VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

Alianzer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Alianzer »

Nomercy pisze:poko, moja pierwsza uwaga to ALFA:

wchodze kiedy przecina cene z góry do dolu lub na odwrót Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes (tutaj niejako "puknela"od dolu wykresu i poszla znowu na dól)
Ja tez w wiekszosci trejdow stram sie wlasnie wchodzic w ten sposob ale zauwazylem ze czesto gest po odbici jezeli reszta sie zgadza to cena idzie dalej w tym kierunku co szla
Nomercy pisze:wedlug mnie wejscie spóznione o 3 dni,

do tego cena wtedy byla w dolnej czesci tunelu Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation wiec dobre miejsce na wejscie
tak masz calkowita racje to byl najlepszy moment zeby zajac pozycje ale niestety praca mnie ogranicza i musze chwytac co jest :roll:

Nomercy pisze:Powodzenia z tym trejdem Wink Wink Wink
Dzieki

Nomercy pisze:edynie uzywam w moim zestawie USD/CAD, AUD/USD I NZD/USD
napewno zwroce na nie wieksza uwage

Dzieks za opinie
:wink:

Bede czesciej zamieszczal tutaj moje trajdy i pytal o zdanie bo od niedawna sie interesuje vegasem i jak sie okazuje mam jeszce kupe nauki

pozycja zamknieta na 0

ehhhhh mieliscie kiedys wrazenie ze rynek jest przeciw wam... zamykam pozycje a cena nagle skacze o 50 p no unfukingbeliveble...
widze ze moja cierpliwosc ma jeszcze sporo treningu przed soba

pin54
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pin54 »

Być może odpowiedź gdzieś tu już jest, próbowałem znaleźć, ale żadnych szczegółów się nie doszukałem. Ogólnie podstawy, mam nadzieję, że linczu nie będzie :)...

Chodzi o wyznaczanie trendu średnioterminowego za pomocą sma5 i ema21. Wg wskazówek jeśli różnica między nimi rośnie to znaczy, że trend się wzmacnia. Jeżeli różnica między nimi zaczyna maleć to nie trejdujemy bo jest prawdopodobieństwo zmiany trendu. Czyli w sytuacji pokazanej na rysunku nie robimy zleceń.
Tymczasem przyjrzałem się kodowi ff tunel v3 i wychodzi mi na to, że w tej sytuacji zobaczymy na górze "vv DOWN vv" trade OK. (Jest to wyliczane na podstawie różnicy pomiędzy (SMA5 0 - SMA21 0)-(SMA5 1-SMA21 1), jeżeli < 0 to trend malejący.

Więc pytanie, czy coś źle zrozumiałem ze wskazówek, czy źle zrozumiałem kod... a może jedno i drugie ?

Druga sprawa to czy używacie jeszcze czegoś do wyznaczania trendu średnioterminowego (czytałem o ADX, ale coś mi z nim nie poszło)? Najchętniej tak przygotowane żeby umieścić to na wykresie 4h.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

tommop3 pisze:Panowie wejście na AUD\USD godz 8.27 na 0,9339 SELL. S/L na 0.9400. Proszę o analizę jeżeli można. Dzięki.
Jak dla mnie za wcześnie..
Ale jak juz otwarta to:
Risk model przestaw na 2 bo chyba masz za mały :roll: :roll: :roll:
i SL trochę za wąsko :idea: :idea: :idea: prawie puknęło.
TP na 0,926 proponuje wstępnie ...

Pamiętaj, ze Vegas to nie strategia na szybki trejd,

czasem wymaga nawet kilka tygodni otwartej pozycji :P :P :P :P

tez czaje sie na wejscie, ale jeszcze poczekam do jutra

Póki co mam short na NZD/USD :arrow: tam setup był bardziej klarowny :idea: :idea: :idea:

Dodano po 11 minutach:

Zerknij na wykres dzienny (AUD/USD) i wyrysuj kanał :idea: :idea: :idea: :idea:

zobaczysz, jak na tacy, gdzie wyznaczyć ostatni target :idea: :idea: :idea: :idea:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

tommop3
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommop3 »

Nomercy pisze:Jak dla mnie za wcześnie..
nie wiem dlaczego piszesz ze za wcześnie, chodzi aby przecięła się dolna linia tunelu?
i SL trochę za wąsko Idea Idea Idea prawie puknęło.
zastosowałem S/L powyżej górnej linii zniesienia. Jaki według Ciebie powinien być zastosowany, oczywiści pomijając to co się stało z ceną w późniejszych godzinach.

A tak przy okazji wejście wczoraj tj. 17.09. godz. 20.04 EUR/USD po 1.3050 z S/L na 1.3100 i T/P na 1.2860 Co myślisz o czymś takim? Pomijam fakt że wczoraj był piątek i dwie godziny rynek się zamknął, chodzi mi tylko o kwestie wejścia.

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

wglada OK

tyle ze to weekend :? :? :?
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

krzys444
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzys444 »

witam , czy zmienic ustawienie w oknie dolnym SELF ADJUST RSI bo linia niebieska dodger blue przebija kilka razy w linie MA 21/3 i ciagle wraca nie ma jak by kierunku Na co zwrócic jeszcze uwage lub co zmienic .I podziekowania dla Fxlamera za prace którą włozył tu na forum . Czekam na odpowiedz bo zaczynam czytac VEGAS .

Alianzer
Stały bywalec
Stały bywalec

Moje dzisiejsze wejscie
EUR/AUD short-1.4004 sl- 1.4060 tp- jeszcze mysle ale na noc postawie na MA55

Co szlachta o tym sadzi??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

ja juz 2 tydzien czekam na shorty na AUD, NZD i longa na CAD :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

i krew mnie zalewa :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

ale trend na cad jest down , a aud i nzd up,
chyba że lubisz pod prąd.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Alianzer
Stały bywalec
Stały bywalec

Alianzer pisze:Moje dzisiejsze wejscie
EUR/AUD short-1.4004 sl- 1.4060 tp- jeszcze mysle ale na noc postawie na MA55

Udezylo w stopa.
Mam tylko pytanie odnosie tego , czy uwazacie ze powinienem zakonczyc ten trejd wczesniej np. po tym jak sma 8 zmienila kolor?

ODPOWIEDZ