Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

emulin pisze: .... z tym fibbo to faktycznie ciekawe spostrzeżenie.
Aby pokazać trochę większy obraz całości.

Zobacz dlaczego wszedłem w Longa na Edku
1. Piękne wsparcie, które dodatkowo pokryło się z aktualna trzydziestko ósemką fibo.
2. Korekta zatrzymała się na 38%
3. Na wsparciu wyrysował się młot potwierdzający przewagę popytu (TF 15)
4. i pewnie można by było dołożyć jeszcze kilka innych elementów ...

więc jak sami widzicie, to nie tylko kropki ale NLA na początku jest fantastycznym systemem, który automatycznie ewoluuje w PA. :)

powodzenia i nie rezygnujcie.
TeXs

edit:

Finał był ciekawy: edek poszybował na 170 pipsów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2010, 20:48 przez TeXs, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

To ja dorzucę od siebie 161.8 w tych okolicach i mamy w miarę ładne potwierdzenia ;)
Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

ladne wejscie ja bym pewnie wczesniej kilka razwszedl na tych falszywych sygnalach heh;p po czym kiedy ty wszedles ja na tyle juz bym byl na minusie ze ze strachu ze to kolejny falszywy sygnal poprostu darowalbym se :P znajac zycie :D
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

czytam wątek NLA na kresliku i co ciekawego wyczytałem to to, że TRO zamiast patrzeć na to czy H1 zgadza się z D1, to sprawdza czy cena jest poniżej, czy powyżej otwarcia poprzedniej sesji...

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... a&start=30

2 post TRO na stronie.
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

TeXs pisze: Testuję ten element ale z obserwacji mogę spokojnie napisać, że jeśli mamy silny ruch i wchodzimy po korekcie to pierwsze TP można ustawić kilka pipsów (~5 ) przed podłogą/sufitem ( w większości przypadków wchodzi - cena testuje dołek/szczyt) jeżeli przebije to kolejny profit mamy z drugiej części TP, jak nie to zazwyczaj zamyka mi na BE+1.
Co do Fibo i korekty to zobacz jeszcze to co tutaj napisałem - też to weryfikuję http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 076#230076
Czytałem - zaglądam - na razie nie korzystam z fibo - może kiedyś.. coś :)
Tak czy inaczej - wyznaczanie tp tak jak powiedziałeś jak najbardziej jest rozsądne. Nigdy nie wiemy czy będziemy mieli nowe high a wiemy że możliwe jest nowe LH :D często robione dla zmyłki:)

Edit szybko rzuciłem okiem na gu - na ta parę co bardzo źle chodzi.

Dla koneserów NLA +fibo... ajjjj ale D1 było spadkowe ^^
Jakie to szczęście że nie miałem lampek bo bym się przeraził

http://i54.tinypic.com/124gars.gif

ocb

Nieprzeczytany post autor: ocb »

TP = 5 pipsów, ja gram na takiej zasadzie, chyba że wybije mnie na -10 pipsow, i widze pewne odbicie wtedy z poprzedniego wejscia mam -10 pipsow + otwieram nowe gdzie tp daje na 15 pipsow, wtedy zachacza mi 2 pozycje z ktorych jestem + 20 pipsow, istnieje jeszcze taka zasada ze jeśli otworzymy pozycje i cena idzie nam w zla strone, zaczynamy byc stratni np 10 pipsow i cena zaczyna sie odbijać i iść w naszym kierunku wtedy otwieramy pozycje i tp ustawiamy na takim poziomie by z 2 otwartych ( z tej wcześniejszej co jest na -10p i z tej nowotwartej) wyjść ogólnie na +5 p. Gram oryginalnym systemem bez modyfikacji. Wykres dniowy pokazuje mi trend głowny, na godzinnym sprawdzam formacje świecowe któe powstaja w celu przewidzenia pewnego odbicia ceny, na 15 wchodze. Tym systemem nie da sie przewidzieć wiekszego ruchu cenowego, dlatego nie jestem pazerny na pipsy, staram sie trzymac tego 5 pipsowego profitu. Staram sie grać do 5 wejsc dziennie, 5 pozycji po 5 pipsow daje wynik 25, może to nie jest wiele ale z taka grą przez pare lat można uzyskać ładny wynik. Oczywiście wspierdam się analizą fundamentalną, by mieć swiadomośc tego co będzie sie działo w ciągu dnia.
Czwartek i Piatek:
Obrazek

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

emulin pisze:czytam wątek NLA na kresliku i co ciekawego wyczytałem to to, że TRO zamiast patrzeć na to czy H1 zgadza się z D1, to sprawdza czy cena jest poniżej, czy powyżej otwarcia poprzedniej sesji...
Zgadza się.
Kolor D1 to nie stricte kolor świecy D1 widocznej na wykresie, ale trend na danej sesji. Zgodnie z koncepcją TRO świeca D1 się "zeruje" wraz z sesjami o 23:00; 1:00; 9:00 i 14:00 naszego czasu.
Inaczej mówiąc na wykresie na platformie świeca D1 może być biała, ale jeśli świeca H1 o godzinie 9:00 jest czarna, to traktujemy, że świeca D1 jest również czarna ...
To samo z kolejnymi sesjami.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ocb

system łamie podstawowe zasady forexu.
GRAJ Z TRENDEM - gram często przeciw, ale nie interesuje mnie to zabardzo bo swoje wyciągam z tych ruchów.
Lewarek jest wrogiem - tak jest jeśli nie wiadomo co się robi, jeśli widzi się pewne pipsy to czemu nie zwiekszyć profitu, (tak wiem nie ma pewnych pipsów, jednak trzeba być pewnym tego co się robi bo system to 10% sukcesu, reszta to psychika (70%) i zarządzanie kapitałem(20%))

Jedyne co to nie można być pazernym, gdyż często ustawienie tp o 1 pipsa za wysoko może doprowadzić do wielkich strat, tzreba mieć tu czyste zasady zarządzania kapitałem i sie ich trzymać.

Minusem tego systemu jest to że podczas grania nie możemy odchodzić od kompa a raczej czówać przy tym co się dzieje gdyż nie ma stałego SL, trzeba uważać i samemu zamknąć pozycje jesli jest to konieczne dlatego tak ważna jest tu psychika, jak widać na screenie prawie wogóle SL nie był ustawiany, wiem że to źle i tu kolejna złota zasada gry na forexie jest łamana, jednak nie wiem jak można wyliczyć SL, można próbować na Keltner band bądz Bolinger bands, ale wtedy SL jest duzo wiekszy niż TP, a kolejna zasada to jest granie 3 do 1 co jest dobre, ale nie przy wszystkich systemach, przy tym gdyby ta zasada byla stosowana jego skutecznosc wynosiłą by 0 - 10 %.

Podsumowywując. System będzie pasował ludzią którzy psychike mają zbliżoną do psychopaty :), lubia szybko zgarniać pipsy z giełdy a samą gre traktują bardziej jako zabawe. System może sprawdzić wiele przyjemności a także dobrze podnosić adrenaline. Jeśli jestes osobą porywczą, agresywną i nie zabardzo lubisz myslec nad wykresami jest to system w sam raz dla Ciebie ;D.

Pisze to dlatego gdyż wielu nowych graczy szuka złotego grala, a chciałbym powiedzieć że złotym gralem jest system dopasowany do naszej psychiki, system który sprawia nam na tyle psychiczny komfort że trzymamy się kurczowo jego zasad. Jesli system do nas nie pasuje, zmieniamy go coś dodając coś odejmując coś zmieniając w zasadach co doprowadza do strat.

Tutaj kolejne foto z profitów z paru ostatnich dni.
http://img26.imageshack.us/f/beztytuuyyp.jpg/
jak widać profit jest możliwy.

olo19123
Uczestnik
Uczestnik

Surowce

Nieprzeczytany post autor: olo19123 »

Witam,czy probowal ktos grac tym systemem na sorowcach i jakie dawalo to efekty?

ocb

nie gralem na surowcach, ale jesli maja maly spreed to powinno dzialac

ODPOWIEDZ