Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Shadi pisze:Na ta chwilę obserwuje eja. L albo S Smile will see
Możesz wrzucić rysunek? :)

Ja np. staram się grać tylko na odbicia od poziomów, boję się fałszywych wybić :wink:

Shadi pisze:Long również po przebiciu strefy short.
Czyli grasz również na wybicia?

Zagrywasz podobnie jak ja tzn. z M15 , M5 , czy stawiasz limity? Bo wiem, że niektórzy tak grają :) Chodzi mi o ogólne wejścia, nie tylko wybicia

Dodano po 21 minutach:

Szykuje nam się wybicie, ale to niech rynek zdecyduje, nie jesteśmy w Las Vegas :D
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
No i ładnie wybiło. PA prawdę Wam powie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 14:33 przez RAY of Sunshine, łącznie zmieniany 1 raz.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Shadi pisze:szort na ucad - niestety wielki burdel ciągłe cofki - niepewność i mess w głowie spowodował zamknięcie pozycji ;/ niestety znowu okazało się że jednak coś można było zarobić. Nie mam pomysłu jak zachowywać się w tych sytuacjach
Witam,
Musicie Panowie poszerzać zakres narzędzi stosowanych w PA. Przydaje się bardzo analiza i stosowanie formacji (trójkąty, flagi itp) oraz pin bar i inside bars.

Na obrazkach usd/cad.

Co do usd/chf na tygodniowym widać silne wsparcie i na dziennym piekne doji przedwczoraj co sugerowało odbicie up.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 11:05 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

fxlamer pisze:Co do usd/chf na tygodniowym widać silny opór i na dziennym piekne doji przedwczoraj co sugerowało odbicie up.
Witaj Fxlamer!
Tak, masz rację trzeba zwracać na takie rzeczy uwagę, np. u mnie pinbary, objęcia bessy/hossy to podstawa przy zawieraniu jakichkolwiek pozycji. Bez potwierdzenia ani rusz :)

P.S. Wrrr najbardziej nie lubię, jak cena nie wraca dostatecznie nisko i jedzie beze mnie :evil: Chodź może scenariusz się zmieni :) (obrazek)
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 11:24 przez RAY of Sunshine, łącznie zmieniany 1 raz.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

RAY of Sunshine pisze: Znaczy się widać wsparcie, mała literówka
Faktycznie, miało być wsparcie, już poprawiłem. Dzięki.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

RAY of Sunshine pisze: Możesz wrzucić rysunek? :)

Ja np. staram się grać tylko na odbicia od poziomów, boję się fałszywych wybić :wink:

Czyli grasz również na wybicia?

Zagrywasz podobnie jak ja tzn. z M15 , M5 , czy stawiasz limity? Bo wiem, że niektórzy tak grają :) Chodzi mi o ogólne wejścia, nie tylko wybicia
Mogę:

http://i56.tinypic.com/2ce1y5g.gif

czułem że jednak skubańce na przebicie pójdą dlatego +1 closed. Usdchf to samo. Dla mnie to była akcja na breakout, jednak byłem zajęty i stopa nie posadziłem.

Jak są czyste sytuacje jak wczoraj na uchf to tak gram na przebicia.
Ogólnie to tak: czasem limit, czasem stop, a czasem potwierdzenie :)

L na ejku na moje :)

Dodano po 2 minutach:
fxlamer pisze: Witam,
Musicie Panowie poszerzać zakres narzędzi stosowanych w PA. Przydaje się bardzo analiza i stosowanie formacji (trójkąty, flagi itp) oraz pin bar i inside bars.

Na obrazkach usd/cad.

Co do usd/chf na tygodniowym widać silne wsparcie i na dziennym piekne doji przedwczoraj co sugerowało odbicie up.
Hej i dzięki.

wejście było po potwierdzeniu i po odbiciu od m15. Poszło na +9 jak dobrze pamiętam a potem jak szedłem spać telepało się coś koło -5. Dalej jak wstałem to widziałem -5 :D więc postanowiłem to zamknąć.. wg zasady: nie leci to idziemy szukać szczęścia gdzie indziej :)

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:L na ejku na moje Smile
Mam szczerą nadzieję, że Ci wybije tego ejka w górę :) Ja tymczasem poza rynkiem ( to też pozycja :) )

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

nie mam pozycji - czekam na wybicie. Jeszcze zastanawiam się czy dać buy stopa czy poczekać na retest

mazeman
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: mazeman »

TeXs pisze:Po co komplikować sobie życie dużą ilością wskaźników
czasami zwykła kreska na wykresie dużo więcej mówi niż setka migających lampek :)

2 poziomy Fibo (jeden z 23,6 drugi 38,2) i można wyznaczyć bardzo precyzyjnie obszar (zaledwie 6 pipsów)
Jestem bardzo ciekawy co się tutaj urodzi (czyżby piękny zjazd)
Skąd zainteresowanie poziomem 23,6. Możesz przybliżyć troche teorię :D

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:nie mam pozycji - czekam na wybicie. Jeszcze zastanawiam się czy dać buy stopa czy poczekać na retest
Znasz moje zdanie- retest :)

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Na takie rzeczy się czeka! PA w akcji!!! :P

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 14:15 przez commax, łącznie zmieniany 1 raz.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

ODPOWIEDZ