Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Witam. Chciałem zapytać na jakiej platformie grasz, a dokładniej o kórej godzinie czasu polskiego zamyka Ci się dzienna świeca, bo np. na fxpro o 23.00 naszego czasu, a na AM 01.00 naszego czasu. Pozdrawiam i gratuluje dziennika, oby tak dalej :)
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Asmodeus8 powiedział byś gdzie stawiać SL, najlepiej na paru przykładach :) thx

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Asmo, przeczytałem cały Twój dziennik, obejrzałem wszystkie filmiki jakie dotychczasowo wrzuciłeś i muszę powiedzieć, że robisz świetną robotę, mam nadzieję, że się nie wypalisz za szybko w tych prezentacjach i zostaniesz na forum. Myślę, że już sama Twoja dotychczasowa praca nie jednego przekonała do PA oraz większych tfów, a to dopiero początek. Oby tak dalej.

Happy Trading
Pozdrawiam
Riddle
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

ja(rek)
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ja(rek) »

Witam,

Edek w piatek zamknal sie calkiem niezlym pinbarem na dziennym wykresie a w zasadzie shooting starem. Fakt, ze nie ma tam silnego S/R powstrzymalo mnie od wejscia short. Co prawda na sile mozna by sie tam jakiegos doszukac, ale nie na tym to polega. Zastanawiam sie jednak dlaczego edek po wyprzedazy w piatek nie ciagnie tego dalej w dol? Fakt, ze dzien sie jeszcze nie skonczyl i zobaczymy jak bedzie na zamknieciu. Patrzac jednak na podobne wczesniejsze sytuacje na tym wykresie short za kazdym razem przynosil profit.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Asmo mam takie pytanie grałeś L na GBP JPY ? prosiłbym o dwa słowa wyjaśnienia, czemu tak/nie.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
dandos2
Stały bywalec
Stały bywalec

GBP USD

Nieprzeczytany post autor: dandos2 »

Witam
Pragnę zaprezentować parę GBP USD na której wystąpił ładny set-up.
Mianowicie na daily w piątek wystąpiła podwójna formacja shooting star i engulfing pattern co jest zaznaczone na screenach i szukałem okazji wejscia które wystąpiło dzisiaj na 1h wystąpiła także formacja engulfing pattern i dało to w rezultacie zarobić.Jedyną rzeczą która przeszkadzała w tym wszystkim to było wsparcie w pobliżu które zadziałało na tą chwilę aczkolwiek zjazd w moim przypadku dał profit 50 pips.
Szukam potwierdzeń na mniejszym interwale do wejść , proszę o komentarz co sądzi o tym asmodeus8

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Asmo naprawdę robisz świetną robotę. Już zacząłem testy według tego co piszesz i mówisz. Życzę jak najwięcej wytrwałości w przekazywaniu dalszej wiedzy.

Mam również pytanie i prośbę. Może osoby, które czytają ten wątek mogłyby wrzucać wieczorem informacje, które pary warto obserwować? I gdzie może się utworzyć ładny setup według zasad, które poruszane są w tym wątku. Najlepiej z jakimiś zrzutami i krótką analizą.

Mam również pytanie o fale Elliota. W swoim filmie pokazywałeś, że trend kończy się po 1,2,3,4,5 fali i następnie jest korekta ABC. Czy punkty ABC można również traktować jako fale 1,2,3 dla nowego trendu?

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

czerwinek pisze:A
Czy punkty ABC można również traktować jako fale 1,2,3 dla nowego trendu?
Co do Twojego pytania to moim zdaniem tak jeśli spełnia warunki 5 falowego trendu, a zaprzecza warunkom korekty ABC. Wszystko co na razie wiem na temat Eliota na screenie :)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Dzięki seedraev za fajny rysunek.

Mam tylko pytanko na tym rysunku czerwona fala 4 zamyka się w fali 1. Z definicji którą przedstawiłeś nie jest spełniony punkt trzeci.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

Chodzi o zamkniecie się świeczek dziennych . Patrz screen :)

ODPOWIEDZ