Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

guccon pisze:Masz juz system i wyniki wiec zadbaj jeszcze o 'psyche' bo jak jej nie opanujesz to albo bedzie powodem powrotu do zlych wynikow albo po kolejnych 2 latach na fx bedziesz musial zrezygnowac aby zawalu sie nie nabawic Wink
No właśnie to jest najtrudniejsze - najgorsze jest to, że zamykam część pozycji na małym zysku tak aby po zabezpieczeniu pozostałej części i tak wyjść na plus - ale pozostałą część powinienem puścić samopas do TP - po drodze zabezpieczając przesuwaniem sl - ale tutaj wysiadam - kurde - nie mam na to pomysłu - myśli się pojawiają - że tracę zysk - chociaż często zysk mam już zabezpieczony.

Podsumowując - nie mogę się pogodzić z tym, że nie jestem w stanie zebrać wszystkich pipsów z rynku. :cry:

Ale będę nad tym pracował.

Marcinie,
kiedy przedstawisz nam swój nowy system, który jak dotychczas się sprawdza - oby nie zapeszyćSmile

Co do tego - jak obiecałem już dawno - obietnicy dotrzymam - ale jeszcze nie teraz - nie jestem jeszcze pewny tego czy ta strategia naprawdę jest wyjątkowa - ale prędzej czy później wszystko ze szczegółami przedstawię - kompletny trading plan.

Ale nie ma tutaj nic nadzwyczajnego - po prostu same podstawy - opierające się w głównej mierze na poziomach s/r.

Najgorsze jest to, że na świece z godz 8:30 z powodu niezłamania ostatniego szczytu - już byłem bardzo przekonany o spadkach w dniu dzisiejszym :evil:

guccon

Dzięki za rady - jak tam z grą u Ciebie - coś ostatnio nic nie piszesz w dzienniku ??
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Musisz sobie wmawiac iz trading to cos normalnego a nic emocjonujacego.
Nikt nie jest w stanie przewidziec za kazdym razem gdzie bedzie cena za 5 sekund a co dopiero za 5 min czy 5 godzin dlatego jesli poszczegolne wejscie nie dociera tam gdzie sobie to planowales to nic sie nie stalo a jesli dotarlo to wykonales plan i czekasz na kolejne wejscie a nie przezywasz to ze mogles z tego zabrac jeszcze wiecej. Opracowany system powinien dawac Ci gwarancje w dluzszej perspektywie na zyski i nie wazne ze np nawet przez caly tydzien wszystkie wejscia konczylyby sie na SL a do TP brakowaloby np 1-3 pisow. Ot tak musialo byc - odrobisz w dluzszej perspektywie.
Moze poczytaj jakies ksiazki na temat psychologii gry ? bo wydaje mi sie ze juz tylko tej jednej rzeczy brakuje Ci aby osiagnac cel jakim jest osiaganie regularnych zyskow z tradingu.

A sam sie nie udzielam bo nie widze plusow prowadzenia teraz dziennika. Pomoglo mi to na poczatku ale teraz zajety jestem bardziej poblebianiem wiedzy ogolnej np czytaniem ksiazek. Jak probowalem robic wyniki tak aby mozna bylo prowadzic dziennik i staty to dziwnie zawsze cos nie wychodzilo, zapominalem o pewnych zasadach. Jak mam wiecej spokoju potrafie lepiej sobie z tym wszystkim radzic. W koncu ktos kiedys powiedzial ze pieniadze lubia cisze ;)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:Moze poczytaj jakies ksiazki na temat psychologii gry
Chyba tak zrobię - w sumie to tylko czytałem na ten temat Van Tharpa - nic innego.

Jednak ostatnio zauważyłem pewne oswojenie się z grą - stąd te lepsze wyniki - zobaczymy co przyniesie czas.

Krótka piłka - sl = 21p

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

i ponowienie L po 3832 2/3 normalnej stawki 8)
No pain - No gain

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Czemu siedzisz na rynku o malej plynnosci ? wiesz jak to sie przewaznie konczy ;p
Cierpliwosc tez bardzo wazna rzecz w tradingu ;)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

teraz to już po "ptokach" trzymam nadal
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

2/3 zamknięte na +1 - reszta zmniejszony sl

reszta zamknięta na +8p - nie co ryzykować 8)

Głupio zrobiłem - głupio - że grałem - ach ten głupi łeb - głupi - :(

Po prostu trzeba się nauczyć brać więcej z zyskownej pozycji - tak jak rano nie zamykać przed czasem i ciąć straty - tak jak teraz.

Nadal liczę na long od poziomu 1,3900

8)
No pain - No gain

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

klonmarcin pisze:Nadal liczę na long od poziomu 1,3900
Ja mam na tym poziomie oczekującego shorta, mamy teraz formację flagi (pierwsza trwała mniej więcej około miesiąca czasu) w głównym dziennym trendzie, obstawiam zjazd do 1,37, a później w górę.

Tak nawiasem chcę Ci jeszcze raz podziękować za pomoc wdrożeniową :)
Życzę wysokich profitów.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

I potwierdza się stara prawda - bez dyscypliny ani rusz - i znowu przez swoją głupotę - czyli zbyt wczesne zamykanie pozycji jestem na minusie.

Całkowity stan konta 514p -32,69 zł

Jutro też jest dzień - przyznaję się dzisiaj do błędów i to dużych. :( ale przecież straty są czymś normalnych - i w porównaniu do tych ostatnich serii zysków - nie jest źle.

pozdrawiam Marcin :)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

imperator_wszechswiata pisze:Tak nawiasem chcę Ci jeszcze raz podziękować za pomoc wdrożeniową Smile
Życzę wysokich profitów.
Dzięki - swoją drogą ten wczorajszy wieczorny long byłby pewnie na plus - i to większy niż zgarnięte przezemnie +10p. :(
No pain - No gain

Zablokowany