Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
wojtek2009
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek2009 »

Fesiek pisze:
wojtek2009 pisze:Nie stosuje zasad stosowanych przez Asmodeusa
Bez komentarza w journalu Asmodeusa.
Moze i On sie czegos nauczy :lol:

wojtek2009
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojtek2009 »

Fesiek pisze:
wojtek2009 pisze:Nie stosuje zasad stosowanych przez Asmodeusa
Bez komentarza w journalu Asmodeusa.
wojtek2009 pisze:swiece sa tylko dla mnie potwierdzeniem dobrze obranego kierunku.
Wyjaśnij mi jakim cudem sprzedawanie prawie na szczycie knota jest dla Ciebie potwierdzeniem przez świece. Na dodatek drugie zlecenie jest oczekujące.
Nie zrozum mnie źle. Nie czepiam się Ciebie tylko po prostu chcę zrozumieć Twoje wejście.
Zle sie wyrazilem wchodze nie patrzac na swiece,pozniejsze uformowanie swiecy spadkowej przekonuje mnie o dobrym setupie.Oczekujacym, sie nie sugeruj nie usunalem go w momencie zapisywania.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Nie drapcie sie dziewczyny :mrgreen:

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Pełnomocnik pisze:I następny planowany setup...

Para USD/CAD - short

co przemawia za

Ogólny trend spadkowy
mocne S/R
tworzaca sie spadająca gwiazda - zobaczymy jak się zamknie
fibo - korekta ostatniej fali spadkowej zakończyła sie a 61.8

wątpliwości

duzy S/L
stosunkowo mało miejsca na spadki
lokalne wsparcie podrodze

Ewentualny sposób zagrania
wejście na pinbarze
SL nad knotem pinbara
TP na 1.0000 - wsparcie
mażliwie jak najszybsze przejście na BE

Ponadto mysle ze sytuacja na tej parze jest rozwojowa po dojścu ceny do wsparcia 1.0000 całkiem realna staje sie możliwosc zagrania w drugą strone

uff to juz chyba wszystko

Asmo rzuć okim i ewentualnie dwa słowa komentarza .... :wink:

:mrgreen: pozdrawiam
Zobacz na mojego Feeda

Obrazek

Ten set up, nie przekonuje mnie ze nastąpiła raptowna wyprzedaż i zmiana kierunku ceny. Idealnie chciał bym zobaczyć długi "wick" i mała czerwona główkę. Martwi mnie tez brak innych czynników jak Fibbsy, Średnie kroczące choć niewątpliwe strefę oporu wyznaczyłeś poprawnie.

Gdybym zobaczył ładna świeczkę na 1.02500 [w miejscu zaznaczonym strzałka] miał bym więcej powodów do optymizmu.

Pamiętaj ze nieustanie pojawia sie masa dobrych setupów i byle czym nie ma po co zawracać sobie Glowy.

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

wojtek2009 pisze:
Fesiek pisze:
wojtek2009 pisze:dla mnie proste zarabianie pieniedzy
A to przepraszam. Jak to dla Ciebie jest proste to chylę czoła.
Nie widzę tylko w tym wejściu z przed miesiąca zasad stosowanych przez Asmodeusa. Jeśli możesz to uzasadnij czym się kierowałeś. Tylko i wyłącznie oporem i pivotem czy czymś jeszcze? Nie mam nic przeciw temu, że zarabiasz kasę. Chcę tylko byś zamiast mówić "tu zarobiłem" powiedział jeszcze dlaczego podjąłeś taką właśnie decyzję wejścia - po to jest to forum.
Nie stosuje zasad stosowanych przez Asmodeusa.Kieruje sie zawsze trendem daily i gram tylko z trendem ,inwestuje tylko na podstawie r/s i fibo swiece sa tylko dla mnie potwierdzeniem dobrze obranego kierunku.

Jestem zawsze chętny do nauczenia sie czegoś nowego. Musisz mi wytłumaczyć swój proces myślowy kiedy brałeś ta pozycje.

Happy trading : )
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Bardzo ciekawy wątek :) Wiem, że styl którym grasz pasuje Tobie jako, że pracujesz. Chciałem dodać kilka zdań od siebie. Może komuś się przyda. Używam podobnej strategii, na moim koncie gdzie zarządzam swoimi oszczędnościami.
1.Czekam na pinbar lub outsidebar (Engoulfing - jak zwał tak zwał) lub DBHLC, na interwale minimum dziennym.
2. Jeśli jest formacja wystarczająco silna schodzę na mniejszy interwał i szukam wejścia. Moment wejścia ma być w kierunku formacji, po korekcie. SL 20-30 pips TP różnie nawet kilkaset pips.

Teraz przykład na EUR/USD świeży, wiem że formacja jest naciągana, ale na h1 agresywny ruch więc wystarczająco silna dla mnie.

1. Blisko outsidebara na dziennym
2. Schodzimy na h1
Ostry ruch w dół. Korekta do 50% fibo, formacja nad i pod, okrągła 1.4 Wejście z palca po 1.3994, SL 1.4014 wyjście po @907.
TP miało być na szyi tej formacji spadkowa czerwona linia skośna. Jednak rano zobaczyłem indeks dolara na mocnym oporze i zamknąłem całość.

P.S. Mam nadzieję, że za bardzo nie zaśmiecam wątku i coś do niego wnoszę.
P.P.S. Liczę na więcej Twoich przykładów.

Powodzenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

tomeczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomeczek »

witam

jak często pojawiają Ci sie straty grając tą metodą ? i czy grasz tylko na eur/usd ?

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

tomeczek pisze:witam

jak często pojawiają Ci sie straty grając tą metodą ? i czy grasz tylko na eur/usd ?
Gram na innych parach również. Stratne są średnio 3,2/10 w tym jest część małych strat ok -5 pips
Yaaa man

tomeczek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomeczek »

Wa$$kII pisze:Gram na innych parach również. Stratne są średnio 3,2/10 w tym jest część małych strat ok -5 pips

wyglada na to ze nie masz zbyt często otwartch transakcji, metoda prosta i pewnie przynosi profity

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

tomeczek pisze:
Wa$$kII pisze:Gram na innych parach również. Stratne są średnio 3,2/10 w tym jest część małych strat ok -5 pips

wyglada na to ze nie masz zbyt często otwartch transakcji, metoda prosta i pewnie przynosi profity
Mam dwa konta. Na jednym właśnie ta metoda inne to skalp 20-30 pips.

Transkacji nie potzreba dużo.
1. Zabezpiecza to kapitał
2. 2% ryzyka na 20 pips to przy TP ktore dziś idelanie siadło to 20% konta. Niestety emocje nadal mam problemy i zamknięte 8,8% konta. RR jest bardzo wysoki kolejne zabezpieczenie konta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Yaaa man

ODPOWIEDZ