Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

TeXs pisze:perfekcyjne wejście
Ideał. :)
guccon pisze:Kiedy sie wkoncu nauczysz aby nie wchodzic przy malej plynnosci Razz
Nie mogłem odpuścić tak pięknego setupu :) A na serio - trochę mnie poniosło :( i wiem, że nie powinienem wtedy grać.

Obrazek

Na screenie co nie co wyjaśniłem.

Dzień skończony na 109p = 63,28 zł

I znowu zamknąłem część pozycji i resztę nie dotrzymałem do TP :( znowu.
I znowu prognozy się sprawdziły idealnie - tylko jak zwykle psychika zawodzi - nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się ją złamać :( tzn. zmusić do współpracy ze mną.
Najnowsza sytuacja - niedotrzymanie do TP - tylko prawie do TP :( i nie wejście ponownie w L na poziomie mniej więcej żółtego kwadratu :( - to dzisiejsze błędy - oprócz bardzo złego MM - do, którego raczej nigdy się nie przykładałem zbytnio.

I przy takiej skuteczności powinienem być spokojnie na plusie - gdyby nie drobienie zyskownej pozycji tj. zamykanie po części - myślę, że dobry - całkowicie nowy MM - dałby tutaj dużą poprawę.

Pozdrawiam 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

I znowu kolejną szansę przegapiłem - teraz to już nie przezemnie :( szansa na L w okolicach 3955 8)

Jako potwierdzenie fibo 50 + lokalne wsparcie :) I teraz ponownie atakujemy ważny poziom - górne ograniczenie formacji diamentu - jeśli nie złamiemy to prawd spadki 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze: znowu kolejną szansę przegapiłem - teraz to już nie przezemnie Sad szansa na L w okolicach 3955 Cool
Bez komentarza - tyle się zmarnowało - ale już chyba nauczyłem się pozbywać uczucia niewykorzystanej szansy - a to chyba dobrze.

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Czyli teraz można szukać szansy na L w dłuższym terminie - ale najpierw musimy zrobić korektę - dokąd ..... cdn.

ps. prawdopodobnie korekta do 1,40 i tam szukam L. 8) Dlaczego nie dodaje mi wpisu do poprzedniego posta tylko dodaje jako nowy ?? Pytanie od moda :)
No pain - No gain

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

klonmarcin pisze:
klonmarcin pisze: znowu kolejną szansę przegapiłem - teraz to już nie przezemnie Sad szansa na L w okolicach 3955 Cool
Bez komentarza - tyle się zmarnowało - ale już chyba nauczyłem się pozbywać uczucia niewykorzystanej szansy - a to chyba dobrze.

8)
oooo to elegancko :D
W zasadzie to najlepiej przyswoic sobie stwierdzenie iz nie ma czegos takiego jak niewykorzystane szanse. Mozesz w dowolnej chwili byc albo nie byc na rynku i jedna okazja nie moze decydowac w jakis szczegolny sposob o stanie konta ani o stanie samopoczucia jak to kiedys jeszcze pamietam ze sobie caly dzien wypominalem "ale moglem zarobic" i zamiast trzezwo oceniac rynek pod kolejne wejscia ja tylko o tej jednej sytuacji.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:iz nie ma czegos takiego jak niewykorzystane szanse
Dokładnie - jutro też jest dzień- i nie ma co rozpamiętywać tego co było - trzeba patrzeć w przyszłość i ja tak patrzę - teraz poluję na L - ale musi nastąpić jakaś większa korekta - przynajmniej do ograniczenia diamentu - tj 1,40 - jest tam dodatkowo s/r.

pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim - jeszcze się odkujemy :)

Teraz edek doszedł do oporu i tutaj być może nastąpi jakieś małe odreagowanie - ale jeszcze mamy do ataku s/r na 4078 i na 4100 - 4110 :)

Patrzę na daily - i tutaj też doszliśmy do oporów - nawet wg mnie istotnych - także czekamy na korektę i L z TP na tym co na pisałem wcześniej :)
No pain - No gain

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Czekales na L od 1,40 ale skoro wiedziales ze "przynajmniej" tak dotrze siedziales w S ?
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:Czekales na L od 1,40 ale skoro wiedziales ze "przynajmniej" tak dotrze siedziales w S ?
Szkoda mi się denerwować - dzisiaj przynajmniej trzy szanse zmarnowane. Niestety ani w S ani w L nie wszedłem - a tak idealnie się to wszystko ułożyło :)
Dodam, że takie analizy na sucho robię bardzo często i skuteczność jest bardzo zadowalająca - ale grać na sucho a grać - nawet na demo to kolosalna różnica - i znowu wszystko rozbija się o tą pieprzoną psychikę :(

Boję się tego, że na koncie realnym mimo tego iż na demo się bezwzględnie wytrenuję - nie podołam - wszystko stracę. :(

Obrazek

Jednym zdaniem - takie dni jak dzisiaj gdy wszystko się układa po mojej myśli jest sporo - tylko ja wysiadam emocjonalnie - pojawia się myślenie: a co będzie gdy wejdę a tutaj leci w sl - właśnie takie głupie myśli mi chodzą po głowie :evil:

A przecież wiem, że gra opiera się na prawdopodobieństwie - ja zakładam, że tutaj należy wejść - i nie wchodzę - za to na drugi dzień - który jest zwykle do "niczego" wchodzę jak oszalały i tracę - choć nie ma ku temu (ku wejściom) przesłanek - tak głupia natura człowieka.

Nawet już mi się niedobrze robi jak patrzę na to co się dzieje na wykresie - na to jaki jestem głupi i słaby :(

Czuję, że tylko ta "cholerna" psychika mnie ogranicza - tylko tyle i aż tyle :evil:

Podsumowując - potrzebuję super dopracowanego MM - maksymalnie eksploatującego trend i czegoś co pomoże mi się przełamać psychicznie.

Ale na wszystko brakuje czasu - praca, szkoła, projekty, praca dyp., dom itd itp.

Nie wiem czy kiedykolwiek uda się moje plany zrealizować - nawet weekendy zajęte - najbliższy "wolny" za dwa tygodnie. :(

Pozdrawiam i życzę wam więcej czasu niż ja mam.

ps. Niedługo przedstawię założenia mojej strategii - oczywiście ogólne jak na razie :) Ale teraz mogę napisać, że cała strategia opiera się na CAŁKOWICIE CZYSTYM WYKRESIE BEZ ŻADNYCH WSKAŹNIKÓW "PODEJMUJĄCYCH ZA MNIE DECYZJĘ"

Najwyżej parę wskaźników czysto informacyjnych - ułatwiających bardzo ocenę sytuacji.

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Marcinie ja się zapytam tak z innej beczki trochę. Widzę, że operujesz formacjami, których ja całkwicie nie znam. Czy takie coś jak diament itd itp:) można znaleźć w jakiejś książce, np. murphy?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

DonForex:-) pisze:Marcinie ja się zapytam tak z innej beczki trochę. Widzę, że operujesz formacjami, których ja całkwicie nie znam. Czy takie coś jak diament itd itp:) można znaleźć w jakiejś książce, np. murphy?
Nie jestem marcin, ale masz
http://w.wp.pl/p/dibre/encyklopedia-at/

Zablokowany