Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera
As the market opened for a new trading week risk appetite appears to be off the table. Stocks across Asia as well as US and European futures indexes retreated up to 1% overnight. In currency markets the EURUSD slipped back from 1.3980 to test the 1.3850 level. The GBPUSD gave back earlier gains falling from 1.6100 to below 1.5900 in early trading this morning. The AUD, NZD and CAD all fell against the US dollar overnight as investors speculate that the FED stimulus may not be as large as previously anticipated.
This week began with hesitation and broad sell-off of risk: in equities, currencies and commodities including Crude Oil. Following several continuous weeks of strong bullish momentum that has seen risky asset classes' surge it will be important to see if markets can sustain their upward trajectory and if any potential setbacks are in the form of consolidation of large sell-offs.
This week began with hesitation and broad sell-off of risk: in equities, currencies and commodities including Crude Oil. Following several continuous weeks of strong bullish momentum that has seen risky asset classes' surge it will be important to see if markets can sustain their upward trajectory and if any potential setbacks are in the form of consolidation of large sell-offs.
fx-forum
Podeszliśmy pod najważniejsze miejsce jak dla mnie przy aktualnej sytuacju na rynku a mianowicie poziom 1.40. Tutaj dokładam 30% do pozycji i czekam na dalszy rozwój sytuacji. Tak jak myślałem przy poziomie 1.3850 odbiliśmy się. Oby sytuacja rozwinęła się po mojej myśli bo cała piramida inaczej mi się wysypie 
W międzyczasie 2razy Sl zaliczyłem próbując dodać do pozycji przy małym SL.

W międzyczasie 2razy Sl zaliczyłem próbując dodać do pozycji przy małym SL.
fx-forum
40 minut do zamknięcia świecy czasu GMT -5 czyli Amerykańskiego. Uważnie radzę obserwować to co się będzie działo na 10-15 minut przed jej zamknięciem - bo potrafią dziać się cuda
Tym bardziej że świeca dzienna wygląda tak jakby cena zaraz miała wystrzelić w rejony 1.45 ( najbliższy dzień, dwa ).
*UPDATE*
Dla tych co nie mają tego czasu ustawionego dodam że jest ona póki co wzrostowa. A często tuż przed zamknięciem potrafi płatać figle

*UPDATE*
Dla tych co nie mają tego czasu ustawionego dodam że jest ona póki co wzrostowa. A często tuż przed zamknięciem potrafi płatać figle

fx-forum
Dołożone 30% tak jak pisałem. Więcej już nie dokładam bo będzie zbyt niebezpiecznie. Wykorzystanie lewaru 70%.
3 razy dzisiaj próbowałem dodawać do pozycji i 3 SL ( jeden przy szczycie, przez przypadek źle go ustawiłem o 5pkt za nisko). Także żeby pozycja była na plusie muszę odrobić co najmniej 30pkt odrobić. Przy samym szczycie ostatecznie zdecydowałem się na 2krotnie większa pozycję niż zazwyczaj - póki co wydaje się to dobrą decyzją. Czas pokaże. Cel: 1.3600
3 razy dzisiaj próbowałem dodawać do pozycji i 3 SL ( jeden przy szczycie, przez przypadek źle go ustawiłem o 5pkt za nisko). Także żeby pozycja była na plusie muszę odrobić co najmniej 30pkt odrobić. Przy samym szczycie ostatecznie zdecydowałem się na 2krotnie większa pozycję niż zazwyczaj - póki co wydaje się to dobrą decyzją. Czas pokaże. Cel: 1.3600
fx-forum
Spadki już nie były tak duże jak myślałem tej nocy. Na ruchu spadkowym jak tak sobie patrzę nie zdążyła zarobić jeszcze tylko i wyłącznie Europa, gdyż zaczęły się około 14.30 po danych parę dni temu. No to co, do roboty
! Kreski póki co bardzo dobrze działają i narysowałem 2 najbardziej prawdopodobne scenariusze, gdybym otwierał pozycję teraz od nowa zabezpieczyłbym ją na obie strony ( short i long ).

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum