Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Mam otwarte zlecenie oczekujące, które chciałbym usunąć. Problem jest taki, że nie mam dostępu do MetaTradera - tylko www. Czy da radę to jakoś usunąć?

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Telefonicznie, tylko musisz mieć nr rachunku i hasło telefoniczne ustalone przy zakładaniu rachunku.

Robek78
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Robek78 »

Witam, mam pytanie do posiadaczy rachunkow w Admiral Markets - jak wyglada sprawa rozliczenia rocznego o uzyskamym Zysku/Stracie, czy w/w broker wystawia PIT8 czy cos podobnego czy moze nalezy samemu zliczac wszystkie transakcje i potem przedstawic to polskiemu fiskusowi - jak Wy to robicie ??
Prosze o odpowiedz bo zamierzam otworzyc u w/w brokera rachunek.

Z powazaniem Robek.

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Ja również nie wiedziałem jak sprawa wygląda, i wysłałem pytanie do AM. Pozwolę sobie zacytować odpowiedź:
Szanowny Panie,

1/ Jako podmiot zagraniczny, Admiral Markets AS nie jest zobligowany do przesyłania informacji dotyczących uzyskanego przez Pana dochodu do Urzędu Skarbowego w Polsce.

Chcąc ułatwić rozliczenie podatkowe, na życzenie przesłane zostanie do Pana rozliczenie w formie dokumentu, gdzie wyszczególniony zostanie uzyskany przez Pana przychód/koszty uzyskania przychodu oraz dochód podlegający opodatkowaniu. Taka informacja nie trafi jednak do Urzędu Skarbowego, a jedynie do Pana, pozwalając na dobrowolne rozliczenie się z fiskusem.

(...)

W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pana dyspozycji.

Z poważaniem,

Zespół Admiral Markets

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

Witam.

Dla rachunku micro minimalna wplata to 50 pln.
Jaka jest "bezpieczna" minimalna wpłata która pozwoli nie martwić się większymi skokami.

Np na FXPro wprowadzili min 500$ właśnie po to aby skoki na min lotach nie połykały od razu całego depo.

Myślę że na przełomie kilku dni rozpocznę przygodę z tym brokerem i zobaczymy :)

Zajac
Uczestnik
Uczestnik

LTD na AS

Nieprzeczytany post autor: Zajac »

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale po wprowadzeniu AS wywiało pewną część par walutowych:/ Np. USD/HUF i kilka innych na których grałem. W LTD cały czas są. Więc nie wiem o co chodzi. W biurze AM też nie bardzo wiedzieli, myśleli, że wszystko jest tak samo. Poza tym znikła chyba możliwość prowadzenia rachunku w złocie co byłoby ciekawą alternatywą obecnie. Więc poza regulacją raczej zmienili się na gorsze...

wanka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wanka »

Witam wszystkich.
Nie widziałem takiej informacji we wcześniejszej części wątku więc chciałbym spytać czy jak się przystąpi do Admiral Club to wysyłają kartę do domu?
Czy ktoś już zrealizował punkty i otrzymał zamówioną nagrodę? Były jakieś problemy, długo to trwało?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
banished
Uczestnik
Uczestnik

W sprawie admirals

Nieprzeczytany post autor: banished »

Powiem kilka słów od siebie.
Ogólnie fajny broker mam u nich konto trochę się bawię bo o inwestowaniu można mówić jak się ma stopę zwrotu roczną 40%.
Jednak dla bardziej wymagających graczy i osób które wpłacają większe kwoty polecam bardziej XTB. Nadzorowany przez nasz rodzimy knf i do tego polski.

I tak koniec. Admirals są ok ale nie ryzykowałbym tam dużych kwot. To moje subiektywne zdanie.[/url]

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

hellwar pisze:A co do AM to ma tylko około 1000 klientów w Polsce, więc cieniutko. Ja pogrywam sporą kasą jak na tego brokera i niekiedy mnie zadziwia, ale i tak jako pośrednik jest w miarę dobry.
Hellwar jeśli to nie jest tajemnicą, możesz napisać jaką gotówką grasz u tego brokera ? Nie wiem czy wpłacać do niego większą ilość gotówki czy szukać czegoś innego. Według mnie jest w ogólnym rozrachunku dosyć słaby, zbyt długa egzekucja zleceń (nawet do minuty), ze trzy razy zawiecha zlecenia na platformie na kilka minut (nic nie dało się z nim zrobić), ciągłe re-kwotowania, co za tym idzie brak możliwości skalpowania...

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

imperator_wszechswiata pisze: Nie wiem czy wpłacać do niego większą ilość gotówki czy szukać czegoś innego. .
imperator_wszechswiata pisze: Według mnie jest w ogólnym rozrachunku dosyć słaby, zbyt długa egzekucja zleceń (nawet do minuty), ze trzy razy zawiecha zlecenia na platformie na kilka minut (nic nie dało się z nim zrobić), ciągłe re-kwotowania, co za tym idzie brak możliwości skalpowania...
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :)
Idz do Dukasa i po problemie.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ