Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera
Już wole nie rozbiajć się na takie detale staram się myśleć co ma aktualnie przełożenie na rynek, który i tak serwuje nam ciekawostki. AF oczywiście jest ważne. Fakt faktem że trochę różnych rzeczy przeczytałem a e-booków mam chyba kilkaset w końcu anglojęzyczna literatura jest the best w tym temacie u nas bieda niestety. Jutro nie za wcześnie w Lke
Pamiętaj

"If music is dying musicians are killing it" - MP
Dzisiaj byłem cały dzień poza rynkiem by poukładać swoją grę. Na całe szczęście żadne silne ruchy mnie nie ominęły a zamiast tego utworzyła się silna formacja bazowa.
Zagrałem Short przy szczycie. Liczę na małą korektę. Na wypadek ustawię również Long tuż ponad szczytami.
Dorzuciłem wskaźnik który testuję sobie ostatnio na wykres. Jest to ogólnodostępny RSI Laguerre. Także nie sugerujcie się nim - dopiero go testuję.
Zagrałem Short przy szczycie. Liczę na małą korektę. Na wypadek ustawię również Long tuż ponad szczytami.
Dorzuciłem wskaźnik który testuję sobie ostatnio na wykres. Jest to ogólnodostępny RSI Laguerre. Także nie sugerujcie się nim - dopiero go testuję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum
No i niestety Panowie, usterka natury technicznej nie pozwoliła mi dzisiaj na zamknięcie pozycji. Z samego rana miałem wyjazd do Warszawy i niestety padła karta graficzna. Od godziny 5 rano do 6 rano próbowałem włączyć Laptopa i się nie udało. Potem pozycja zamknęła się już na minus. Zamiast +16%
-3% a potem jeszcze -3%.
Także konkurs zakończyłem z wynikiem +44% zamiast +64%. Niestety. Nie jestem zadowolony z tej końcówki miesiąca.
-3% a potem jeszcze -3%.
Także konkurs zakończyłem z wynikiem +44% zamiast +64%. Niestety. Nie jestem zadowolony z tej końcówki miesiąca.
fx-forum
Witam z powrotem. Z powodu natłoku różnych zajęć trading będę prowadzić w dość nietypowych godzinach. Otóż każdego dnia około godziny 22-23( Zazwyczaj o tej porze nic się nie dzieje a ruch w nocy jest zdecydowany i w jednym kierunku więc opłacać będzie mi się w niego wejść ) będę przeprowadzał godzinną analizę rynku i jeśli nadarzy się stosowna okazja wejdę w transakcję a rano ją zdejmę nim jeszcze Europa się obudzi ( około 6 rano ) bądź w wyjątkowej sytuacji zostawię do godziny 23. Jedynym dniem w którym będę trejdował pełnowymiarowo będzie piątek.
Od wczoraj wieczór także jest w krótkiej pozycji po 1.3870 i czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
Czemu krótko ? Wypadliśmy z kanału wzrostowego i znajdujemy się obecnie pod istotnymi MA. Dzisiaj natomiast dołożyłem do pozycji na Pullbacku po 1.3845.
Kierunek ? 1.36.
Zaobserwowałem zwiększony wolumen w obrębie 1.3820 z samego rana. Oraz teraz o 16.15. Nie wiem zbytnio jak to odczytać. Prawdopodobnie dopiero wynik transakcji mi o tym powie
Od wczoraj wieczór także jest w krótkiej pozycji po 1.3870 i czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
Czemu krótko ? Wypadliśmy z kanału wzrostowego i znajdujemy się obecnie pod istotnymi MA. Dzisiaj natomiast dołożyłem do pozycji na Pullbacku po 1.3845.
Kierunek ? 1.36.
Zaobserwowałem zwiększony wolumen w obrębie 1.3820 z samego rana. Oraz teraz o 16.15. Nie wiem zbytnio jak to odczytać. Prawdopodobnie dopiero wynik transakcji mi o tym powie

fx-forum
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Cześć! Jeżeli mogę nieskromnie coś wtrącić, to najwyraźniej masz do d..py MM, bo powiedź mi coś, co się stało, że chwilami nawet było koło 80%, a z tego zjechałeś na minus??? Zmieniłeś strategię czy co? Jeżeli nie, to
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do formy
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do formy

"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Było to konto konkursowe, na głównym kapitale nie ma minusu póki co. Chociaż zmiana sposobu handlowania spowodowana mniejszą ilością czasu wolnego wpłynęła trochę negatywnie na formę.
Ale zgadza się, jak konkurs się skończył zwiększyłem ryzyko na tym drugim koncie i aktualnie mam serię strat. Seria pozycji na plus może i podwoi konto a może i potroi, zobaczymy - te konto tylko i wyłącznie służy teraz do eksperymentów
Ale zgadza się, jak konkurs się skończył zwiększyłem ryzyko na tym drugim koncie i aktualnie mam serię strat. Seria pozycji na plus może i podwoi konto a może i potroi, zobaczymy - te konto tylko i wyłącznie służy teraz do eksperymentów

fx-forum