No właśnie to jest najtrudniejsze - najgorsze jest to, że zamykam część pozycji na małym zysku tak aby po zabezpieczeniu pozostałej części i tak wyjść na plus - ale pozostałą część powinienem puścić samopas do TP - po drodze zabezpieczając przesuwaniem sl - ale tutaj wysiadam - kurde - nie mam na to pomysłu - myśli się pojawiają - że tracę zysk - chociaż często zysk mam już zabezpieczony.guccon pisze:Masz juz system i wyniki wiec zadbaj jeszcze o 'psyche' bo jak jej nie opanujesz to albo bedzie powodem powrotu do zlych wynikow albo po kolejnych 2 latach na fx bedziesz musial zrezygnowac aby zawalu sie nie nabawic Wink
Podsumowując - nie mogę się pogodzić z tym, że nie jestem w stanie zebrać wszystkich pipsów z rynku.

Ale będę nad tym pracował.
Marcinie,
kiedy przedstawisz nam swój nowy system, który jak dotychczas się sprawdza - oby nie zapeszyćSmile
Co do tego - jak obiecałem już dawno - obietnicy dotrzymam - ale jeszcze nie teraz - nie jestem jeszcze pewny tego czy ta strategia naprawdę jest wyjątkowa - ale prędzej czy później wszystko ze szczegółami przedstawię - kompletny trading plan.
Ale nie ma tutaj nic nadzwyczajnego - po prostu same podstawy - opierające się w głównej mierze na poziomach s/r.
Najgorsze jest to, że na świece z godz 8:30 z powodu niezłamania ostatniego szczytu - już byłem bardzo przekonany o spadkach w dniu dzisiejszym

guccon
Dzięki za rady - jak tam z grą u Ciebie - coś ostatnio nic nie piszesz w dzienniku ??