Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

marmon pisze:jeszcze się świeczka nie skończyła, tak jutro z rana będzie mozna więcej powiedzieć(dojdą dwie świeczki) ale jeśli wyjdzie podobnie no to zacznę coś budować
Dzisiaj bawie sie w budowniczego na GU od poziomu 1.5361.
Wolno cos idzie :/
Zakres budowli wynosi 1.5361 - 1.5459 (98pip)
Budowla juz zabezpieczona teraz moze sie dziać co chce ;) albo 1000% albo 0% i żalu nie bedzie :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

MaxRipper pisze:
crocopip pisze:podsumowując cable jestem pewien na 90% że dziś odwiedzając 1.5345 widzielismy podsumowanie downtrendu
Byłoby dobrze bo ciężko mi się dziś grało shorta wiedząc ze Edek zaszedł już tak wysoko (paradoksalnie akurat ten short uratował mi dupsko). Gdyby kabel przełamał downtrend wszystkim nam grałoby się lepiej....

tak na dobrą sprawę nie widzę powrotu do wzrostów na tą chwilę 1.56 może 1.565 i kontynuacja na poludnie. z technicznego punku widzenia ubiegły tydzień byl realizacją zysków z krotkich pozycji. teraz albo fat fingers kupują w długim terminie co by dawało szansę na większe wzrosty albo wciąż trwa realizacja zysków i w bouncie poniesie kurs do w/w poziomów tylko po to by z dobrego poziomu sprzedać. fundamenty wskazują raczej na te rozwiązanie.

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

@GREENFX szczerze mówiąc to ja chce a nie umie, jedynie co to dokładam do pozycji używając fibo na zniesieniach typu 23.6 38,2 i co stwierdziłem dzisiaj to to że co prawda to co dołożyłem ma dokladne wejścia ale kurcze są takie ruchy gdzie korekty długo nie uraczysz i powinienem po prostu co X pipsów dokładać do pieca - a tego się cykam

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

marmon pisze:@GREENFX szczerze mówiąc to ja chce a nie umie, jedynie co to dokładam do pozycji używając fibo na zniesieniach typu 23.6 38,2 i co stwierdziłem dzisiaj to to że co prawda to co dołożyłem ma dokladne wejścia ale kurcze są takie ruchy gdzie korekty długo nie uraczysz i powinienem po prostu co X pipsów dokładać do pieca - a tego się cykam
Pierwszy patent bezpieczny i nie daje za mocno po marginie ;)
Też wole dokładać na krótkich korektach jak jest taka mozliwość.
Czesto jest jednak tak jak piszesz, korekty nie ma a budowla nie postawiona ;)
Dobrze miec jakąś pozycje w tle na innej parze która uzupełnia poziom zabezpieczenia kiedy budowla chwilowo sie wali. Temat nie łatwy i na maxa risky. Z małego depozytu mozna sie bawić albo na wiekszym depo zmijeszyc próg i wyciagać np max 30% z budowli ryzykując 5%. Do tego konieczny dobrze dopracowany MM nad któym sam wciaż pracuje. Temat nie łatwy ale czasami jak wejdzie piramidka...... :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

GREENFX pisze:Temat nie łatwy ale czasami jak wejdzie piramidka...... Twisted Evil
No właśnie widziałem efekt z 1000$ na 20k$, jak dla mnie trejd życia.

Jak jutro scenariusz na edku się potwierdzi to zaczynam budować, bez korekty będę dokładał mniejsze pozycje, a na korektach standardowe. - na początek myśle że to najlepsze co moge zrobić.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

crocopip pisze:tak na dobrą sprawę nie widzę powrotu do wzrostów na tą chwilę 1.56 może 1.565 i kontynuacja na poludnie. z technicznego punku widzenia ubiegły tydzień byl realizacją zysków z krotkich pozycji. teraz albo fat fingers kupują w długim terminie co by dawało szansę na większe wzrosty albo wciąż trwa realizacja zysków i w bouncie poniesie kurs do w/w poziomów tylko po to by z dobrego poziomu sprzedać. fundamenty wskazują raczej na te rozwiązanie.
Na razie fakt jest jeden - jeśli w najbliższym czasie nie przewalimy dzisiejszego MAX to jedyną słuszną pozycją będą shorty. Oczywiście mówię tu tylko o tym co się dzieje technicznie bo moja wiedza o fundamentach jakiejkolwiek waluty jest daleka od ideału :/....

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

marmon pisze:No właśnie widziałem efekt z 1000$ na 20k$, jak dla mnie trejd życia.

Jak jutro scenariusz na edku się potwierdzi to zaczynam budować, bez korekty będę dokładał mniejsze pozycje, a na korektach standardowe. - na początek myśle że to najlepsze co moge zrobić.
Troche sie poszcześciło ;) RR 20:1.
Jedna udana Budowla i mamy siana na kolejne 20 ;)
Lepiej przetestuj najpierw na demo. Temat nie jest taki prosty na jaki sie wydaje.
Strategia dla tych co MC im nie straszny :wink: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

marmon pisze:Cytat:
bo dzisiaj to wątpię że polecimy tak nisko ?

To scenariusz na ten tydzień, nie na dzisiaj
Proszę Cię tydzień... 127 pips w tydzień masakra a ja już myślałem ze we środę konkretnie się rozruszamy... :shock:
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Serol666 nie wiem jak Ty patrzysz ale ja widzę przez tydzień 400 pipsów jeśli powtórzymy tamten ruch który zaznaczyłem po lewej stronie wykresu. 400 pipsów czyli mniej więcej tyle ile wynosi tygodniowy ATR dla edka, zatem scenariusz jest możliwy do wykonania :D

edit: nie zaznaczyłem ruchu ale chodziło mi o początek od tej elipsy do końca gdzie końcem jest konsola ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

marmon pisze:Serol666 nie wiem jak Ty patrzysz
Każy z nas inaczej. :wink: . Ale jak można to pisz day albo zaznacz termin. Ja osobiście wyznaje wsiowy trejding nie wyściubiam nosa poza 24 h. A i tak często czytam wieczorem fundy myśle o sell a tu rynek rano ustawia się pod Lki nie wiem jak wy ale ja pewnie jak wiekszość jadę w dwie strony... chodzi mi o to że w 400 pipsowych manewrach pary mogą się cuda zdarzyć
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Zablokowany