Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

DonForex:-) pisze:Marcinie ja się zapytam tak z innej beczki trochę. Widzę, że operujesz formacjami, których ja całkwicie nie znam. Czy takie coś jak diament itd itp:) można znaleźć w jakiejś książce, np. murphy?
Nie pamiętam czy u Murphego to jest - ale pewnie tak - ale za to tutaj jest wzmianka:

http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... cat_id=332

To samo - na bardzo wielu takich podobnych stronach traktujących o AT.

Swoja drogą strona podana przez przedmówcę - bardzo ciekawa - krótkie i jasne opisy formacji.:)

8)

Jeszcze moja ocena sytuacji - myślę, że test poziomu 4070 jest bardzo realny - a potem kto wie - może sprawdzi się patent z powrotem do połowy formacji - tj mniej więcej do 61 ostatnich wzrostów tj. ok 3940 - tam też jest trochę mizerny s/r :)

Ale jutro bardzo prawdopodobne może się stać S - choć patrząc na AF - ostatnio coś tam w usa zbankrutowało :) także trudno powiedzieć - będziemy grać to co pokaże rynek :)

pozdrawiam Marcin 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Wracajac do mojego poprzedniego pytania: przewidziales 50 pipsowy rych ale od poziomu ktory byl 'za' 40 pipsow czyli lacznie straciles calkiem przyjemny wynik.
Tlumaczenie ze nie byles przy kompie to slaba wymowka :P przeciez jesli nie pocwiczysz zlecen oczekujacych na demo to kiedy chcesz sie ich nauczyc ?? ;)

A odpowiadajac na Twoje przemyslenia: takie przemyslenia na sucho czesto sie sprawdzaja bo nie odczuwasz wowczas presji 'musi sie udac' itd itp. Oceniasz rynek obiektywnie wiedzac ze nie bedziesz tego gral i wychodzi. To jest wlasnie ta walka z psychika o ktorej wspominasz. Jesli wejscia ktore planujesz zaczniesz traktowac identycznie jak te na luzie od razu zobaczysz ze efekty sa lepsze :]

I prosze Cie albo blagam: zaloz realne konto micro :!: :!: :!:
Ja juz po miesiacu przygody z forexem i kontem demo bylem na koncie real. To nic ze minelo od tego momentu juz prawie rok i nauka kosztowala ale wiem ze bez tego gdybym ten rok dalej byl na koncie demo teraz ciagle bylbym w 'czarnej dupie' (za przeproszeniem) i obawiam sie ze mozesz tracic kolejne miesiace na demo a jak wkoncu zdecydujesz sie na real dojdzie sporo nowych czynnikow traidowania zwiazanych z emocjami i bedziesz musial zaczynac prawie ze od nowa. Nie marnuj czasu :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:I prosze Cie albo blagam: zaloz realne konto micro Exclamation Exclamation Exclamation
:D :D
Decyzja zapadła - tylko nie wiem gdzie i za jaką kwotę :)

A teraz siedzę w L od 4020 - tylko jak zwykle się spóźniłem trochę- ale już wszystko zabezpieczone.

cdn....
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Drugi L po 4047 :)

Wszystko pozamykałem - cdn.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2010, 12:32 przez klonmarcin, łącznie zmieniany 1 raz.
No pain - No gain

guccon
Pasjonat
Pasjonat

klonmarcin pisze:
guccon pisze:I prosze Cie albo blagam: zaloz realne konto micro Exclamation Exclamation Exclamation
:D :D
Decyzja zapadła - tylko nie wiem gdzie i za jaką kwotę :)
noooooooooo udalo sie :)
trzymam kciuki

a gdzie to nie wiem bo nie bawilem sie w microloty ale poszukaj w dziale z brokerami

guccon
Pasjonat
Pasjonat

klonmarcin pisze:Drugi L po 4047 :)
Biorac pod uwage 'ksiazkowe' definicje piramidowania czy dokladania pozycji to popelniles tutaj blad zarzadzania bo skoro pierwsze wejscie masz za 0.01 lota to kolejne powinny byc mniejsze a Ty dales 0.03 lota

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:Biorac pod uwage 'ksiazkowe' definicje piramidowania czy dokladania pozycji to popelniles tutaj blad zarzadzania bo skoro pierwsze wejscie masz za 0.01 lota to kolejne powinny byc mniejsze a Ty dales 0.03 lota
Tutaj wychodzi brak MM - po prostu

Obrazek

Moje dzisiejsze trejdy.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Czekamy na dane z US i A :D Ale co mi się nasuwa to - kabel zrobił pullback do złamanego oporu i tutaj należy szukać okazji na L tj na poziomie ok 6090

Edek - trochę stracił impet ale tutaj też doszliśmy do lokalnego s/r i też można szukać L - ale ciekawe co zrobią dane :roll:

Wszystko stanie się jasne już niebawem

Dzień skończony na +71p = 24,38 zł

Całkowity stan konta +757p = 60,92 zł

:D
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

guccon pisze:Wracajac do mojego poprzedniego pytania: przewidziales 50 pipsowy rych ale od poziomu ktory byl 'za' 40 pipsow czyli lacznie straciles calkiem przyjemny wynik.
Tlumaczenie ze nie byles przy kompie to slaba wymowka Razz przeciez jesli nie pocwiczysz zlecen oczekujacych na demo to kiedy chcesz sie ich nauczyc ?? Wink
I jak tu się nie stresować ?? - po prostu czasami mam myśli, że nigdy nic z tego nie będzie - ale z drugiej strony myślę tak - jeśli ci się uda - nauczysz się zarabiać - sky is the limit :)

Już się nie przejmuje tym - będą inne szanse - ale zlecenia oczekujące muszę zacząć trenować - choć nigdy tego nie robiłem - no może raz :)

Ale wiadomo, że zlecenia oczekujące mają swoją specyfikę :)

Konto real - trzeba w końcu zacząć zarabiać :D na fx - i myślę, że takie konto np. 200 zł - pozwoliło by mi na "oswojenie" się z emocjami :)

Zobaczymy co z tego będzie. 8)
No pain - No gain

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

guccon pisze:
klonmarcin pisze:Drugi L po 4047 :)
Biorac pod uwage 'ksiazkowe' definicje piramidowania czy dokladania pozycji to popelniles tutaj blad zarzadzania bo skoro pierwsze wejscie masz za 0.01 lota to kolejne powinny byc mniejsze a Ty dales 0.03 lota
Są różne książkowe definicje piramidowania także nie wprowadzaj w błąd jakoby należało koniecznie zmniejszać pozycje :) Można ją nawet zwiększać ale trzeba to robić z głową i należy mieć jakiś plan co do TP by wcześniej piramida się nie wysypała. Czemu short wszędzie ? Ewidentnie na każdej parze pompują kursy ile się da przed dzisiejszym Fedem także należałoby się wyzbywac shortów do tej pory. Tak mi się wydaje przynajmniej. Chociaż osobiście również o parę shortów pokusiłem się dzisiaj i już żałuję jak zerknąłem po co i na co one. Dopiero przed godziną na AUD/USD dałem przemyślany short i póki co go tylko obserwuje. Wypracuj parę scenariuszy na dzisiejszy wieczór. Może za darmo dostanie się ze 200pkt :)
fx-forum

Zablokowany