Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Camillus pisze:Np. gdzie jest 3%?
Wiesz Camillus problem nie gdzie ponieważ tak jest prawie we wszystkich rajach lub nawet 2%,0%
Problem jest w tym jak to robić legalnie bez łamania prawa czyli nie rozmawiamy o nie płaceniu tylko o takiej konstrukcji finansowo prawnej, w której płacimy jak najmniej.
Pierwsza i podstawowa sprawa jak się zgodnie z prawem uwolnić się od nieograniczonego obowiązku podatkowego w Polsce

ponieważ dopóki jesteśmy rezydentami w Polsce, podlegamy nieograniczonemu obowiązkowi podatkowemu w Polsce bez względu na to gdzie mamy zarejestrowaną firmę
Moim zdaniem możemy się uwolnić TYLKO przez założenie spółki kapitałowej j z osobną osobowścią prawną ponieważ jeżeli jesteśmy właścicielem spółki kapitałowej zagranicą to z tego tytułu nie powstaje obowiązek podatkowy w Polsce. Obowiązek podatkowy w PL powstanie w chwili kiedy wypłacimy sobie dywidendę, a polska nie ma z krajem rejestracyjnym spółki umowy o unikaniu podwójnego opodatkowania.
.Jeden z przykładów podał krakra cytuję////
Ze swojej strony, jeśli już jednak kierunek dyskusji jest obrany na dwie spółki [matke, córkę, czy jak chcecie nazywac] uważam za optimum LLC Delaware + Spółkę Ltd cypryjską [Cypr to korzystne opodatkowanie, również to dotyczące dywidendy]. Polecam ten kierunek wehikułu podatkowego i wielkie nieskrępowane dzałanie na terytorium UE,. w tym w Polsce.////////
Myślę że tą drogą trzeba iść.
Prosiłbym kogoś doświadczonego o zobrazowanie nam jak w rajach jest z spółkami kapitałowymi czyli jaka minimalna wielkość kapitału oraz jak najprostrze sprawy księgowe ponieważ tego nie znamy.

Pozdrawiam.

Ps.

zz pisze:W PL przy dobrych wiatrach można płacić nie 19% a [ryczałt] 8,5%.
To akurat niczego nam nie rozwiązuje ponieważ ryczałt dotyczy drobnych obrotów i działalności rzemieśliczej ściśle określowej przez przepisy..
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

adamexslusivedeco
Uczestnik
Uczestnik

Witam

Nieprzeczytany post autor: adamexslusivedeco »

Chce otworzyc firme w jednym z rajow podatkowych tylko tak mam juz firme w Polsce ktora swiadczy uslugi budowlane we Francji. Moje pytanie jest takie czy moge otworzyc firme np. w Delaware ktora bedzie swiadczyla uslugi budowlane we Francji?

Z gory dziekuje za jakies porady-rady itp.

zz
Maniak
Maniak

Z gory dziekuje za jakies porady-rady
Każda sprawa jest indywidualna a sprawy poważne więc obawiam się że bez profesjonalistów się nie obejdziesz...
Generalnie moim zdaniem jeżeli jesteś Polakiem to skup się na założeniu spółki kapitałowej aby uwolnić się od nieograniczonego obowiązku podatkowego w Polce ,wiem że tym się nikt nie przejmuje lecz sprawa jest poważna.Tutaj jest klucz.....

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

krakra
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Witam

Nieprzeczytany post autor: krakra »

adamexslusivedeco pisze:Chce otworzyc firme w jednym z rajow podatkowych tylko tak mam juz firme w Polsce ktora swiadczy uslugi budowlane we Francji. Moje pytanie jest takie czy moge otworzyc firme np. w Delaware ktora bedzie swiadczyla uslugi budowlane we Francji?

Z gory dziekuje za jakies porady-rady itp.

Jeśli Twoja hipotetyczna firma z DE, będzie świadczyła usługi budowlane we Francji to powinieneś wziąć pod uwagę, że to znaczy:
iż we Francji prowadziła będzie ona realną, namacalną działalność gospodarczą. Czyli wg polskiej nomenklatury: Zakład. Z całym inwentarzem prowadzenia Zakładu we Francji.

zz
Maniak
Maniak

krakra nie wiem co miałeś na myśli
krakra pisze:będzie świadczyła usługi budowlane we Francji to powinieneś wziąć pod uwagę, że to znaczy:
iż we Francji prowadziła będzie ona realną, namacalną działalność gospodarczą. Czyli wg polskiej nomenklatury: Zakład. Z całym inwentarzem prowadzenia Zakładu we Francji
Lecz jeżeli pierwsze nie uwolni się prawnie od nieograniczonego obowiązku podatkowego w Polsce to i tak będzie musiał zapłacić podatek w Polsce.Każda sprawa jest indywidualna więc bez wizyty u specjalisty się nie obejdzie.

Pozdrawiam.

krakra
Stały bywalec
Stały bywalec

zz pisze:krakra nie wiem co miałeś na myśli
krakra pisze:będzie świadczyła usługi budowlane we Francji to powinieneś wziąć pod uwagę, że to znaczy:
iż we Francji prowadziła będzie ona realną, namacalną działalność gospodarczą. Czyli wg polskiej nomenklatury: Zakład. Z całym inwentarzem prowadzenia Zakładu we Francji
Lecz jeżeli pierwsze nie uwolni się prawnie od nieograniczonego obowiązku podatkowego w Polsce to i tak będzie musiał zapłacić podatek w Polsce.Każda sprawa jest indywidualna więc bez wizyty u specjalisty się nie obejdzie.

Pozdrawiam.
zz, tylko to miałem na myśli, że w opisywanym przypadku taka firma będzie musiała zarejestrować na terytorium Francji swój oddział/Zakład, płacić tamtejsze ubezpieczenie i działać dokładnie na tych prawach co firmy francuskie (i mieć podobne obowiązki).

Oczywiście, jej właściciel będzie musiał zapłacić jako osoba fizyczna podlegająca nieograniczonemu opodatkowaniu w PL, podatek, jeżeli z tytułu udziału w tej spółce będzie miał dochody osobiste. O tej oczywistej oczywistości nie wspominałem, bo jest to ... oczywiste :)

adamexslusivedeco
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: adamexslusivedeco »

Dzieki za odpowiedz:)
teraz tak jak myslicie czy moge sobie robic koszty firma z De firmie z PL jak tak to jakie i jak dlugo moge na tym "jechac"
zz a masz namiary na profesionalistow:) takich prawdziwych bo troche dzwonilem po firmach ktore pomagaja w zalatwieniu takich spraw i sie probowalem dowiedziec cos wiecej ale odnioslem wrazenie ze kazdy probowal mi wcisnac to na czym ma najwieksza kase kazdy mi proponowal cos innego i jezeli pytalem o to co zaproponowal mi wczesniejszy to slyszalem " tak tak oczywiscie ja panu tez tam otworze spolke ale to dla pana nie jest dobre rozwiazanie, proponuje panu spolke ktora jest juz otwarta albo moge otworzyc nowa.............itd"
dlatego pytam na forum probuje dotrzec do ludzi ktorzy orientuja sie w tym bardziej, jestem chetny zaplacic za zalatwienie tematu ale musze byc pewny ze to ma sens .
Jezeli ktos z WAS zna taka osobe prosze o kontakt.*
Dzieki z gory

zz
Maniak
Maniak

adamexslusivedeco pisze:teraz tak jak myslicie czy moge sobie robic koszty firma z De firmie z PL jak tak to jakie i jak dlugo moge na tym "jechac"
zz a masz namiary na profesionalistow:) takich prawdziwych bo troche dzwonilem po firmach ktore pomagaja w zalatwieniu takich spraw i sie probowalem dowiedziec cos wiecej ale odnioslem wrazenie ze kazdy probowal mi wcisnac to na czym ma najwieksza kase kazdy mi proponowal cos innego i jezeli pytalem o to co zaproponowal mi wczesniejszy to slyszalem " tak tak oczywiscie ja panu tez tam otworze spolke ale to dla pana nie jest dobre rozwiazanie, proponuje panu spolke ktora jest juz otwarta albo moge otworzyc nowa.............itd"
Rozumiem TWÓJ ból ponieważ realnie deb....l na deb...lu..../// NIE mówię o forumowiczach których wszystkich bez wyjątku SZANUJĘ...chociaż niektórzy mnie wkur....///
Dlatego ten temat ruszyłem...i...Sam widzisz w jakich bólach się to rodzi
Z tego co wiem to były Premier UK oraz dwa banki proponują takie usługi...o sprawach o których mówimy... .
Niestety wjazd.. od 10 000 000 zł....
Co mam powiedzieć..?.
Uczę się jak TY.. spróbuj porozmawiać tam ...http://www.raje-podatkowe.pl/?gclid=CJP ... DgoddTaQEw

Jak coś konkretnego się dowiesz to się podziel!!!.
Reasumując to forum ma pomóc w pierwszym starciu //rozmowie...
:P /// z profesjonalistami,ma to forum pomóc ukształtować nasze poglądy....
Jeżeli nie pójdziesz na spotkanie z profesjonalistami super przygotowany to wyjdziesz zubożony o potężną kasę....oraz z totalnym mętlikiem w głowie....
A to są sprawy fundamentalne.

Pozdrawiam.

Dodano po 2 minutach:

Ps. widzę że nie wyskoczyło...http://www.kancelaria.skarbiec.biz/

Dodano po 18 godzinach 34 minutach:

Jak założyć firmę w Irlandii – spółka kapitałowa
http://firma.wieszjak.pl/firma-za-grani ... alowa.html

Należy pamiętać, że w nazwie musi pojawić się słowo „Limited” lub jego skrót w postaci „Ltd”.
Spółka ta należąc do spółek kapitałowych posiada własną osobowość prawną!!!.

Pozdrawiam.

Ps. Prosiłbym kogoś doświadczonego o zobrazowanie nam jak w rajach jest z spółkami kapitałowymi czyli jaka minimalna wielkość kapitału oraz jak najprostrze sprawy księgowe ponieważ tego nie znamy.

Dodano po 9 minutach:

To może forumowiczom pomoż

http://www.financialrepublic.org.uk/?gc ... 3wod7HQt0g

Dodano po 3 minutach:

Ps szczególnie proszę zwrócić uwagę na to

Spółka zoo w Królestwie Wielkiej Brytanii czyli spółka LTD, zalety takiego prowadzenia biznesu :
- Założyciele takiej firmy podlegają brytyjskiemu prawu ubezpieczeniowemu
- Expresowy czas rejestracji takiej firmy, co ważne równie expresowo można firmę zamknąć.
- Jak w przypadku spółek z. o. o jest ograniczona odpowiedzialność do wysokość wkładu kapitałowego spółki.
- Nie ma obowiązku wkładu kapitałowego dlatego też nie istnieją zalecenia i ograniczenia celem jego zdobycia, bądź rygorystycznego reżimu utrzymania.
- Firmę Ltd mogą założyć dowolni wspólnicy, w tym obcokrajowcy w sobie znanych tylko celach.
- Firma taka ma prawo zakupu własnych akcji spółki.
- 37.400 funtów – to kwota dywidendy po przekroczeniu której istnieje obowiązek podatkowy.
- 68.000 funtów – to kwota po przekroczeniu której spółka musi rozliczać się z VAT
- 6400 funtów rocznie – to kwota wolna od podatku pracowników takiej spółki.

Dodano po 8 minutach:
zz pisze:37.400 funtów – to kwota dywidendy po przekroczeniu której istnieje obowiązek podatkowy.
Tak to analizuję na spokojnie,przecież już mamy bezproblemowy raj podatkowy w UK
Spółka LTD
zwolnione zyski do prawie 200 tyś rocznie /37400 Funt//

Analizował ktoś to pod FX // oraz inne kapitałowe/// ?.
Może ktoś to wcielił w życie i się podzieli doświadczeniami?.

Pozdrawiam.

Dodano po 3 minutach:

Szczególnie chodzi mi o to czy to jest czysta spółka kapitałowa z osobną osobowością prawną ,czy nie ma z tym jakiś trików........

krakra
Stały bywalec
Stały bywalec

zz pisze: [...]

Szczególnie chodzi mi o to czy to jest czysta spółka kapitałowa z osobną osobowością prawną ,czy nie ma z tym jakiś trików........

Myślałem kiedyś w tym kierunku, tylko odstraszyło mnie to, że nie wiedziałbym jak się rozliczac z brytyjskim fiskusem :)

Tak więc to na pewno jest fajna rzecz, tylko potrzebny jest ktoś, kto potrafi nas reprezentowac przed organami brytyjskimi.Czyli kwestia zapłaty pośrednikowi za m.in. permanentne, periodyczne rozliczanie spółki.
Jeśli chodzi o spółkę kapitałową, to nie wyobrażam sobie, że nie miałaby (osobnej) osobowości prawnej więc pewnie ją posiada.

zz
Maniak
Maniak

krakra pisze:Jeśli chodzi o spółkę kapitałową, to nie wyobrażam sobie, że nie miałaby (osobnej) osobowości prawnej więc pewnie ją posiada.
Jeżeli jest to prawda to będę najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi.... :P
Zamiast marudzić tutaj na forum mogłem zająć się konkretami.....
Powiedz mi jeszcze krakra czy z Twoich analiz wynikało to co ja interpretuję że do 37400 funtów jak sobie wypłacisz dywidendy to ta spółka w ogóle nie podlega obowiązkowi podatkowemu?.Czy ja to dobrze interpretuję?.Wiesz zwolnienie do ok. 200 tyś zł rocznie to dla mnie podstawa i 33 % sukcesu.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ