system łamie podstawowe zasady forexu.
GRAJ Z TRENDEM - gram często przeciw, ale nie interesuje mnie to zabardzo bo swoje wyciągam z tych ruchów.
Lewarek jest wrogiem - tak jest jeśli nie wiadomo co się robi, jeśli widzi się pewne pipsy to czemu nie zwiekszyć profitu, (tak wiem nie ma pewnych pipsów, jednak trzeba być pewnym tego co się robi bo system to 10% sukcesu, reszta to psychika (70%) i zarządzanie kapitałem(20%))
Jedyne co to nie można być pazernym, gdyż często ustawienie tp o 1 pipsa za wysoko może doprowadzić do wielkich strat, tzreba mieć tu czyste zasady zarządzania kapitałem i sie ich trzymać.
Minusem tego systemu jest to że podczas grania nie możemy odchodzić od kompa a raczej czówać przy tym co się dzieje gdyż nie ma stałego SL, trzeba uważać i samemu zamknąć pozycje jesli jest to konieczne dlatego tak ważna jest tu psychika, jak widać na screenie prawie wogóle SL nie był ustawiany, wiem że to źle i tu kolejna złota zasada gry na forexie jest łamana, jednak nie wiem jak można wyliczyć SL, można próbować na Keltner band bądz Bolinger bands, ale wtedy SL jest duzo wiekszy niż TP, a kolejna zasada to jest granie 3 do 1 co jest dobre, ale nie przy wszystkich systemach, przy tym gdyby ta zasada byla stosowana jego skutecznosc wynosiłą by 0 - 10 %.
Podsumowywując. System będzie pasował ludzią którzy psychike mają zbliżoną do psychopaty

, lubia szybko zgarniać pipsy z giełdy a samą gre traktują bardziej jako zabawe. System może sprawdzić wiele przyjemności a także dobrze podnosić adrenaline. Jeśli jestes osobą porywczą, agresywną i nie zabardzo lubisz myslec nad wykresami jest to system w sam raz dla Ciebie ;D.
Pisze to dlatego gdyż wielu nowych graczy szuka złotego grala, a chciałbym powiedzieć że złotym gralem jest system dopasowany do naszej psychiki, system który sprawia nam na tyle psychiczny komfort że trzymamy się kurczowo jego zasad. Jesli system do nas nie pasuje, zmieniamy go coś dodając coś odejmując coś zmieniając w zasadach co doprowadza do strat.
Tutaj kolejne foto z profitów z paru ostatnich dni.
http://img26.imageshack.us/f/beztytuuyyp.jpg/
jak widać profit jest możliwy.