To jest bardzo wkurzająceMrYogi pisze:wkurzające co nie ale coś za coś.
Ps. w HSBC Tobie otworzą.

W HSBC otworzą mi online czy tylko przez agenta?
Tobie, agent nie ma nic do tego, jedynie będziesz musiał iść do odziału w PL w celu weryfikacji dokumentów ( konto osobiste otwierają bez wychodzenia z domu )Camillus pisze:To jest bardzo wkurzająceMrYogi pisze:wkurzające co nie ale coś za coś.
Ps. w HSBC Tobie otworzą.
W HSBC otworzą mi online czy tylko przez agenta?
Widzę, że jednak jest możliwe otwarcie konta bankowego w USA bez wyjeżdżania do Stanów Zjednoczonych! Bardzo dziękuję za cenne informacje!MrYogi pisze:Tobie, agent nie ma nic do tego, jedynie będziesz musiał iść do odziału w PL w celu weryfikacji dokumentów ( konto osobiste otwierają bez wychodzenia z domu )
Najpierw zadzwoń do odziału HSBC w Delaware ( uzbrój się w cierpliwośc, średnio czekasz i przełączają Ciebie miedzy działami ok 3h ) potem infolinia w PL ( tu kobita będzie twierdzić że się tak nie da założyć konta w USA, ale się da, a oni to debile ) i trzeba powalczyć z nimi. Ale wszystko się da.
Najpierw wstępnie muszą zacząć w USA, dopiero potem weryfikacja np. w PL
Tu masz info co do numerów w USA i jak to się robi do kont osobistych, bardzo pomaga.
http://kontowusa.prv.pl/
Coś mi się wydaje, że jednak trochę inaczej, ponieważ płacąc na początku za założenie spółki, w tym pakiecie jest zawarty podatek stanowy 250 USD oraz opłata za agenta 50 USD.MrYogi pisze:[...]
dopiero kwiecie 2011, to się dopiero płaci na koniec roku podatkowego, nie na początku
[
="zz"] [...]
Tak będzie do czasu jak Wasze nazwiska nie wypłyną w internecie przekazane przez jakiegoś psychola lub sfrustowanego agenta.....,albo rząd USA nie podpisze zobowiązania o przekazaniu tych danych.
Przypominam kolegom że ostatnio miały miejsce realnie takie przypadki/
[...]
Pewnie coś przeoczyłem, bo nie śledzę całego wątku. Natomiast nawet jeśli czyjekolwiek nazwisko pojawi się w sieci to cóż z tego? Po prostu wolno być udziałowcem spółki zagranicznej. Spółki LLC również. Wystarczy płacić należne Urz.Skarb. podatki.[...]
Ps. przypominam kolegom że po wypłynięciu tych nazwisk w internecie wobec wszystkich tych osób niemiecki urząd skarbowy wszczoł postępowania ........
To fakt. Podatek w wysokości 250 USD i opłata za agenta jest zawarta w każdym pakiecie.krakra pisze:Coś mi się wydaje, że jednak trochę inaczej, ponieważ płacąc na początku za założenie spółki, w tym pakiecie jest zawarty podatek federalny 250 USD oraz opłata za agenta 50 USD.
Przyznaję że jest to sytuacja skrajna po której niektórzy w tym nawet ministrowie są w szoku.Przyznasz, że podałeś sytuację bardzo skrajną ..?
Przepraszam Yogi lecz obawiam się że nie masz racji.MrYogi pisze: ZZ Wiesz, to czy będą wymieniać informacje czy nie to mi wisi, bo to optymalizacja podatkowa, a nie pranie lewej kasy. Bo oto tu właśnie chodzi :]