Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MkubuxK »

Budowa Piramidy Część 1:

Wielu z was pewnie zastanawia się czemu tak próbuję złapać tę górkę na rynku. Otóż ciężko mi jest wyznaczyć dla historycznych poziomów np. sprzed roku s/r. Wielu wydaje się że już pewnie połowę konta straciłem - otóż nie moi drodzy :)

Plan jest taki by zbudować piramidę począwszy od pierwszego false breakout takiego jak np. dzisiaj. Nie wiem póki co czy jest to już ten właściwy czy też nie. Nikt tego nie wie. Ale za każdym razem staram się otwierać pozycję przy powrocie po wybiciu.

Nie traci się dużo. Większość pozycji zamykam na BE bądź na małym zysku. Natomiast w przypadku ruchu co najmniej 300pkt jestem w stanie podwoić konto.

I tak np na dzisiejszym fałszywym breakoucie mam już 20% konta i cały czas będę dodawał do pozycji. W przypadku rozwalenia się piramidki jedna pozycja traci reszta przesuwa się na BE. Do pozycji dodaje mniej więcej co 50pips lub co ważniejszy poziom. I tak teraz czekam na przebicie 1.40
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Przebijemy 1.40 czy nie przebijemy.... W przypadku przebicia zostawiam wszystko aż do 1.3850

Resztę ustawiam tak by wyjść w razie czego na zero dzisiaj.

Aktualnie 4 otwarte pozycje i 1 zamknięta na -30pkt.

Odpowiednio: +100 , +80 , +30 , +6pkt. Jestem trochę zły że nie zamknąłem przy 1.3980 ale uznałem że przy 2 przebiciu polecimy dosyć nisko i chciałem poczekać do 1.3950.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

A jednak przebiliśmy. Martwi mnie troszkę tylko to, że zatrzymaliśmy się idealnie na dolnym ograniczeniu kanału wzrostowego a nie przebiliśmy go za jednym razem, może to sugerować jeszcze jakieś podbicie w rejony 1.41. Zobaczymy jeszcze tylko jak otworzy się rynek w Niedzielę. Stan aktualny piramidki:
fx-forum

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: GREENFX »

MkubuxK pisze:Stan aktualny piramidki:
Świetne treidy ;) Gratki :clap: :clap: :clap:
Mając taką piramidę SL ustawiłbym na poziomie 1.40184 - 1.40301.
Przy poziomie SL 1.40184 w razie zawalenia całkowity profit wyniesie 199pips.
Ładanie pasuje z twoją ostatnią pozycją pare pips nad oporem.
Poziom 1.40301 wiekszy prób bezbieczeństwa. Kolejna opcja to zamknąc wszystkie pozycje ;)
Obrazek

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Planuje ją trzymać do poziomu 1.38. Czyli jeszcze 150pips :) Więcej trochę się boję że jednak zysk mi ucieknie. W międzyczasie dodam jeszcze jedną pozycję.

Jak się uda +100% na koncie będzie :)

Co jeśli ruch będzie np 600pkt do poziomu 1.35 ? Wtedy piramidka znacznie bardziej zaprocentuje. Muszę dobrze przekalkulować na czym bardziej mi zależy.
fx-forum

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: GREENFX »

MkubuxK pisze:Co jeśli ruch będzie np 600pkt do poziomu 1.35 ? Wtedy piramidka znacznie bardziej zaprocentuje. Muszę dobrze przekalkulować na czym bardziej mi zależy.

MkubuxK pisze:W międzyczasie dodam jeszcze jedną pozycję.
?

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Aktualny stan pozycji. Równie dobrze mógłbym teraz zamknąć całą piramidę bo czeka nas prawdopodobnie korekta 100pkt, ale nie zrobię tego. SL ustawiam tuż powyżej poziomu 1.3970. I w tym miejscu dodam jakieś 20-30% do pozycji- tzn. otworzę jeszcze jedną - tzn. spróbuję wychwycić koniec korekty swoimi sposobami - o ile taka nastąpi. Zaraz zobaczymy co zrobi Europa. Stan konta +50%
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Moje kreski, którymi będę się sugerować.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Ukryty schemacik, który dopiero zauważyłem.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Sell Stop po 1.3849 SL 1.3856. Jeśli przebije ten poziom to raczej z hukiem. Dlatego tak ciasny SL.

Sell Limit po 1.3945 SL 1.3965 z reguły mam trochę ciaśniejsze SL ale w tym wypadku mogę być poza rynkiem i nie wiem w którym miejscu dany poziom zadziała a nie chcę zostać w razie czego wywalony z rynku przez losowe wahnięcie.

Idealnym rozwiązaniem by było gdyby cena dotarła do poziomu 1.3945 i dopiero potem poleciała z hukiem uruchamiając przy okazji zlecenie 1.3850 następnie docierając do 1.37. I tam ruch ten mógłby się już zatrzymać ;) Ale to tylko myślenie życzeniowe nie mające nic wspólnego z realiami ;)
fx-forum

ODPOWIEDZ