Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
morderca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: morderca »

klonmarcin pisze:Robiąc analizę historii wykresu ZAWSZE pamiętaj, że w realnej sytuacji nie widzisz przyszłości - także w momencie wystąpienia sygnału - niebieska kropka czy to na poprzedniej h1 (czerwona) czy na tej którą zaznaczyłem na buy - nie widzisz, tego, że ta świeca stała się w ostatnich 15 minutach czerwona - max było 11p na plusie - była świeca zielona. Już rozumiesz ??
Tak rozumiem, dzięki.
klonmarcin pisze: Odrębną sprawą jest to, że na tej poprzedniej czerwonej wystąpił nowy LH - i to dokładnie na oporze - także dla mnie jest to już oznaka tego, że cena będzie spadać. Ja wg swojej strategii sygnał na sell miałem właśnie na tej świecy na poziomie ok 2740.
Właściwie to powinienem o tym także wiedzieć, bo to chyba podstawa, ale niestety niewystarczająca praktyka daje o sobie znać.
klonmarcin pisze:Co dla mnie może być jednym rzutem oka dla Ciebie może być całkowicie niezrozumiałe. Ale dasz radę.
No mam nadzieję, że wszystko przyjdzie z czasem. Powoli, może nawet ślamazarnie, ale staram się rozwijać.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

klonmarcin pisze:nie widzisz, tego, że ta świeca stała się w ostatnich 15 minutach czerwona - max było 11p na plusie - była świeca zielona. Już rozumiesz ??
tylko że wtedy nie został spełniony inny z wymogów oryginalnego NLA wtedy nie przecielo sygnalu Buy bylo dobre ponad 10-15 pipsow nad... a wg tego co tu wiele osob pisalo ma przecinac ten sygnal ewentualnie troche nad kupowac/sprzedawac...

Dodano po 52 sekundach:

co prawda troche to pojecie wzgledne :P ale myslalem ze zawsze troche to do 5 pipsow :)
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
morderca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: morderca »

tylko że wtedy nie został spełniony inny z wymogów oryginalnego NLA wtedy nie przecielo sygnalu Buy bylo dobre ponad 10-15 pipsow nad... a wg tego co tu wiele osob pisalo ma przecinac ten sygnal ewentualnie troche nad kupowac/sprzedawac...
W tym opracowaniu jest mowa o tym, że jest to dodatkowe potwierdzenie. Jest ono konieczne?

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

wiec martwic sie tymi kreskami sell buy? czy je olac bo ja jzu nie kapuje :P coflem sobie ze tak powiem czas takim skryptem czy czyms i wtedy sygnal BUY byl naprawde wtedy jak mowi morderca czyli siwczka z godziny byla CzERWONA lekko cos kolo 10 pipsow ale byla

Dodano po 4 minutach:

jak przecielo sygnal BUy to swieczka byla czerwona

Dodano po 25 sekundach:

i dzieki za wyjasnienia niektore rzeczy staja sie klarowne

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

HunterPL pisze: -STRASZNIE MALO SYGNALOW
-zdarzył sie dzień bez sygnalow wogole co jak zdarzy sie pare dni takich pod rzad?(to moze byc niezle wfrustrujace jak posiedzisz np 8 h 3 dni pod rzad)
-rzadko sygnaly wieczorem miedzy 17-21 a ja wtedy najczesciej traduje ;/

oczywiscie to analiza tyg dla usdjpy
Mogę Ci zasugerować jeszcze odpuszczenie u/j. Dolar i jen chodzą razem - czyli są silnie dodatnio skorelowane. Jedyne ruchy na tej parze wynikają z faktu, że jen ma dużo większą zmienność od dolca.
Podobnie jest z eur/gbp
Wybierz sobie do handlu waluty o korelacji ujemnej - po jednej stronie eur czy gbp , po drugiej - usd, jen. Masz już w ten sposób 4 pary o sporej zmienności. Handlujemy tutaj parami walut ale ich ruchy są zawsze pochodną ruchów na walutach. A to spora różnica.

pozdro
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

dzięki przyjrzalem sie u/j i masz racje... zamiast tego przezuc sie na eur/gbp chodziaz pierwsza tranzakcja tam nie skonczyla sie dla mnei dobrze i jestem uprzedzony ::P heh... narazie po 2 dniach z NLA na plus ale niewielki 2 pipsy:P wczoraj bardzo dobry dzien dzis 2 błędy które bardzo zabolały i ciągle mi po wzroscie spada na BE i wychodzi z tranzakcji a pozniej leci na łeb naszyje i zamiast łapać 10-20 pipsow dziś łapałem w 3 tranzakcjach po 1-2 pisy heh

Dodano po 15 minutach:

myśle nad zmiana sposobu ustawiania linni BE tak zeby zabezpieczac swoja tranzakcje nie na poziomie gdy zysk jest 6 pipsow(SL wtedy zmienia sie na 5 pipsow mniej) a na np gdy zysk wynosi 10 pipsow a SL wtedy zeby przeskakiwal 9 pipsow od aktualnej ceny. Myslicie ze to dobry pomysl w tym systemie? rzadziej bedzie wybijal BE ale przyznam ze BE raz uratowalo mi juz tylek... ale dzis 3 razy pozbawilo mnei pokaznego zysku...

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

To zalezy jaki masz R:R, jak masz spory to te 10 pipek Cie nie zbawi :)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

R:R mozesz napisac bez skrotow :P prawdopodobnie bede wiedzial o co ci chodzi wtedy...

Maro
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Maro »

Witam! Jestem nowy na tym forum jak i na tematy forex'u. Takze prosze o wyrozumialosc :).

Od wczoraj gram narazie na wersji demo na Admiral Market. Prosilbym o jakies dobre porady w co warto inwestowac i jaka wg. Was jest najlepsza platforma dla laika w tych sprawach.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Maro pisze:Witam! Jestem nowy na tym forum jak i na tematy forex'u. Takze prosze o wyrozumialosc :).

Od wczoraj gram narazie na wersji demo na Admiral Market. Prosilbym o jakies dobre porady w co warto inwestowac i jaka wg. Was jest najlepsza platforma dla laika w tych sprawach.

Pozdrawiam
zly watek sobie wybrales wejdz do dzialu dla poczatkujacyh albo dzialu o platformach/brokerach i tam spytaj

ODPOWIEDZ