Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

skoro to jest takie oczywiste - to dlaczego przez xxx stron ludzie pytają ciągle o rzeczy oczywiste?
nie wiem, zapytaj się ich i "zejdź" już ze mnie.
chyba jednak 2 razy to za mało. System systemem ale kto powiedział że tak jest? pełna godzina? bzdury. Ten sam kolor co daily? bzdury, brednie, paranoja. Jednak jak tak wolisz to ok. Tylko jak trade nie wejdzie to czyja to będzie wina? Systemu, średnich, 1h candle, a może daily?
"tak jest" na podstawie założeń, których nikt nie śmiał podważyć.

przykładowy post HEX'a
kanał w góre H1 i D1 zielone czekamy na sygnał buy i wchodzimy
kanał w dół H1 i D1 czerwone czekamy na sygnał sell i wchodzimy.
wyjście:)

Ważny szczegół:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=14390
i trąbił o kolorach tych świec chyba w 90% swoich postów.

Cenie sobie twoje wypowiedzi bo zakładam, że wiesz więcej ode mnie i chętnie dzielisz się wiedzą, ale wytłumacz mi proszę dla czego D1 niema znaczenia?nie wiem, wytłumacz mi co robię źle, co powinienem zmienić itp. tylko bez żadnych zgadywanek bo zaczyna mi się nudzić pisanie nie na temat. :wink:
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

emulin pisze: ....tyle, że na historii GU system bardzo średnio się spisuje, no bo właściwie to gramy tylko na odbicie od kanału :?
No to szybkie wejście na kablu z przed chwili.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2010, 12:41 przez TeXs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

Shadi pisze:nie zakładaj od razu, że ktoś kto się wcześniej nie wypowiadał, jest kompletnym noobem
Ja jestem kompletnym noobem więc nic nie musisz zakładać:)
Shadi pisze:Widzisz Emulin z tymi prostokątami to jest dokładnie tak jak napisałeś, mało tego kolega TeXs był tak miły i ze 3 razy pokazywał to już
dzięki Texs równy z ceibei gość:D

Shadi pisze:Ten sam kolor co daily? bzdury, brednie, paranoja.
Tak? to założenia oryginalnego NLA? czy może twoje własne spostrzeżenia? Bo myślałem że Emulin pytał o NLA... ale może się myle Emulin?

Shadi pisze:Jednak jak tak wolisz to ok. Tylko jak trade nie wejdzie to czyja to będzie wina?
jesli tylko wywali zasade wchodzenia tylko na poczatku swieczki h1 a bedzie sie trzymal reszty tego co powiedzial + zasady texa z tego rysunku to moim zdaniem i jeszcze raz przeczyta sobie pdf od texa + co najtrudnijsze bedzie sie tego wszystkiego konsekwentnie trzymal to wg mnie to wtedy bedzie wina oryginalnego NLA...
Shadi pisze:W teorii.. w praktyce.... hm.. wystarczy parę stron przekartkować
ten system jest bardzo prosty pod wzgleem technicznym tylko wymaga duzego opanowania, dyscypliny (jak prAWIE KAŻDY) i czesto siedzeniaa wiele godzin dla sygnalu/lub jego braku...

Shadi pisze:Bzdury i brednie.
Działa bardzo dobrze.
też tak uważam chodź narazie to nie jest poparte moimi wynikami:D(oczywiście mówie o NLA a ne itwoim systemie Shadi bo ty mowisz chyba o czyms co w wielu szczegolach nei jest zgodne z oryginalnym NLA a przynajmniej z tym co blizej przyblizyl mi texs)
Pieniądze są krwią tego świata...

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

HunterPL pisze:
Shadi pisze:nie zakładaj od razu, że ktoś kto się wcześniej nie wypowiadał, jest kompletnym noobem
Ja jestem kompletnym noobem więc nic nie musisz zakładać:)
Nie moje to słowa więc wypad. Nazywanie kogoś noobem na fx - klasowe, nie ma co. Bardziej początkującym, ale noobem? pff.
Shadi pisze:Ten sam kolor co daily? bzdury, brednie, paranoja.
Tak? to założenia oryginalnego NLA? czy może twoje własne spostrzeżenia? Bo myślałem że Emulin pytał o NLA... ale może się myle Emulin?
Tak jak pisałem. Waszym problemem jest to że za bardzo zapatrujecie się w strategie pod kątem : czerwone? czerwone to jedziemy.
Shadi pisze:Jednak jak tak wolisz to ok. Tylko jak trade nie wejdzie to czyja to będzie wina?
jesli tylko wywali zasade wchodzenia tylko na poczatku swieczki h1 a bedzie sie trzymal reszty tego co powiedzial + zasady texa z tego rysunku to moim zdaniem i jeszcze raz przeczyta sobie pdf od texa + co najtrudnijsze bedzie sie tego wszystkiego konsekwentnie trzymal to wg mnie to wtedy bedzie wina oryginalnego NLA...[/quote

Tak jak napisałem. Podałem co jest bez sensu wg mnie - nie musisz tak uważać. Wchodź sobie na początku świecy.
Shadi pisze:Bzdury i brednie.
Działa bardzo dobrze.
też tak uważam chodź narazie to nie jest poparte moimi wynikami:D(oczywiście mówie o NLA a ne itwoim systemie Shadi bo ty mowisz chyba o czyms co w wielu szczegolach nei jest zgodne z oryginalnym NLA a przynajmniej z tym co blizej przyblizyl mi texs)
W zasadzie chciałem Wam pokazać inny sposób patrzenia na wykres przy założeniach podobnych do NLA - ale ok :)
Kropeczki, 1h/1d candle i bawcie się.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze: W zasadzie chciałem Wam pokazać inny sposób patrzenia na wykres przy założeniach podobnych do NLA - ale ok :)
Shadi - respect
ale pamiętaj, osoby początkujące potrzebuje jakiegoś sensownego potwierdzenia w stylu (o pojawiła się kropeczka) i pewnie po to ten system powstał. Moim skromnym zdaniem bardzo szybko po chwyceniu o co chodzi przechodzi się do czystego PA albo jeśli nie chwycisz szukasz kolejnego magicznego systemu z dużą ilością lampek.
Dlatego nic na siłę, każdy potrzebuję przejść pewne etapy na swojej drodze :)

pozdrawiam,
TeXs

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

TeXs pisze:
Shadi pisze: W zasadzie chciałem Wam pokazać inny sposób patrzenia na wykres przy założeniach podobnych do NLA - ale ok :)
Shadi - respect
ale pamiętaj, osoby początkujące potrzebuje jakiegoś sensownego potwierdzenia w stylu (o pojawiła się kropeczka) i pewnie po to ten system powstał. Moim skromnym zdaniem bardzo szybko po chwyceniu o co chodzi przechodzi się do czystego PA albo jeśli nie chwycisz szukasz kolejnego magicznego systemu z dużą ilością lampek.

pozdrawiam,
TeXs
W zasadzie jest kilka wejść. Twoje są jedne z lepszych. Zarzucić fibo, poczekać na impuls potem na korektę i mamy impuls w kierunku wybicia w większości przypadków z tp na podłodze/suficie. (choć tu różnie bywa)
Mnie np wkurzał czas oczekiwania na podjęcie kierunku, bo w międzyczasie biegali np z góry na dół po 20-30 pips. Tak czy inaczej - rozwiązania już są :)

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

TeXs pisze:
emulin pisze: ....tyle, że na historii GU system bardzo średnio się spisuje, no bo właściwie to gramy tylko na odbicie od kanału :?
No to szybkie wejście na kablu z przed chwili.
czemu tak nisko to wejscie?
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Tak jeszcze na szybkiego.

Parę wejść z wykorzystaniem fibo i nla. Pytanie znowu czy aż tak ważne są te kropki i 1h/1d candle. Hm.. pewnie bez tego by nie dało się w to wejść.

Trochę zamazane ale idea wejść z okolic 50-79% fibo z kierunkiem wybicia tylko za pierwszym razem działa. No ale to historia - a na historii wszystko się dopasuje:)

http://i54.tinypic.com/16j1qfo.gif

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:.... Zarzucić fibo, poczekać na impuls potem na korektę i mamy impuls w kierunku wybicia w większości przypadków z tp na podłodze/suficie. (choć tu różnie bywa)
Testuję ten element ale z obserwacji mogę spokojnie napisać, że jeśli mamy silny ruch i wchodzimy po korekcie to pierwsze TP można ustawić kilka pipsów (~5 ) przed podłogą/sufitem ( w większości przypadków wchodzi - cena testuje dołek/szczyt) jeżeli przebije to kolejny profit mamy z drugiej części TP, jak nie to zazwyczaj zamyka mi na BE+1.
Co do Fibo i korekty to zobacz jeszcze to co tutaj napisałem - też to weryfikuję http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 076#230076

Odpowiadając na pytanie emulina - dlaczego tak późno wszedłem ?
- nie za bardzo spodobała mi się korekta do 61 (zerknij na powyższy link)
- czekałem na konkretne potwierdzenie
- Stop był dość ciasny

pozdrawiam,
TeXs

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

TeXs pisze:
Shadi pisze:.... Zarzucić fibo, poczekać na impuls potem na korektę i mamy impuls w kierunku wybicia w większości przypadków z tp na podłodze/suficie. (choć tu różnie bywa)
Testuję ten element ale z obserwacji mogę spokojnie napisać, że jeśli mamy silny ruch i wchodzimy po korekcie to pierwsze TP można ustawić kilka pipsów (~5 ) przed podłogą/sufitem ( w większości przypadków wchodzi - cena testuje dołek/szczyt) jeżeli przebije to kolejny profit mamy z drugiej części TP, jak nie to zazwyczaj zamyka mi na BE+1.
Co do Fibo i korekty to zobacz jeszcze to co tutaj napisałem - też to weryfikuję http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 076#230076

Odpowiadając na pytanie emulina - dlaczego tak późno wszedłem ?
- nie za bardzo spodobała mi się korekta do 61 (zerknij na powyższy link)
- czekałem na konkretne potwierdzenie
- Stop był dość ciasny

pozdrawiam,
TeXs
z tym fibbo to faktycznie ciekawe spostrzeżenie.

ODPOWIEDZ