Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

bigben pisze:Wejdz na najmniejszy interwał na wykresie (na MT4 jest to M1) i sprawdz czas zamknięcia świecy.
Przecież minutówki zamykają się tak samo wszedzie...minuty nie zmieniają sie w strefach czasowych tylko pełne godziny...

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Grzegosz pisze:Jedyna roznica jest w H4, H1 i nizej jest wszedzie to samo, nie liczac O/C, H4 londynskie zaczyna sie o 1 naszego czasu letniego, otwarcie rynku w Londynie o 9 (GMT+1) zbiega sie z ta wlasnie H4(otwarcie w Tokio rowniez) i pewnie dlatego ze Londynczycy generuja 1/3 obrotow na fx(skosne 6%-3cie miejsce) to wiele osob gra na tych H4-kach...czasami pinbar jest na h4 "londynskim" a nie widac go na np "chicagowskim" wiec trzeba umiec laczyc swieczki albo miec 4 rozne platformy :) , czas platformy jest na osi odcietych wystarczy przeliczyc GMT...GMT 0-Londyn, GMT+1 Warszawa itd
Witam
Już w sumie o tym wspominałem... zrobiłem taki ,,eksperyment,, porównałem świece bossy i alpari uk. w obu przypadkach swiece zamykają sie prawie identycznie za wyjątkiem świec niedzielnych w bossie-ale to mało istotne..
Jak wiadomo bossa broker polski alpari angielski...w związku z tym śmiem wysunąć teze ze bossa zamyka swiece w czasie londyńskim...prosze mnie poprawic jesli kotoś ma inna wiedze na ten temat...

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzegosz »

Bossa podaje czas polski czyli GMT+1 jezeli w Londynie jest GMT tzn, ze H4 sa inaczej zbudowane(roznica godziny), w tym wypadku na Bossie H4 zaczynaja budowe godzine wczesniej niz te londynskie
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Czy w takim razie można przestawić bosse na czas londyński..?

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

O ile mi wiadomo nie ma takiej mozliwosci jezeli ktos chce przeporwadzac analizy w kontekscie H4 musi dostosowac sie do platformy, czyli albo tak jak pisalem wyzej 4 platformy albo nauczenie sie laczenia swieczek albo przystosowanie sie do konkretnej platformy....
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nie wiem już sam.... sprawdziem jeszcze raz, Apari i Bossa zamykają swiece identycznie, chyba ze alpari chodzi w czasie PL i stąd ta zbierzność

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Pełnomocnik pisze:chyba ze alpari chodzi w czasie PL i stąd ta zbierzność
Alpari ma czas GMT+1 czyli ten co Bossa

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

To podpowiedz mi jakiegoś brokera z czasem UK...?

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

AM ma czas GMT0 natomiast z tego co widzialem Asmo pisal zeby zaczynac na W1 D1 nie wiem tez na jakich on H4 dziala wiec proponuje trzymac sie zasad mentora jesli wszystko ma isc sprawnie :) troche zabrudzilismy temat prawie cala strona sorry Asmo za OT

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Jeszcze wtrące tylko ze na H4 I D1 tez bedą różnice....

Racja Asmo sory za zaśmiecanie.... :roll:

ODPOWIEDZ