FX bez SL?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

le0n71 pisze:systemie jest mały SL,
Można zwiększyć SL lub wejść jak wywali jeszcze raz kiedy jesteś pewny kierunku ruchu rynku oczywiście.ta druga opcja jest pewniejsza. :shock:

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

wg mnie SL to podstawa... to czy ustawiasz maly czy duzy SL powinno zalezec od 3 czynnikow: systemu , zmiennosci i innych cech pary, stosunku potencjalnego zysku, jeszcze inni dodaja PA albo ewentualnie jakies wskazniki na ktorych sie nie znam... jesli czesto ci wybija SL ale twoj dlugoterminowy zysk jest wmiare na stalym poziomie to wg mnie nic zlego... poporstu stosujesz dosc bezpieczny sytem... gorzej jak wybija ci SL a duze straty i tak sa notowane i to nie znaczy ze SL ZAWINIL TO TRZA GRAAC BEZ NIEGO TO JEST ZNAK TYLKO I WYLACZNIE TWOJEJ NIEKOMPETENCJI albo/i błędu w ktoryms w tych 3 czynnikach...

W moim przypadku objawia sie to w niekompetencji tzn. za wolnym albo za szybkim podejmowaniu decyzji czyli POPROSTU ZLY TIMING... TIMING to podstawa szczegolnie dla DAY TRADEROW... wymaga duzego dosw i obycia z systemem i z samym soba....
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

SL to podstawa kiedy korzystamy z lewaru. Im bardziej zalewarowane konto tym bardziej potzrebny SL. Możliwe ejst też postawienie SL'a mentalnego.
Yaaa man

ForexowySzu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexowySzu »

ja osobiście nie używam nigdy stop loss za to prawie zawsze używam stop profit :mrgreen:
Dzieki temu żyje jeszcze na forexie :mrgreen:

Moje motto na forexie to ,daj czas odrobić stratnej pozycji a zarobionemu już zyskowi nie pozwól spaść :roll:

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

Z tym odrabianiem stratnych pozycji to dosyć śliska sprawa, chyba że się ma naprawdę mocne nerwy i cierpliwość i odpowiednio duży kapitał.
Moim zdaniem straty to trzeba ciąć i to najszybciej jak się da
Obrazek

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

moim zdaniem tez
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

Nie przesadzajcie, jakbyscie cieli straty najszybciej jak się da, to co, SL-em na 1 pips? Każdy ma jakąś wizję "marginesu bezpieczeństwa", jedni ustawiają SLa pod wsparciem, inni na sztywno 30pips i dlatego wyrażenie "ciąć straty najszybciej jak się da" kompletnie nic nie znaczy (albo inaczej: dla każdego może znaczyć coś innego).
Próbowałem grać bez SLa i dobrze na tym wychodziłem :mrgreen:

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

13Spekulant pisze:Nie przesadzajcie, jakbyscie cieli straty najszybciej jak się da, to co, SL-em na 1 pips? Każdy ma jakąś wizję "marginesu bezpieczeństwa", jedni ustawiają SLa pod wsparciem, inni na sztywno 30pips i dlatego wyrażenie "ciąć straty najszybciej jak się da" kompletnie nic nie znaczy (albo inaczej: dla każdego może znaczyć coś innego).
Próbowałem grać bez SLa i dobrze na tym wychodziłem :mrgreen:
ciac straty znaczy ze jak nie idzie po mysli wyjsc z jak najmniejsza strata, nie wierze ze grales bez SL i dobrze na tym wychodziles.
Miales 100% skutecznosc? A moze wychodziles z palca, a wiec to tez mozna uznac za SL

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

13Spekulant pisze:Próbowałem grać bez SLa i dobrze na tym wychodziłem
chyba na demo?

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

Nie demo, przecież pisałem, grałem 1.000zł na CHFPLN - zajmowałem pozycję i zostawiałem. Czasami zamykał TP, czasami z ręki, w sumie były może 4 transakcje. Z tego co pamiętam uzbierałem prawie 500zł.
Później zacząłem używać SL, ale już na innych parach (spread na franku 40pips!).

ODPOWIEDZ