BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Szwajcar prosiłbym Ciebie abyś to rozwinął,czy to co napisałeś dotyczy też TP oraz zleceń z palca..?

Pozdrawiam.

Dodano po 5 minutach:

Ps. czasami mam odczucie że to co napisałeś dzieje się też przy Take Profit oraz z palca...dobrze by było aby ktoś doświadczony to przypilnował i opisał myślę szerzej o MM nie o Bossie,transakcje zawieram mało więc nie czuję się autorytetem aby się w tej sprawie wypowiadać.Dlatego zastanawiam się nad STP lub ECN....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grzesio »

Mighty Baz pisze:
grzesio pisze:Strasznie jest dużo luk cenowych jak patrze na feed w porównaniu np do Admiral Markets. Czy to będzie tak zawsze? czy może broker chce w przyszłości coś z tym zrobić?
Na jakim wykresie to zauwazyles? Mozesz dac zrzutke z ekranu? Moze miales na mysli rekwoty? Albo zmienny spread rzedu kilku pipsow?

Pokaz wykres, na ktorym to zauwazyles,bo to powazny zarzut. Jesli roznice sa duze, to ...nie swiadczy to dobrze o BOS.
Zobacz sobie 27 październik godzina 3:10 ;
26 październik 10:30;

Po prostu pooglądaj wykres na 1min

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Pamiętaj zz, że u MM jest zawsze tak, że TP jest po twojej cenie a SL po cenie z kwotowań.
W STP jest TP i SL po cenie z rynku, choć uważaj, bo na rynku jest kilku brokerów podających się za STP/NDD, ale realizują zlecenia u jakiegoś MarketMakera.
Ja wiem o co ci chodzi. Domyślam się, że chcesz, żeby w trakcie średnio szybkiego spadku kursu broker realizował twoje zlecenie momentalnie w pierwszej dostępnej cenie zarówno SL jak i TP. Masz pewność, że cię nie oszukują i szybko wchodzisz i wychodzisz z rynku bez requot.

zz
Maniak
Maniak

Dzięki Szwajcar.

Co do tego ..
grzesio pisze:Zobacz sobie 27 październik godzina 3:10 ;

Sądzę że jest to awaria systemu ponieważ u mnie wykres jest wycięty z ok. 12 godzin.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

levy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: levy »

Szwajcar pisze:Pamiętaj zz, że u MM jest zawsze tak, że TP jest po twojej cenie a SL po cenie z kwotowań.
Z tego co kojarzę w BOSSA sl/tp realizowane są po cenie rynkowej, więc nie wiem skąd ten mocny kwantyfikator.
zz pisze: Co do tego ..
grzesio napisał:
Zobacz sobie 27 październik godzina 3:10 ;

Sądzę że jest to awaria systemu ponieważ u mnie wykres jest wycięty z ok. 12 godzin.
Na jakim instrumencie były te gapy? Korzystam z bossy, czyżbym coś przeoczył?

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

Witam serdecznie
levy pisze:Z tego co kojarzę w BOSSA sl/tp realizowane są po cenie rynkowej, więc nie wiem skąd ten mocny kwantyfikator.
Zlecenia typu limit (buy/sell limit i t/p) realizowane są u nas po cenie klienta natomiast zlecenia stop (buy/sell stop i s/l) po cenie rynkowej - czyli mówiąc prościej po luce cenowej jeżeli taka wystąpi na rynku. (nawiasem mówiąc dokładnie tak jest na każdym ECNie czy GPW)
grzesio pisze:Zobacz sobie 27 październik godzina 3:10 ;
O tej godzinie jeden z naszych dostawców danych miał awarię - więc nasza wina, jak jakiś order zrealizowałby się na tym gapie - uznalibyśmy reklamacje.

grzesio pisze:26 październik 10:30;
tutaj była publikacja danych w UK - luka wystąpiła także u naszych dostawców płynności - często przy publikacji danych tak się dzieje i jest to normalna sytuacja rynkowa.

Pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

levy pisze:Na jakim instrumencie były te gapy? Korzystam z bossy, czyżbym coś przeoczył?
Ja pracuje tylko na najpłynniejszych walutach,to się dzieje np. na E/$ i tak.....
wykres urywa w 2009 roku się na godzinie 16,39 minut,potem jest potem jest luka i dziwne notowanie 1.50280 na 1.38058 o godzinie 7,40 dzisiaj.

Jest to na pewno awaria systemu.

Pozdrawiam.

Ps. co do niepłynnych instrumentów np. produktów rolnych to mogą takie sytuacje występować ponieważ softy oparte są na kontraktach futures notowanych na CME. i wystepuje tam masa luk cenowych i dziwnych szpulek gdyż tak sie wlaśnie dzieje na rynku bazowym.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

m_skiba[bossafx.pl] pisze: (nawiasem mówiąc dokładnie tak jest na każdym ECNie czy GPW)
czy mnie oczy lzawia, ze jednak chcecie zostac ECN?

zz
Maniak
Maniak

Ps. na 5 minutowym też takie cuda się dzieją.....,dopiero od 15 minutowego wykresu jest OK.

Pozdrawiam.

Dodano po 5 minutach:

Ps. ciekawe jak takie cuda...przekładają się na automatyczne systemy,czy one wtedy nie głupieją..... :P ?,ile jest takich sytuacji u innych brokerów że się nie przyuważy wykresu tickowego lub1 minutowego?.
Ciekawy temat może by ktoś to wyjaśnił?.

m_skiba[bossafx.pl]
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m_skiba[bossafx.pl] »

Mighty Baz pisze:czy mnie oczy lzawia, ze jednak chcecie zostac ECN?
Przyjęliśmy inny model biznesowy - nie zostaniemy brokerem ECN, ale wydaje nam się że taka egzekucja zleceń jest po prostu fair. Dlatego można stawiać zlecenia oczekujące t/p i s/l bez limitów odległości od rynku.

ODPOWIEDZ