IDM TRADER - Polska Platforma

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

reptile pisze:Saxo dało jakieś api ?
Na stronie coś tylko w kontekście szkoleń ... może ktoś coś infem sypnąć ?
Nie nie dało - jest Saxo TradeMaker ale to taka zabawka.
Green
Obrazek
Obrazek

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

założyłem u nich konto mini ( 1500 zł ) i na razie wszystko śmiga bez zarzutu

dobry kontakt telefoniczny

błyskawiczne zamykanie pozycji

handluje złotem nawet od 10 uncji

nie jest to Meta Trader 4 - platformy tej trzeba po prostu się nauczyć ale jak wszystko - jest do ogarnięcia

Awatar użytkownika
r4ph
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: r4ph »

skalpel_szczecin mozesz zalozyc demo u jakiegos mt4 a idm obslugiwac przez www zeby nie marnowac mocy kompa na ich aplikacje napisana w javie o ile sie nie myle

mysle ze analizy w mt4 nie ma co nawet porownywac z tym co jest w idm, chyba ze jestes swing trader na D1/W1 :),
"Ludzie widzą tylko to, co są przygotowani zobaczyć."

"Osiągnęlibyśmy znacznie więcej, gdybyśmy nie uważali niektórych rzeczy za niemożliwe." - Vince Lombardi

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Zacytuj zaznaczone [Zgłoś ten post do moderatora]
skalpel_szczecin mozesz zalozyc demo u jakiegos mt4 a idm obslugiwac przez www zeby nie marnowac mocy kompa na ich aplikacje napisana w javie
Miałem te same problemy w GFT i SAXO za dużo mocy potrzebują.
Czy ja Ciebie dobrze rozumiem że robiąc to przez strony www. nie zużywaj tyle mocy?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

http://biznes.onet.pl/ryzykowne-gry-ban ... rasa-detal

Moim skromnym zdaniem nie ma co patrzeć na naszych biznesmenów i menadżerów....,tylko żądać od nich udokumentowanych wyników inwestycyjnych z ostatnich 10-20 lat pod kontrolą CFTC ,NFA...,w przeciwnym wypadku będziemy ich akcje kupować po np. 20 zł a sprzedawać po 1 zł........ :P

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

zz czy ty w kazdym temacie musisz jak mantre powtarzac o wynikach cftc, nfa z ostatnich 10-20 lat??

to sie juz staje nudne...

zz
Maniak
Maniak

to sie juz staje nudne...
Niestety nie znam pojęcia co jest nudne...
Jeżeli chodzi o finanse to znam tylko trzy pojęcia
1- Są wyniki pod kontrolą NFA lub CFTC i do nich się odnosimy.....
2- Nie ma wyników pod kontrolą NFA lub CFTC
3-Jeżeli nie ma wyników pod kontrolą NFA lub CFTC to zaciskamy zęby i robimy za fund manager wszystko sami....

Pozdrawiam.

Highlander
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Highlander »

Platforma IDM to porażka.
Strasznie obciąża system
Po kliknięciu zakładki "Historia rachunku" czy "Historia transakcji" opis zakładki znika, a zawartość jest pusta.
Nie można obejrzeć nawet stanu rachunku "odmowa dostępu, brak uprawnień" - tuż po zalogowaniu.
Zadzwoniłem do brokera i doradzili mi reinstalację platformy. Niestety po reinstalacji za kilka dni znowu jest to samo :(

Miałem już dość tej platformy, i zalogowałem się przez przeglądarkę: web.idmtrader.pl.
Niestety tam próba wyświetlenia przeglądu rachunku, szczegółów rachunku, historii rachunku czy transakcji kończy się komunikatem:
"Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web".

Być może mam bałagan w windows i to problem komponentów internet explorera, ale platforma forexowa nie powinna być tak zależna od przeglądarki...
BOSSAFX działa bez problemu.

Czekam aż BOSSAFX wprowadzi mikroloty, zwłaszcza na srzebrze i złocie - wtedy definitywnie pożegnam się z IDM...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Highlander pisze:Czekam aż BOSSAFX wprowadzi mikroloty, zwłaszcza na srzebrze i złocie - wtedy definitywnie pożegnam się z IDM...
BOSSA ma MT4 jak większość forexowych brokerów. IDM korzysta z platformy Saxo i to prawda, że jest ona dośc zasobożerna. Dlatego trzeba ograniczyć sobie ilość zakładek jeśli ktoś posiada słabszy komputer. Coś kosztem czegoś.

Co do tego:
Highlander pisze:"Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web".
Spróbuj innej przeglądarki jak Opera czy Mozilla, bo IE to syf ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Highlander
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Highlander »

raposo pisze: Co do tego:
Highlander pisze:"Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web".
Próbowałem - na codzień używam firefoxa.
Niestety web.idmtrader.pl pod FF wywala mnie kilka sekund po zalogowaniu...

Dodano po 1 minutach:
Highlander pisze:
raposo pisze: Co do tego:
Próbowałem - na codzień używam firefoxa.
Niestety web.idmtrader.pl pod FF wywala mnie kilka sekund po zalogowaniu...
Aha, działa wersja mobilna (mob.idmtrader.pl), ale korzystanie z tego to męka...

ODPOWIEDZ