Poszukaj na forum temat o poziomach Fibonacciego.mazeman pisze:Skąd zainteresowanie poziomem 23,6. Możesz przybliżyć troche teorię Very Happy
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 14:25 przez RAY of Sunshine, łącznie zmieniany 1 raz.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
chyba trzeba się przywyknąć do ciągłej konsolidacjiShadi pisze:I aby nie było że zawsze jest pięknie to teraz szort na ucad - niestety wielki burdel ciągłe cofki - niepewność i mess w głowie spowodował zamknięcie pozycji ;/ niestety znowu okazało się że jednak coś można było zarobić.
część zrealizowana

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dokładnie ten sam powód do entry. Jaki miałeś pierwotny sl ? nie zwróciłem uwagi. Swoją drogą - 50 p by wpadło ;/ kicha wielka i tylemario pisze:chyba trzeba się przywyknąć do ciągłej konsolidacjiShadi pisze:I aby nie było że zawsze jest pięknie to teraz szort na ucad - niestety wielki burdel ciągłe cofki - niepewność i mess w głowie spowodował zamknięcie pozycji ;/ niestety znowu okazało się że jednak coś można było zarobić.
część zrealizowana

ALE jakieś tam podstawy na 1h widziałem do tego że jednak będzie up... trade what u see - więc wolałem ochronić ten sl, pechowo niestety:)
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Oczywiście służę pomocąja(rek) pisze:Witam,
RAY of Sunshine fajne masz to odliczanie czasu do konca swieczki na wykresie, czy moglbys podrzucic linka do tego add-ona?
Z gory dzieki

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
1986cichy pisze:Cześć.
Moje nie udane wejście w S. Za wcześnie wszedłem i mnie wywaliło na stopie po czym rynek poleciał w dół jak przypuszczałem. Mój błąd !!
Za krótki s/l!!! ustawiłeś stop poniżej maksimum świecy na której wszedłeś. ja ustawiam stopy w co najmniej 10 pipsowym odstępie od maxa. A mógł być z tego całkiem niezły bangi jumping!

A to mój bangi jumping na NZDCHF!

Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 17:51 przez commax, łącznie zmieniany 1 raz.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
- siersciuch
- Pasjonat
siersciuch pisze:w jedną stronę schody cenowe, później odbicie od ważnego historycznego oporu i s powrotem ta sama formacja, tylko w dół
Tak jakby od białej lini cena sie symetrycznie odbijała.
Normalne zachowanie ceny na S/R. można tu dostrzec lokalne RGR lecz na krótkim timingu. A to trzeba wykorzystać, narazie 45 pipek.

Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly