FX bez SL?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

13Spekulant pisze: "ciąć straty najszybciej jak się da" kompletnie nic nie znaczy (albo inaczej: dla każdego może znaczyć coś innego).
Próbowałem grać bez SLa i dobrze na tym wychodziłem
jesli nie stosujesz chodziaz "mentalnego" SL uwierz mi twoja passa dlugo nie potrwa
Pieniądze są krwią tego świata...

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

13Spekulant pisze:pamiętam uzbierałem prawie 500zł
to był przypadek,że uzbierałes tyle bez SL

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Mr.T pisze:to był przypadek,że uzbierałes tyle bez SL
może nie przypadek bo prawdopodobienstwo ze zarobisz bylo duże i pewnie jeszcze wiele razy ci sie uda... ale wystarczy ze raz zdarzy sie cos coprawda mniejprawdopodobnego i rzegnaj to co zarobilas szczegolnie jak nie pilnujesz pozycji....

Dodano po 37 sekundach:

sory "zarobiles"

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

Bez obaw, juz tak nie gram. I nikogo nie namiawiam. Ale gdybym dysponował większą kasą, to chętnie przeznaczyłbym z 10.000 na takie eksperymenty.

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

dejw123 pisze:SL jest moim zdaniem niezbędne zwłaszcza dla początkującego gracza, który jeszcze nie wyrobił w sobie świadomości, że na FX stosunek możliwości zysku do straty wynosi równe 50/50 - a to strasznie dużo.

50/50 ? Nie zgodze się z tym - są czasami sytuacje w których da się zarobić lub stracić ze znacznie wiekszym prawdopodobienstwem - chociażby informacja o podniesieniu stóp procentowych przez bank centralny - w wiekszosci przypadków - więc nie 50/50 kończy się to zwyżką waluty danego kraju

tak samo grając z trendem masz znacznie większą szanse na wygraną niz 50/50

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

tak naprawde te 50/50 jest wyssane z palca... za dzo czynnikow... za malo danych.... na dzien dzisiejszy ocena prawdopodobienstwa jest niemozliwa...

Dodano po 24 sekundach:

takie jest moje zdanie

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

skalpel_szczecin pisze:tak samo grając z trendem masz znacznie większą szanse na wygraną niz 50/50
jakie 50/50 jak na starcie spread masz zabrany ? :lol:
wiec ryzyko zmienia się z dopiero czasem t+n <1; ? >
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ