Można zwiększyć SL lub wejść jak wywali jeszcze raz kiedy jesteś pewny kierunku ruchu rynku oczywiście.ta druga opcja jest pewniejsza.le0n71 pisze:systemie jest mały SL,
FX bez SL?
-
Mr.T
wg mnie SL to podstawa... to czy ustawiasz maly czy duzy SL powinno zalezec od 3 czynnikow: systemu , zmiennosci i innych cech pary, stosunku potencjalnego zysku, jeszcze inni dodaja PA albo ewentualnie jakies wskazniki na ktorych sie nie znam... jesli czesto ci wybija SL ale twoj dlugoterminowy zysk jest wmiare na stalym poziomie to wg mnie nic zlego... poporstu stosujesz dosc bezpieczny sytem... gorzej jak wybija ci SL a duze straty i tak sa notowane i to nie znaczy ze SL ZAWINIL TO TRZA GRAAC BEZ NIEGO TO JEST ZNAK TYLKO I WYLACZNIE TWOJEJ NIEKOMPETENCJI albo/i błędu w ktoryms w tych 3 czynnikach...
W moim przypadku objawia sie to w niekompetencji tzn. za wolnym albo za szybkim podejmowaniu decyzji czyli POPROSTU ZLY TIMING... TIMING to podstawa szczegolnie dla DAY TRADEROW... wymaga duzego dosw i obycia z systemem i z samym soba....
W moim przypadku objawia sie to w niekompetencji tzn. za wolnym albo za szybkim podejmowaniu decyzji czyli POPROSTU ZLY TIMING... TIMING to podstawa szczegolnie dla DAY TRADEROW... wymaga duzego dosw i obycia z systemem i z samym soba....
Pieniądze są krwią tego świata...
-
ForexowySzu
- Stały bywalec

- 13Spekulant
- Gaduła

Nie przesadzajcie, jakbyscie cieli straty najszybciej jak się da, to co, SL-em na 1 pips? Każdy ma jakąś wizję "marginesu bezpieczeństwa", jedni ustawiają SLa pod wsparciem, inni na sztywno 30pips i dlatego wyrażenie "ciąć straty najszybciej jak się da" kompletnie nic nie znaczy (albo inaczej: dla każdego może znaczyć coś innego).
Próbowałem grać bez SLa i dobrze na tym wychodziłem
ciac straty znaczy ze jak nie idzie po mysli wyjsc z jak najmniejsza strata, nie wierze ze grales bez SL i dobrze na tym wychodziles.13Spekulant pisze:Nie przesadzajcie, jakbyscie cieli straty najszybciej jak się da, to co, SL-em na 1 pips? Każdy ma jakąś wizję "marginesu bezpieczeństwa", jedni ustawiają SLa pod wsparciem, inni na sztywno 30pips i dlatego wyrażenie "ciąć straty najszybciej jak się da" kompletnie nic nie znaczy (albo inaczej: dla każdego może znaczyć coś innego).
Miales 100% skutecznosc? A moze wychodziles z palca, a wiec to tez mozna uznac za SL
- 13Spekulant
- Gaduła