Tak rozumiem, dzięki.klonmarcin pisze:Robiąc analizę historii wykresu ZAWSZE pamiętaj, że w realnej sytuacji nie widzisz przyszłości - także w momencie wystąpienia sygnału - niebieska kropka czy to na poprzedniej h1 (czerwona) czy na tej którą zaznaczyłem na buy - nie widzisz, tego, że ta świeca stała się w ostatnich 15 minutach czerwona - max było 11p na plusie - była świeca zielona. Już rozumiesz ??
Właściwie to powinienem o tym także wiedzieć, bo to chyba podstawa, ale niestety niewystarczająca praktyka daje o sobie znać.klonmarcin pisze: Odrębną sprawą jest to, że na tej poprzedniej czerwonej wystąpił nowy LH - i to dokładnie na oporze - także dla mnie jest to już oznaka tego, że cena będzie spadać. Ja wg swojej strategii sygnał na sell miałem właśnie na tej świecy na poziomie ok 2740.
No mam nadzieję, że wszystko przyjdzie z czasem. Powoli, może nawet ślamazarnie, ale staram się rozwijać.klonmarcin pisze:Co dla mnie może być jednym rzutem oka dla Ciebie może być całkowicie niezrozumiałe. Ale dasz radę.