Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Camillus pisze:Jak już zostało wspomniane kilkadziesiąt postów wcześniej, można zarejestrować sobie spółkę LLC w Delaware bez pomocy firmy pośredniczącej i ponoszenia jakichkolwiek kosztów - jedynym kosztem jest ryczał w wysokości 250 USD.
Założenie firmy LLC oraz jej prowadzenie też kosztuje. 250 USD to nie jedynym wydatek. Ale o tym już pisałem jak to wygląda i jakie są koszty.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 186#147186
Camillus pisze: Teraz pytania:

- Czy przy rejestrowaniu teraz spółki LLC trzeba od razu zapłacić 250 USD ryczałtu, czy można poczekać z zapłatą np. do końca roku rozliczeniowego (kwiecień 2011?)?
dopiero kwiecie 2011, to się dopiero płaci na koniec roku podatkowego, nie na początku
Camillus pisze: - Czy można otrzymać EIN bez żadnych kosztów?
Można, wypełnienie 1 wniosku na stornie departamentu. Po założeniu firmy
Camillus pisze: - Czy można pozostać anonimowy bez żadnych kosztów, czy ta usługa jest płatna?
Płatka, i anonimowy w 100% nie będziesz :)
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Camillus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Camillus »

MrYogi pisze:Założenie firmy LLC oraz jej prowadzenie też kosztuje. 250 USD to nie jedynym wydatek. Ale o tym już pisałem jak to wygląda i jakie są koszty.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 186#147186
Zapomniałem, że istnieje jeszcze wymóg posiadania agenta...
MrYogi pisze:dopiero kwiecie 2011, to się dopiero płaci na koniec roku podatkowego, nie na początku
Czyli jak myślałem. Nie muszę się śpieszyć z zapłaceniem 250 USD.
MrYogi pisze:Można, wypełnienie 1 wniosku na stornie departamentu. Po założeniu firmy
Dziękuję!
MrYogi pisze:Płatka, i anonimowy w 100% nie będziesz
Jednak istnieje coś takiego jak brak własnego nazwiska w publicznym rejestrze, itd..

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Camillus pisze:
MrYogi pisze:Płatka, i anonimowy w 100% nie będziesz
Jednak istnieje coś takiego jak brak własnego nazwiska w publicznym rejestrze, itd..
Tak, ale jeśli rząd USA będzie podejrzewał ta firmę np. o Terroryzm to będą mieć informacje kto jest właścicielem firmy, jednak normalnie nie ma takie możliwości.
Ale jeśli ktoś nie robi jakiś lipnych interesów, terroryzmu czy prania lipnej kasy to problemu nie ma.
Albert Einstein

Camillus
Gaduła
Gaduła

MrYogi pisze:Tak, ale jeśli rząd USA będzie podejrzewał ta firmę np. o Terroryzm to będą mieć informacje kto jest właścicielem firmy, jednak normalnie nie ma takie możliwości.
Ale jeśli ktoś nie robi jakiś lipnych interesów, terroryzmu czy prania lipnej kasy to problemu nie ma.
Rząd USA swoją drogą, ale inni nie będą mieli takiej możliwości.
Zapomniałem jak się nazywa ten dokument, dzięki któremu, nie moje, ale kogoś innego nazwisko widnieje w publicznym rejestrze, itd..

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Camillus pisze:
MrYogi pisze:Tak, ale jeśli rząd USA będzie podejrzewał ta firmę np. o Terroryzm to będą mieć informacje kto jest właścicielem firmy, jednak normalnie nie ma takie możliwości.
Rząd USA swoją drogą, ale inni nie będą mieli takiej możliwości.
Zapomniałem jak się nazywa ten dokument, dzięki któremu, nie moje, ale kogoś innego nazwisko widnieje w publicznym rejestrze, itd..
Poza USA nie ma problemu, a nazwisko jest od Twojego Resident Agent
Albert Einstein

Camillus
Gaduła
Gaduła

Czy tzw. Resident Agent to absolutna konieczność, czy można to jakoś legalnie ominąć?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Camillus pisze:Czy tzw. Resident Agent to absolutna konieczność, czy można to jakoś legalnie ominąć?
On musi być i bez jego pośrednictwa się nie obejdzie.
To Twój wspólnik i od załatwienia pierdół rejestracyjny jak i Twój coś ala reprezentant w USA.
Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MrYogi pisze:Camillus napisał:

MrYogi napisał:
Płatka, i anonimowy w 100% nie będziesz

Tak, ale jeśli rząd USA będzie podejrzewał ta firmę np. o Terroryzm to będą mieć informacje kto jest właścicielem firmy, jednak normalnie nie ma takie możliwości.
Camillus pisze: Rząd USA swoją drogą, ale inni nie będą mieli takiej możliwości.

Tak będzie do czasu jak Wasze nazwiska nie wypłyną w internecie przekazane przez jakiegoś psychola lub sfrustowanego agenta.....,albo rząd USA nie podpisze zobowiązania o przekazaniu tych danych.
Przypominam kolegom że ostatnio miały miejsce realnie takie przypadki/
Reasumując moim skromnym zdaniem powinniśmy się skupić tylko i wyłącznie na aspektach prawnych......

Pozdrawiam.

Dodano po 7 minutach:

Ps. przypominam kolegom że po wypłynięciu tych nazwisk w internecie wobec wszystkich tych osób niemiecki urząd skarbowy wszczoł postępowania ........
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Camillus
Gaduła
Gaduła

MrYogi pisze:On musi być i bez jego pośrednictwa się nie obejdzie.
To Twój wspólnik i od załatwienia pierdół rejestracyjny jak i Twój coś ala reprezentant w USA.
Co to za wspólnik, który nie może mi konta bankowego w USA otworzyć, lub może ale za odpowiednią opłatą ... he he ;).

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Camillus pisze:
MrYogi pisze:On musi być i bez jego pośrednictwa się nie obejdzie.
Co to za wspólnik, który nie może mi konta bankowego w USA otworzyć, lub może ale za odpowiednią opłatą ... he he ;).
wkurzające co nie :D ale coś za coś.
Ps. w HSBC Tobie otworzą :)
Albert Einstein

ODPOWIEDZ