Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
Na to wyglądaSEROL666 pisze:GREENFX widzę że Twój trejd zamieszał i pobudził wyobraźnie . Ja osobiście zostaje przy 1:100 ale możne kiedyś otworzę Journal przeleje na konto z 500 USD. Mam tytuły "Wyznania kamikadze" , "Moje pierwsze MC" . Naprawdę czasem myślę aby to zrobić.
Próbowałem grać 1-2% na treid ale jakos nie wychodzi
Nie potrafie utrzymać zysku dłuzej jak 10dni dlatego taki patent pasuje mi najlepiej. Skuteczność wychodzi ~80% ale grając do kilku procent na treid po paru dniach robi sie nudno i zaczynam szaleć czego następstwiem jest MC
W zamiarze mam odłozyć troche kasiory i docelowo dzwignia 1:10
Co jakis czas z wypracowanego zysku jakis 1k na piramidke i jadyma
0.5% - 2% na treid, + 10-20% miesiecznie i starczy w zupełności.
Zanim to nastąpi: Total nieogar progres na 1:500, 100% na treid i do boju!
Trzeba sie troche wyszaleć.
Ja gram swingi tak więc patrze żeby zgarnąć główny ruch tygodnia. Jak ten scenariusz wejdzie to przynajmniej wiesz że kierunek masz na południeKaży z nas inaczej. Wink . Ale jak można to pisz day albo zaznacz termin. Ja osobiście wyznaje wsiowy trejding nie wyściubiam nosa poza 24 h.
GREENFX podrzuciłbyś czasem jakiegoś screena z taką piramidką.
GU cofnęło się do 50% fibo więc dodałem trochę i tyle na dzisiaj... zresztą dodałem tylko dlatego że mnie wystopowało na tym co dodałem wcześniej...
Taka koncepcje mam żeby robić scale out'a połowy trejda co by tak nie tracić zysku. Z drugiej strony to się troche kłóci z ideą piramidowania
Mówisz i maszmarmon pisze:GREENFX podrzuciłbyś czasem jakiegoś screena z taką piramidką.
W niebieskim zaznaczeniu obszar gdzie nie było mnie w chacie przez co piramidka jest niekompletna
Zlecenia szły z ręki.
Patrząc teraz na wykres wygląda na to, że prawdopodobnie budowla sie zawali
Kombinuje z różnymi ustawieniami zleceń (TP SL oraz troche zleceń przeciwstawych) tak aby dobrać optymalnie poziom zabezpieczenia wzgledem dzwigni 1:500. Ewentulanie troche wieksze depo niższa dzwignia i budowla łatwiejsza w konstrukcji.
W piramidzie z teamtego tygodnia ustawienia były zupełnie inne. Dołozone były pozycje przeciwstawne, TP w miejscu otwarcia nastepnej pozycji.
Jak temat ogarne tak jak trzeba i wyłapie jakies sensowne rozwiązania. podziele sie z kolegami
Wskaźniczek pokazuje ze Gu chyba znowu zbiera sie do wzrostu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Myślę że mógłbyś założyć równoległy journal z piramidami. Na pewno jest dużo osób które mają pytania i same będą rozwijać temat. Był journal o piramidach jarka.sumek ale przepadł. A według mnie temat ma duży potencjał jak i dużo jeszcze elementów do rozważenia.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
Tak cały czas sie nad tym zastanawiam i pewnie masz racjeadmkowal pisze:Myślę że mógłbyś założyć równoległy journal z piramidami. Na pewno jest dużo osób które mają pytania i same będą rozwijać temat. Był journal o piramidach jarka.sumek ale przepadł. A według mnie temat ma duży potencjał jak i dużo jeszcze elementów do rozważenia.
osz w pizdu! GREENFX trochę tego dowaliłeś
jeśli to się nazywa piramidowanie no to mi daleko daleko do tego
po prostu dobrałem jedną pozycje na korekcie ( jak by bylo więcej korekt to i więcej bym dobierał )
Te zlecenia są równej wielkości w sensie lota?
ja obstawiam na GU spadki a przynajmniej trzymam shorta i pocieszam się tym że cena odbiła się od 50% fibo dzisiejszej spadkowej fali. Jakbym jeszcze zobaczył zjazd pod 54 przed snem to bym spał spokojniej
a co do journala to jestem jak najbardziej za !
edit: Myśle że może to brać za potwierdzenie, chciałbym zobaczyć podjazd w okolice 2840 i tam zacząć budować tylko nie tak ekstremalnie jak GREENFX
jeśli to się nazywa piramidowanie no to mi daleko daleko do tego
Te zlecenia są równej wielkości w sensie lota?
ja obstawiam na GU spadki a przynajmniej trzymam shorta i pocieszam się tym że cena odbiła się od 50% fibo dzisiejszej spadkowej fali. Jakbym jeszcze zobaczył zjazd pod 54 przed snem to bym spał spokojniej
a co do journala to jestem jak najbardziej za !
edit: Myśle że może to brać za potwierdzenie, chciałbym zobaczyć podjazd w okolice 2840 i tam zacząć budować tylko nie tak ekstremalnie jak GREENFX
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.