właśnie wygrała u mnie.
Gratuluje pomysłu. Fajnie że nie akceptujecie automatów. Każdy kto ma coś ciekawego do pokazania ( mówię o systemie manualnym ) z pewnością ma szansę.
Pozdrawiam.
Jesteście pierwszą prawdziwą polską platformą do gry na FOREX. Oby wam palma nie odbiła, bo wiadomo co się wtedy dzieje.
Gratuluje pomysłu. Fajnie że nie akceptujecie automatów. Każdy kto ma coś ciekawego do pokazania ( mówię o systemie manualnym ) z pewnością ma szansę.
Pozdrawiam.
Jesteście pierwszą prawdziwą polską platformą do gry na FOREX. Oby wam palma nie odbiła, bo wiadomo co się wtedy dzieje.
Nasza 15-letnia historia obecności na rynku, mimo że wielokrotnie dawała nam powody do dumy i zadowolenia, nigdy nie wywołała zjawiska o którym Pan pisze. Ale w dalszym ciągu bardzo miło nam słyszeć takie opinie.Szymon80 pisze:Jesteście pierwszą prawdziwą polską platformą do gry na FOREX. Oby wam palma nie odbiła, bo wiadomo co się wtedy dzieje.
Dla porządku dyskusji odpowiedziałem na ten temat w wątku konkursowym:alinoe pisze:Szkoda tylko, że tak krótko trwa, tylko jeden miesiąc. Myślę, że to może zniechęcić do udziału w konkursie osoby, których strategie pokazują swoją prawdziwą wartość dopiero w dłuższym terminie co nie znaczy, że takie strategie są gorsze bo mogą cechować się za to dużą stabilnością zysków.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 876#240876
- Mighty Baz
- Pasjonat
mam niewinne pytanko, czym sie rozni uzywanie skryptow od automatow?
W koncu automat cos otwiera lub zamyka, o ile spelni jakis scisle okreslony warunek. Prosba o wyjasnienie, skoro zezwalacie na uzywanie EA, to nie rozumiem tego wyjatku, bo EA to w sumie taki automat: "jesli...to..."
Rozumiem, ze tylko na potrzeby konkursowe obowiazuje automatyczna prohibicja? Bo wlasnie zamierzalem sobie otworzyc account, ale niekoniecznie z mysla o wspolzawodnictwie z najlepszymi graczami w Polsce
chyba za słaby jestem
W koncu automat cos otwiera lub zamyka, o ile spelni jakis scisle okreslony warunek. Prosba o wyjasnienie, skoro zezwalacie na uzywanie EA, to nie rozumiem tego wyjatku, bo EA to w sumie taki automat: "jesli...to..."
Rozumiem, ze tylko na potrzeby konkursowe obowiazuje automatyczna prohibicja? Bo wlasnie zamierzalem sobie otworzyc account, ale niekoniecznie z mysla o wspolzawodnictwie z najlepszymi graczami w Polsce

Bankowe zaplacze daje wam mozliwosc odpalenia innego standardu - ECN, zaloze sie o kazde pieniadze, ze gros graczy z checia wroci do Polski z pokaznym kapitalem. Bo tych naciagaczy MM jest "z metra" czy "kilograma"s_zadora pisze:Nasza 15-letnia historia obecności na rynku, mimo że wielokrotnie dawała nam powody do dumy i zadowolenia,
Najogólniej mówiąc skrypt musi być zainicjowany przez inwestora ("ręcznie" wywołany), dzięki czemu wykonuje on określone przez programistę czynności i najczęściej kończy swoją pracę (aż do powtórnego wywołania). EA po zainicjowaniu na określonym wykresie działa trwale, wykonując określone w kodzie czynności przy każdorazowej zmianie ceny oglądanego na wykresie instrumentu (a przy odrobinie inwencji programisty może je wykonywać nawet gdy ta cena się nie zmienia).Mighty Baz pisze:mam niewinne pytanko, czym sie rozni uzywanie skryptow od automatow?
Precyzyjnie mówiąc o warunkach konkursu - w konkursie nie będą działały funkcje MQL służące składaniu, modyfikacji i kasowaniu zleceń o których pisałem wcześniej w tym wątku. Ponieważ zwykle to na nich opiera się kod każdego EA, mówimy i piszemy o "wyłączeniu automatów". Takie podejście jest jedynym technicznie możliwym rozwiązaniem, które ogranicza działalność EA a więc realizuje założenie konkursu.
Funkcje te jednak mogą być (ale nie muszą) stosowane także w skryptach (przykład to dostępne w platformie BOSSAFX skrypty do otwierania i zamykania pozycji). Siłą rzeczy, ze względu na nieaktywność tych funkcji, takie skrypty również nie będą poprawnie działały.
Jeśli dobrze rozumiem Pana pytanie o założenia konkursu, to proszę o lekturę nieco wcześniejszego postu oraz linków:Mighty Baz pisze:Prosba o wyjasnienie, skoro zezwalacie na uzywanie EA, to nie rozumiem tego wyjatku
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 495#240495
Dokładniej mówiąc - będzie ona obowiązywać tylko w czasie trwania konkursu i tylko na kontach konkursowych. W czasie trwania konkursu użytkownicy innych niż konkursowe rachunków mają możliwość korzystania z nich na standardowych zasadach.Mighty Baz pisze:Rozumiem, ze tylko na potrzeby konkursowe obowiazuje automatyczna prohibicja
a jakbyś wszedł na strone bossy to byś znalazładk pisze:Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na forum, aczkolwiek biernie uczestniczę w nim juz dluższy czas.
Mam pytanie, od jakiej kwoty mogę zacząć grę na platformie bossafx, jaki jest minimalny depozyt, pytam bo nie mogę w wątku znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.
Dziękuję i pozdrawiam.

swoją drogą z racji konkursu chyba możesz spróbować otworzyć za mniejszą kwotę niż 5tys, otwierasz konkursowy za 1tys, powiedzmy że nie bierzesz udziału w konkursie (nie ulegasz presji rywalizacji jeśli nie czujesz się na siłach) tylko grasz normalnie (tymczasowo na mikrolotach), po zakończeniu konkursu w myśl regulaminu rachunek przekształcą Ci w rachunek podstawowy, dopłacisz sobie wtedy wedle uznania (bo 1 tys na 0,1 lota to niewiele) mimo to nie przekraczając owych 5 tys (jeśli to problem) i rachunek otwarty.s_zadora pisze:Po zakończeniu konkursu, zgodnie z jego Regulaminem (konkretnie par. 5 pkt. 21) rachunki konkursowe zostaną zamknięte a wszystkie zgromadzone na nich środki zostaną przeksięgowane na rachunek podstawowy BOSSAFX uczestnika konkursu. Rachunki podstawowe oczywiście pozostaną otwarte i aktywne, ale handel na nich będzie się odbywał na standardowych zasadach i w ramach obowiązującej specyfikacji instrumentów finansowych (np. brak mikrolotów, dostępna automatyzacja handlu etc.)
Pozdrawiam
Panowie z Bossa.pl !
Przeglądając listę instrumentów zauważyłem, że stała się rzecz straszna ! Ktoś ukradł magiczną formułę Waszych autorskich indexów walutowych !!!.
Jeszcze wczoraj była tu na stronie:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... d=981#demo
dziś obrazka z wzorem niet. Jakiś wstrętny hacker go zakosił ?
A tak serio to wzór rzeczywiście znikł i dobrze byłoby to poprawić.
Edit:
Widzę, że reakcja była szybka, gratulacje. Utracona formuła została odzyskana
Przeglądając listę instrumentów zauważyłem, że stała się rzecz straszna ! Ktoś ukradł magiczną formułę Waszych autorskich indexów walutowych !!!.
Jeszcze wczoraj była tu na stronie:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... d=981#demo
dziś obrazka z wzorem niet. Jakiś wstrętny hacker go zakosił ?
A tak serio to wzór rzeczywiście znikł i dobrze byłoby to poprawić.
Edit:
Widzę, że reakcja była szybka, gratulacje. Utracona formuła została odzyskana

- Mighty Baz
- Pasjonat
Na jakim wykresie to zauwazyles? Mozesz dac zrzutke z ekranu? Moze miales na mysli rekwoty? Albo zmienny spread rzedu kilku pipsow?grzesio pisze:Strasznie jest dużo luk cenowych jak patrze na feed w porównaniu np do Admiral Markets. Czy to będzie tak zawsze? czy może broker chce w przyszłości coś z tym zrobić?
Pokaz wykres, na ktorym to zauwazyles,bo to powazny zarzut. Jesli roznice sa duze, to ...nie swiadczy to dobrze o BOS.
SL przeskakuje. Jeśli demo to w miarę dokładne odzwierciedlenie real to występuje czasem przeskok rzędu 3 pips.
Testowo sprawdzałem jak działa tabela depozytów.
zz
Z TP nie ma problemu i jest realizowany po ustawionej cenie. Jeśli nawet cena go przeskoczy to i tak mamy zamknięte po naszej cenie.
No taki jest już urok brokerów MM.
A zlecenia po markecie bardzo szybko wchodzą i requoty jeszcze nie miałem.
Testowo sprawdzałem jak działa tabela depozytów.
zz
Z TP nie ma problemu i jest realizowany po ustawionej cenie. Jeśli nawet cena go przeskoczy to i tak mamy zamknięte po naszej cenie.
No taki jest już urok brokerów MM.
A zlecenia po markecie bardzo szybko wchodzą i requoty jeszcze nie miałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 09:07 przez Szwajcar, łącznie zmieniany 2 razy.