Price Action - Asmodeus8 Journal
Pełnomocnik, wydaje mi się, że nie jest to dobry setup USD/CAD. Dosyć mocne wsparcie przy 1.0100. Poza tym wydaje mi się, że lepiej szukać pewniejszych setupów, gdzie można ugrać więcej pipsów. Choć nie powiedziane, że Twoja analiza się nie sprawdzi. Jednak jeżeli mamy szukać wejść 4-5 w miesiącu bardzo pewnych to te wejście na pewno się do nich nie zalicza. To jest takie moje osobiste zdanie.
Poza tym fajnie, że temat się rozwija. Mam nadzieję, że co raz więcej ludzi będzie wrzucać screeny z analizami wówczas większe szanse wspólnie na udany trejd.
Pozdrawiam
Poza tym fajnie, że temat się rozwija. Mam nadzieję, że co raz więcej ludzi będzie wrzucać screeny z analizami wówczas większe szanse wspólnie na udany trejd.
Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
-
- Stały bywalec
To jak widać byłby dobry setup. Tylko z tego co przedstawia nam Asmo to wejście byłoby dopiero po tej długiej czarnej świeczce. Wiec jakbyśmy weszli po niej należałoby przestawić SL na BE jak najszybciej. Poza tym nie jest zbyt dużo pipsów do ściągnięcia, choć nie wiadomo gdzie teraz poleci cenawojtek2009 pisze:To bylby dobry setup gdyby wszedl z palca tam gdzie niebieska kreska.

Jeżeli sugerując się samym poziomem S/R to było to bardzo dobre wejście.
Napisz dlaczego byłby to dobry setup, bo jak dla mnie to zwykłe wróżenie z fusów. Cena doszła do oporu i zgaduj zgadula co zrobi dalej.wojtek2009 pisze:To bylby dobry setup gdyby wszedl z palca tam gdzie niebieska kreska.
Odpowiedź na pytanie czerwinka z następnego postu:
Też dziś nic nie znalazłem. Ale przyjdzie taki dzień kiedy zgodnym chórem zawołamy Jeeeest!
Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 22:49 przez Fesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
ech...
-
- Stały bywalec
Dla ciebie to wrozenie z fusow a dla mnie proste zarabianie pieniedzy.Fesiek pisze:Napisz dlaczego byłby to dobry setup, bo jak dla mnie to zwykłe wróżenie z fusów. Cena doszła do oporu i zgaduj zgadula co zrobi dalej.wojtek2009 pisze:To bylby dobry setup gdyby wszedl z palca tam gdzie niebieska kreska.
Odpowiedź na pytanie czerwinka z następnego postu:
Też dziś nic nie znalazłem. Ale przyjdzie taki dzień kiedy zgodnym chórem zawołamy Jeeeest!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Pełnomocnik
- Pasjonat
I następny planowany setup...czerwinek pisze:Pełnomocnik, wydaje mi się, że nie jest to dobry setup USD/CAD. Dosyć mocne wsparcie przy 1.0100. Poza tym wydaje mi się, że lepiej szukać pewniejszych setupów, gdzie można ugrać więcej pipsów. Choć nie powiedziane, że Twoja analiza się nie sprawdzi. Jednak jeżeli mamy szukać wejść 4-5 w miesiącu bardzo pewnych to te wejście na pewno się do nich nie zalicza. To jest takie moje osobiste zdanie.
Pozdrawiam
Para USD/CAD - short
co przemawia za
Ogólny trend spadkowy
mocne S/R
tworzaca sie spadająca gwiazda - zobaczymy jak się zamknie
fibo - korekta ostatniej fali spadkowej zakończyła sie a 61.8
wątpliwości
duzy S/L
stosunkowo mało miejsca na spadki
lokalne wsparcie podrodze
Ewentualny sposób zagrania
wejście na pinbarze
SL nad knotem pinbara
TP na 1.0000 - wsparcie
mażliwie jak najszybsze przejście na BE
Ponadto mysle ze sytuacja na tej parze jest rozwojowa po dojścu ceny do wsparcia 1.0000 całkiem realna staje sie możliwosc zagrania w drugą strone
czytaj ze zrozumieniem Czerwinek

A to przepraszam. Jak to dla Ciebie jest proste to chylę czoła.wojtek2009 pisze:dla mnie proste zarabianie pieniedzy
Nie widzę tylko w tym wejściu z przed miesiąca zasad stosowanych przez Asmodeusa. Jeśli możesz to uzasadnij czym się kierowałeś. Tylko i wyłącznie oporem i pivotem czy czymś jeszcze? Nie mam nic przeciw temu, że zarabiasz kasę. Chcę tylko byś zamiast mówić "tu zarobiłem" powiedział jeszcze dlaczego podjąłeś taką właśnie decyzję wejścia - po to jest to forum.
ech...
-
- Stały bywalec
Nie stosuje zasad stosowanych przez Asmodeusa.Kieruje sie zawsze trendem daily i gram tylko z trendem ,inwestuje tylko na podstawie r/s i fibo swiece sa tylko dla mnie potwierdzeniem dobrze obranego kierunku.Fesiek pisze:A to przepraszam. Jak to dla Ciebie jest proste to chylę czoła.wojtek2009 pisze:dla mnie proste zarabianie pieniedzy
Nie widzę tylko w tym wejściu z przed miesiąca zasad stosowanych przez Asmodeusa. Jeśli możesz to uzasadnij czym się kierowałeś. Tylko i wyłącznie oporem i pivotem czy czymś jeszcze? Nie mam nic przeciw temu, że zarabiasz kasę. Chcę tylko byś zamiast mówić "tu zarobiłem" powiedział jeszcze dlaczego podjąłeś taką właśnie decyzję wejścia - po to jest to forum.
Bez komentarza w journalu Asmodeusa.wojtek2009 pisze:Nie stosuje zasad stosowanych przez Asmodeusa
Wyjaśnij mi jakim cudem sprzedawanie prawie na szczycie knota jest dla Ciebie potwierdzeniem przez świece. Na dodatek drugie zlecenie jest oczekujące.wojtek2009 pisze:swiece sa tylko dla mnie potwierdzeniem dobrze obranego kierunku.
Nie zrozum mnie źle. Nie czepiam się Ciebie tylko po prostu chcę zrozumieć Twoje wejście.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 23:32 przez Fesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
ech...