Admiral Markets - Wątek II
- Phoenix_phx
- Gaduła
Witam, mam pytanie do posiadaczy rachunkow w Admiral Markets - jak wyglada sprawa rozliczenia rocznego o uzyskamym Zysku/Stracie, czy w/w broker wystawia PIT8 czy cos podobnego czy moze nalezy samemu zliczac wszystkie transakcje i potem przedstawic to polskiemu fiskusowi - jak Wy to robicie ??
Prosze o odpowiedz bo zamierzam otworzyc u w/w brokera rachunek.
Z powazaniem Robek.
Prosze o odpowiedz bo zamierzam otworzyc u w/w brokera rachunek.
Z powazaniem Robek.
- Phoenix_phx
- Gaduła
Ja również nie wiedziałem jak sprawa wygląda, i wysłałem pytanie do AM. Pozwolę sobie zacytować odpowiedź:
Szanowny Panie,
1/ Jako podmiot zagraniczny, Admiral Markets AS nie jest zobligowany do przesyłania informacji dotyczących uzyskanego przez Pana dochodu do Urzędu Skarbowego w Polsce.
Chcąc ułatwić rozliczenie podatkowe, na życzenie przesłane zostanie do Pana rozliczenie w formie dokumentu, gdzie wyszczególniony zostanie uzyskany przez Pana przychód/koszty uzyskania przychodu oraz dochód podlegający opodatkowaniu. Taka informacja nie trafi jednak do Urzędu Skarbowego, a jedynie do Pana, pozwalając na dobrowolne rozliczenie się z fiskusem.
(...)
W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do Pana dyspozycji.
Z poważaniem,
Zespół Admiral Markets
- Mariusz M.
- Gaduła
Witam.
Dla rachunku micro minimalna wplata to 50 pln.
Jaka jest "bezpieczna" minimalna wpłata która pozwoli nie martwić się większymi skokami.
Np na FXPro wprowadzili min 500$ właśnie po to aby skoki na min lotach nie połykały od razu całego depo.
Myślę że na przełomie kilku dni rozpocznę przygodę z tym brokerem i zobaczymy
Dla rachunku micro minimalna wplata to 50 pln.
Jaka jest "bezpieczna" minimalna wpłata która pozwoli nie martwić się większymi skokami.
Np na FXPro wprowadzili min 500$ właśnie po to aby skoki na min lotach nie połykały od razu całego depo.
Myślę że na przełomie kilku dni rozpocznę przygodę z tym brokerem i zobaczymy

LTD na AS
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale po wprowadzeniu AS wywiało pewną część par walutowych:/ Np. USD/HUF i kilka innych na których grałem. W LTD cały czas są. Więc nie wiem o co chodzi. W biurze AM też nie bardzo wiedzieli, myśleli, że wszystko jest tak samo. Poza tym znikła chyba możliwość prowadzenia rachunku w złocie co byłoby ciekawą alternatywą obecnie. Więc poza regulacją raczej zmienili się na gorsze...
Witam wszystkich.
Nie widziałem takiej informacji we wcześniejszej części wątku więc chciałbym spytać czy jak się przystąpi do Admiral Club to wysyłają kartę do domu?
Czy ktoś już zrealizował punkty i otrzymał zamówioną nagrodę? Były jakieś problemy, długo to trwało?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Nie widziałem takiej informacji we wcześniejszej części wątku więc chciałbym spytać czy jak się przystąpi do Admiral Club to wysyłają kartę do domu?
Czy ktoś już zrealizował punkty i otrzymał zamówioną nagrodę? Były jakieś problemy, długo to trwało?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
W sprawie admirals
Powiem kilka słów od siebie.
Ogólnie fajny broker mam u nich konto trochę się bawię bo o inwestowaniu można mówić jak się ma stopę zwrotu roczną 40%.
Jednak dla bardziej wymagających graczy i osób które wpłacają większe kwoty polecam bardziej XTB. Nadzorowany przez nasz rodzimy knf i do tego polski.
I tak koniec. Admirals są ok ale nie ryzykowałbym tam dużych kwot. To moje subiektywne zdanie.[/url]
Ogólnie fajny broker mam u nich konto trochę się bawię bo o inwestowaniu można mówić jak się ma stopę zwrotu roczną 40%.
Jednak dla bardziej wymagających graczy i osób które wpłacają większe kwoty polecam bardziej XTB. Nadzorowany przez nasz rodzimy knf i do tego polski.
I tak koniec. Admirals są ok ale nie ryzykowałbym tam dużych kwot. To moje subiektywne zdanie.[/url]
-
- Gaduła
Hellwar jeśli to nie jest tajemnicą, możesz napisać jaką gotówką grasz u tego brokera ? Nie wiem czy wpłacać do niego większą ilość gotówki czy szukać czegoś innego. Według mnie jest w ogólnym rozrachunku dosyć słaby, zbyt długa egzekucja zleceń (nawet do minuty), ze trzy razy zawiecha zlecenia na platformie na kilka minut (nic nie dało się z nim zrobić), ciągłe re-kwotowania, co za tym idzie brak możliwości skalpowania...hellwar pisze:A co do AM to ma tylko około 1000 klientów w Polsce, więc cieniutko. Ja pogrywam sporą kasą jak na tego brokera i niekiedy mnie zadziwia, ale i tak jako pośrednik jest w miarę dobry.
imperator_wszechswiata pisze: Nie wiem czy wpłacać do niego większą ilość gotówki czy szukać czegoś innego. .
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanieimperator_wszechswiata pisze: Według mnie jest w ogólnym rozrachunku dosyć słaby, zbyt długa egzekucja zleceń (nawet do minuty), ze trzy razy zawiecha zlecenia na platformie na kilka minut (nic nie dało się z nim zrobić), ciągłe re-kwotowania, co za tym idzie brak możliwości skalpowania...

Idz do Dukasa i po problemie.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein