Admiral Markets - Wątek II
Zdarza się wam tak, że wykres chodzi super, dane na bieżąco ( mam timer, kiedy nowa świeca powinna wskoczyć, więc to widać ), otwieracie pozycje, i po pewnym czasie rynek "zamiera" na 3-4 minuty, by potem się "załadować" na stratnych pozycjach? Nie pomaga przełączanie serwera logowania w prawym dolnym rogu MT4. Jako że skalpuję, jest to mocno denerwujące 

- Phoenix_phx
- Gaduła
- Phoenix_phx
- Gaduła
Mam pytanie do graczy AM. Czy zdarzyła się Wam kiedykolwiek taka sytuacja.
Para USD/JPY
Cena: 83.28
Pozycja SELL
Cena ( na wykresie) 83.26
Pips : 1
Jest różnica w kwotowaniu o 1 pips, stwierdziłem podczas handlu że zareklamuję pozycję. Gdy cena spadła do 83.25 [na wykresie] i zamknąłem pozycję to w historii miałem cenę 83.28 i zamknięcie na 83.26. Załączam screen.
Para USD/JPY
Cena: 83.28
Pozycja SELL
Cena ( na wykresie) 83.26
Pips : 1
Jest różnica w kwotowaniu o 1 pips, stwierdziłem podczas handlu że zareklamuję pozycję. Gdy cena spadła do 83.25 [na wykresie] i zamknąłem pozycję to w historii miałem cenę 83.28 i zamknięcie na 83.26. Załączam screen.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A po jakiej zamykasz pozycję wziętą z ceny BID ?
Spread to co ?
A co do AM to ma tylko około 1000 klientów w Polsce, więc cieniutko. Ja pogrywam sporą kasą jak na tego brokera i niekiedy mnie zadziwia, ale i tak jako pośrednik jest w miarę dobry.
BID miałeś 83.25
a ASK 83.26
A wszystkie pozycje Sell zamyka po ASK. A sprzedajesz po BID. Odwrotnie przy Buy.
I jeszcze co do AM to wiele broków MM stosuje chamskie zagrywki przy zamykaniu zlecenia o większym locie>5 lot. Głównie ci z kwotowaniami do 5 miejsc po przecinku. Po prostu jest szybka cofka w kwotowaniach o około 0.8-1.6 pipsa.
W AM nie ma na razie tego problemu.
Spread to co ?
A co do AM to ma tylko około 1000 klientów w Polsce, więc cieniutko. Ja pogrywam sporą kasą jak na tego brokera i niekiedy mnie zadziwia, ale i tak jako pośrednik jest w miarę dobry.
BID miałeś 83.25
a ASK 83.26
A wszystkie pozycje Sell zamyka po ASK. A sprzedajesz po BID. Odwrotnie przy Buy.
I jeszcze co do AM to wiele broków MM stosuje chamskie zagrywki przy zamykaniu zlecenia o większym locie>5 lot. Głównie ci z kwotowaniami do 5 miejsc po przecinku. Po prostu jest szybka cofka w kwotowaniach o około 0.8-1.6 pipsa.
W AM nie ma na razie tego problemu.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2010, 17:05 przez hellwar, łącznie zmieniany 2 razy.
- Phoenix_phx
- Gaduła