Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

GREENFX widzę że Twój trejd zamieszał i pobudził wyobraźnie 8) . Ja osobiście zostaje przy 1:100 ale możne kiedyś otworzę Journal przeleje na konto z 500 USD. Mam tytuły "Wyznania kamikadze" , "Moje pierwsze MC" :lol: . Naprawdę czasem myślę aby to zrobić.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

SEROL666 pisze:GREENFX widzę że Twój trejd zamieszał i pobudził wyobraźnie . Ja osobiście zostaje przy 1:100 ale możne kiedyś otworzę Journal przeleje na konto z 500 USD. Mam tytuły "Wyznania kamikadze" , "Moje pierwsze MC" . Naprawdę czasem myślę aby to zrobić.
Na to wygląda :wink:
Próbowałem grać 1-2% na treid ale jakos nie wychodzi :twisted:
Nie potrafie utrzymać zysku dłuzej jak 10dni dlatego taki patent pasuje mi najlepiej. Skuteczność wychodzi ~80% ale grając do kilku procent na treid po paru dniach robi sie nudno i zaczynam szaleć czego następstwiem jest MC :twisted: Ostatnie co pozostało mi do pokonania to mój "umysł"
W zamiarze mam odłozyć troche kasiory i docelowo dzwignia 1:10
Co jakis czas z wypracowanego zysku jakis 1k na piramidke i jadyma ;)
0.5% - 2% na treid, + 10-20% miesiecznie i starczy w zupełności.
Zanim to nastąpi: Total nieogar progres na 1:500, 100% na treid i do boju!
Trzeba sie troche wyszaleć. :wink:

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

Każy z nas inaczej. Wink . Ale jak można to pisz day albo zaznacz termin. Ja osobiście wyznaje wsiowy trejding nie wyściubiam nosa poza 24 h.
Ja gram swingi tak więc patrze żeby zgarnąć główny ruch tygodnia. Jak ten scenariusz wejdzie to przynajmniej wiesz że kierunek masz na południe ;)

GREENFX podrzuciłbyś czasem jakiegoś screena z taką piramidką.
GU cofnęło się do 50% fibo więc dodałem trochę i tyle na dzisiaj... zresztą dodałem tylko dlatego że mnie wystopowało na tym co dodałem wcześniej...
Taka koncepcje mam żeby robić scale out'a połowy trejda co by tak nie tracić zysku. Z drugiej strony to się troche kłóci z ideą piramidowania :/ sam nie wiem...

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

marmon pisze:GREENFX podrzuciłbyś czasem jakiegoś screena z taką piramidką.
Mówisz i masz :wink:

W niebieskim zaznaczeniu obszar gdzie nie było mnie w chacie przez co piramidka jest niekompletna :/ (przymuliłem z Limitami)
Zlecenia szły z ręki.
Patrząc teraz na wykres wygląda na to, że prawdopodobnie budowla sie zawali :evil:
Kombinuje z różnymi ustawieniami zleceń (TP SL oraz troche zleceń przeciwstawych) tak aby dobrać optymalnie poziom zabezpieczenia wzgledem dzwigni 1:500. Ewentulanie troche wieksze depo niższa dzwignia i budowla łatwiejsza w konstrukcji.
W piramidzie z teamtego tygodnia ustawienia były zupełnie inne. Dołozone były pozycje przeciwstawne, TP w miejscu otwarcia nastepnej pozycji.
Jak temat ogarne tak jak trzeba i wyłapie jakies sensowne rozwiązania. podziele sie z kolegami :wink: Póki co nie chce dawać kota we worku

Wskaźniczek pokazuje ze Gu chyba znowu zbiera sie do wzrostu ;) zobaczymy czy sie potwierdzi :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Myślę że mógłbyś założyć równoległy journal z piramidami. Na pewno jest dużo osób które mają pytania i same będą rozwijać temat. Był journal o piramidach jarka.sumek ale przepadł. A według mnie temat ma duży potencjał jak i dużo jeszcze elementów do rozważenia.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

admkowal pisze:Myślę że mógłbyś założyć równoległy journal z piramidami. Na pewno jest dużo osób które mają pytania i same będą rozwijać temat. Był journal o piramidach jarka.sumek ale przepadł. A według mnie temat ma duży potencjał jak i dużo jeszcze elementów do rozważenia.
Tak cały czas sie nad tym zastanawiam i pewnie masz racje ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

wiele osób znajdzie się chętnych aby pomóc :) a burza mózgów to jeden z najlepszych sposób na rozwój
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

osz w pizdu! GREENFX trochę tego dowaliłeś :D
jeśli to się nazywa piramidowanie no to mi daleko daleko do tego :) po prostu dobrałem jedną pozycje na korekcie ( jak by bylo więcej korekt to i więcej bym dobierał )
Te zlecenia są równej wielkości w sensie lota?

ja obstawiam na GU spadki a przynajmniej trzymam shorta i pocieszam się tym że cena odbiła się od 50% fibo dzisiejszej spadkowej fali. Jakbym jeszcze zobaczył zjazd pod 54 przed snem to bym spał spokojniej :)

a co do journala to jestem jak najbardziej za !

edit: Myśle że może to brać za potwierdzenie, chciałbym zobaczyć podjazd w okolice 2840 i tam zacząć budować tylko nie tak ekstremalnie jak GREENFX :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

marmon ciekawe spojzenie na Edwarda i myk ze świeczkami ;)
Co do pozycji to kazda pozycja w tej piramdce była innej wielkości.
Najwieksza była pierwsza dzieki czemu jak budowla zaczeła sie walić wyszedłem z małym plusem ;)
Obrazek

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

szybki Long na GU od 1.5357
Obrazek

Zablokowany