Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

emulin pisze:aaaa, o to chodzi, myślałem, że to coś bardziej skomplikowanego. Spatial Intelekt pojmuje OCB, jeszcze z książki Nisona ;) MO mówił, jeszcze coś o tym, że ostatnie czego chcesz to świeca która zamyka się w przeciwnym kierunku... o co tu chodzi??, żeby wychodzić z pozycji od razu po tym jak masz świece zamkniętą w przeciwna stronę??
Chodzi tutaj mniej więcej o zaprzeczenie świecy momo. Podobna zasadę stosuje es/pip otóż świeca na której wchodzi nie może zamknąć się na minusie, jeśli tak to szuka możliwie jak najlepszego wyjścia.

Jak na rysunku zamkniecie świecy powyżej dna momo informuje ze trzeba się ewakuować z kierunku zgodnego z momo i można szukać wejścia w kierunku przeciwnym.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

seedraev pisze:
emulin pisze:aaaa, o to chodzi, myślałem, że to coś bardziej skomplikowanego. Spatial Intelekt pojmuje OCB, jeszcze z książki Nisona ;) MO mówił, jeszcze coś o tym, że ostatnie czego chcesz to świeca która zamyka się w przeciwnym kierunku... o co tu chodzi??, żeby wychodzić z pozycji od razu po tym jak masz świece zamkniętą w przeciwna stronę??
Chodzi tutaj mniej więcej o zaprzeczenie świecy momo. Podobna zasadę stosuje es/pip otóż świeca na której wchodzi nie może zamknąć się na minusie, jeśli tak to szuka możliwie jak najlepszego wyjścia.

Jak na rysunku zamkniecie świecy powyżej dna momo informuje ze trzeba się ewakuować z kierunku zgodnego z momo i można szukać wejścia w kierunku przeciwnym.
a takie buty.... czyli jeśli świeca zamknie się powyżej ZL(przy sprzedaży) wtedy "we are asking for better price to quit"...

widzę, że bardzo ładnie opanowałeś temat, twoja pomoc będzie mi pewnie nieraz potrzebna :twisted:
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

Zagranie z wczoraj. ZL z M15, wejście z M5 po potwierdzeniu. Wziąłem 20 pipsów, choć można było brać dużo więcej.

Dodano po 6 godzinach 13 minutach:

Sorry, że jeden pod drugim, ale cisza w temacie, nikt nic nie pisze. Wejście z dzisiaj. W zasadzie wszystko na scr.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

przypomnijcie mi jak sie nazywa wskaznik po prawej stronie gdzie mozna z różtych TFów umiescic wykresik? :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

sgorn pisze:przypomnijcie mi jak sie nazywa wskaznik po prawej stronie gdzie mozna z różtych TFów umiescic wykresik? :)
pipware-minichart

chcesz?

pozdr.
J.
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

chetnie, jesli nie bedzie to problem :)
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

sgorn pisze:chetnie, jesli nie bedzie to problem :)
Bardzo prosz :)
Nie wrzucaj tylko za wiele na raz na wykres w ramach jednego profilu, bo troszkę muli.

pozdr słoneczne
J.
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

elegancko. Dzieki wielkie :)

pipsów zycze !

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

piękno tej metody można zauważyć w sytuacjach kiedy po danych makro cena dochodzi do jednej ZL i nagle odwraca sie i leci w kierunku innej ZLki.. :) cos pieknego :) nie jest to zawsze regułą ale jakże często ma to miejsce.

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

Hej chłopaki, czytam NLA i Mighty mówi o tym, żeby dodawać zarobiony na niskich TF'ach profit do SL. Zrozumiałem tylko, że mam dodawać zarobione pipsy do SL i grać w stronę "dynamic trend" lines.
My trades are always placed with value in mind.

The 100 bar ATR on the GBPUSD is 264 pips and that means
that with a 10 pip stop that currency has the ability to make me
26.4 to 1 per day and even more on momentum.

At 20 to 1 per day at 1% per trade $1,000 becomes

~$89,762,301,673,555,234,816,000 in 1 year.

That is over 89 sextillion dollars...

Even though that is an impossible feat to accomplish you can
clearly see that the real money in in capturing the range or at
least in trying to do so.
You can also see that 1% risk is OVER KILL when you are only
trying to get to a million dollars (no one needs to make more than $100,000/day).

So to answer your question I trade from a line in a long term direction.
As of recently this line is what I call the Dynamic trend and it
is used on a chart that represents my long term goal.

No real entry method is needed on a small TF chart like a 2m
or a 5m you just short as price picks up speed while trading away
from the line.

I have done simply that while focusing on first increasing the size
on my stop with profits and then letting price move to potentially
capture a ridiculous daily profit.

Due to my low risk and inflated stops I have both the time and
available margin to work more than one currency thus increasing
my chance of capturing a large move before dinner.

Using this strategy you need only be right 10% of the time and you will still be able to quit your job in a matter of years.

I have been exploring the use of Dynamic Fibs on a small TF traded in the direction of the longer term Dynamic Trend.
http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... start=3630

jak się wyznacza te dynamic trend lines też jeszcze nie pojąłem, może ktoś wie i mógłby mi zaoszczędzić czasu??

Mówi też, że z takim MM wystarczy mieć racje tylko raz na dziesięć no i, że tak powinno się grać...

...tu naprawdę się zgubiłem, nie kapuje tego MM. Z tego co rozumiem to mam grać cały czas vabank na coraz wyższych TF'ach... :roll:

mógłby mi ktoś to rozjaśnić??? może rozumie ktoś jeszcze Diamond coś tam...?
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

ODPOWIEDZ