Moze i On sie czegos nauczyFesiek pisze:Bez komentarza w journalu Asmodeusa.wojtek2009 pisze:Nie stosuje zasad stosowanych przez Asmodeusa

Zle sie wyrazilem wchodze nie patrzac na swiece,pozniejsze uformowanie swiecy spadkowej przekonuje mnie o dobrym setupie.Oczekujacym, sie nie sugeruj nie usunalem go w momencie zapisywania.Fesiek pisze:Bez komentarza w journalu Asmodeusa.wojtek2009 pisze:Nie stosuje zasad stosowanych przez Asmodeusa
Wyjaśnij mi jakim cudem sprzedawanie prawie na szczycie knota jest dla Ciebie potwierdzeniem przez świece. Na dodatek drugie zlecenie jest oczekujące.wojtek2009 pisze:swiece sa tylko dla mnie potwierdzeniem dobrze obranego kierunku.
Nie zrozum mnie źle. Nie czepiam się Ciebie tylko po prostu chcę zrozumieć Twoje wejście.
Zobacz na mojego FeedaPełnomocnik pisze:I następny planowany setup...
Para USD/CAD - short
co przemawia za
Ogólny trend spadkowy
mocne S/R
tworzaca sie spadająca gwiazda - zobaczymy jak się zamknie
fibo - korekta ostatniej fali spadkowej zakończyła sie a 61.8
wątpliwości
duzy S/L
stosunkowo mało miejsca na spadki
lokalne wsparcie podrodze
Ewentualny sposób zagrania
wejście na pinbarze
SL nad knotem pinbara
TP na 1.0000 - wsparcie
mażliwie jak najszybsze przejście na BE
Ponadto mysle ze sytuacja na tej parze jest rozwojowa po dojścu ceny do wsparcia 1.0000 całkiem realna staje sie możliwosc zagrania w drugą strone
uff to juz chyba wszystko
Asmo rzuć okim i ewentualnie dwa słowa komentarza ....![]()
pozdrawiam
wojtek2009 pisze:Nie stosuje zasad stosowanych przez Asmodeusa.Kieruje sie zawsze trendem daily i gram tylko z trendem ,inwestuje tylko na podstawie r/s i fibo swiece sa tylko dla mnie potwierdzeniem dobrze obranego kierunku.Fesiek pisze:A to przepraszam. Jak to dla Ciebie jest proste to chylę czoła.wojtek2009 pisze:dla mnie proste zarabianie pieniedzy
Nie widzę tylko w tym wejściu z przed miesiąca zasad stosowanych przez Asmodeusa. Jeśli możesz to uzasadnij czym się kierowałeś. Tylko i wyłącznie oporem i pivotem czy czymś jeszcze? Nie mam nic przeciw temu, że zarabiasz kasę. Chcę tylko byś zamiast mówić "tu zarobiłem" powiedział jeszcze dlaczego podjąłeś taką właśnie decyzję wejścia - po to jest to forum.
Mam dwa konta. Na jednym właśnie ta metoda inne to skalp 20-30 pips.tomeczek pisze:Wa$$kII pisze:Gram na innych parach również. Stratne są średnio 3,2/10 w tym jest część małych strat ok -5 pips
wyglada na to ze nie masz zbyt często otwartch transakcji, metoda prosta i pewnie przynosi profity